Срок на годност на протеин и прием?

03.08.12
01:41

здравейте. Едно приятелче си взе креатин на ОН  като цяло доволен от него пи го 1 месец остана му половината обаче почна нещо да не се чувства добре от него и ми го даде да го допия. днес го взех обаче ме притеснява следното на кутията (самата кутия не на хартийката) пише В.В.Е или нещо подобно . Юли 2012.. това предполагам е годността има ли проблем ако е изтекла какви странични ефекти може да има да го изхвърля ли какво да го правя...

и 2-рото въпросче ... интересно ми е тук в ББ теам наскоро четох, че креатина при предозиране и прекалено дълго пиене може да доведе до рак ... това предозиране за какво предозиране говориме и за какъв период ...

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.08.12 12:05.

03.08.12
01:51

казано от Simeon velichkov на 03.08.12, 01:41:

здравейте. Едно приятелче си взе креатин на ОН  като цяло доволен от него пи го 1 месец остана му половината обаче почна нещо да не се чувства добре от него и ми го даде да го допия. днес го взех обаче ме притеснява следното на кутията (самата кутия не на хартийката) пише В.В.Е или нещо подобно . Юли 2012.. това предполагам е годността има ли проблем ако е изтекла какви странични ефекти може да има да го изхвърля ли какво да го правя...

и 2-рото въпросче ... интересно ми е тук в ББ теам наскоро четох, че креатина при предозиране и прекалено дълго пиене може да доведе до рак ... това предозиране за какво предозиране говориме и за какъв период ...

Не се притеснявай толкова за срока, не е хляб или друга храна. Отностно предозирането какво искаш ? Да приемаш огромни дози 30-40-50 грама за да се надуеш за 1 месец през лятото ли ? Всяка една добавка в прекалено големи количества е вредна. Прочети статията за креатина във форума и ще ти се изяснят някой неща ;)

03.08.12
01:55

казано от AgBOKATA на 03.08.12, 01:51:

казано от Simeon velichkov на 03.08.12, 01:41:

Не се притеснявай толкова за срока, не е хляб или друга храна. Отностно предозирането какво искаш ? Да приемаш огромни дози 30-40-50 грама за да се надуеш за 1 месец през лятото ли ? Всяка една добавка в прекалено големи количества е вредна. Прочети статията за креатина във форума и ще ти се изяснят някой неща ;)

не не абсурд да пия в по големи количества аз питам от гледна точка на това че ме е шубе...

а да и забравих да кажа креатина е стоял на бая жега ( в кутията на работещ компютър :Д ) ... готино скривалище... аз и за това гледам годността

03.08.12
01:59

Има ли установени странични ефекти от прием на КМ?

Както и горе е споменато, смята се, че креатин монохидрат е безопасен в рамките на препоръчаните дозировки. Научно ревю, правено през 2004 година, показва, че не може да бъде доказана вреда върху със сърдечно-съдовите, бъбречните, чернодробните, мускулно-скелетните и гастро-чревните функции (3).

Източник: Креатин - повелителят на експлозивната сила http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila#ixzz22QsPOY00

Не знам къде точно си го чел тва за рака,ама лично познавам хора дето го пият по цяла година без проблеми.

А сега ми кажи, че и си криеш добавките от родителите ти?

03.08.12
13:35

казано от Simeon velichkov на 03.08.12, 01:55:

а да и забравих да кажа креатина е стоял на бая жега ( в кутията на работещ компютър :Д ) ... готино скривалище... аз и за това гледам годността

Дори и да не беше изтекъл срока на годност, не бих рискувал. Този твой приятел има ли представа, какви температурни стойности достигат компонентите в кутията, особено лятото?

Мнението беше редактирано от Иван Петров на 03.08.12 13:38.

03.08.12
13:57

казано от Иван Петров на 03.08.12, 13:35:

казано от Simeon velichkov на 03.08.12, 01:55:

Дори и да не беше изтекъл срока на годност, не бих рискувал. Този твой приятел има ли представа, какви температурни стойности достигат компонентите в кутията, особено лятото?

Възможно е да са на 15-16 години и да си нямат представа за тези неща.

Иначе аз навремето над записвачката  си криех тревата и едни други неща - ХАХАХАХАХАХАХ ЕХХХХ ВРЕМЕНААА :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1