31.07.12
18:55
Здравейте, на 17 години съм и в момента приемам креатин, аргинин и глутамин. Съветваха ме заедно с тях да приемам и Трибулус. Единственото за което се притеснявям, че съм още в пубертета. Бихте ли дали мнение как според вас ще влияе и да препоръчате марка (дали ще е Трибестан или на някакви чужди фирми).
П.С Искам да го приемам с цел повишаване нивото на тестостерона , повишаване на силата и издръжливостта.
Поздрави!
Нито един трибулус не съм усещал така добре както този на Нау. Взимай от него няма да сбъркаш гледай само да е от 1000мг хапчето, че идва по изгодно. И недей да го пестиш по 2-3 грама на ден с храната. Единствения проблем е че си в такава възраст в която хормоните ти са достатъчно завишени и не знам дали допълнителното им стимулиране би имало някакъв ефект. Но не пречи да пробваш.
31.07.12
20:18
Абе пичове ... на какви наркотици сте ? На 17 години нивото на тестостерона ти е до небесата и нямаш нужда от подобни добавки . Другият и той смело дава акъли ” взимай , няма да сбъркаш” Кога ли ще пуснат на пазара добавки с цел повишаване на сивото вещество ...
Дал съм на момчето много точен съвет. Обяснил съм му кой е най-добрия трибулус и съм му казал,че тестостерона му и без това е достатъчно висок и едва ли ще го усети. А ти не си съгласен с мнението ми но все пак повтаряш моите думи. Да казах му, че не му пречи да опита защото на неговата възраст и аз пиех доста трибулус и вярвай ми тестостерона ми скачаше значително от него. Не разбрахте ли че в тоя спорт няма конкретни правила. Пробваш нещо ако не работи пробваш друго и така докато изпипаш нещата.
01.08.12
00:09
Извинявай, просто бях набрал инерция в хейта :)
Така, известно е, че трибулуса стимулира собственото производство на тестостерон. Да предположим, че на 17 години тестостеронъа ти е на 99 %. При прием на трибулус евентуално ще стане 100 %, а ти няма да усетиш абсолютно никаква разлика. Ако си на 30 години, и нивото на тестостерон е да кажем 70 %, при прием ще го увеличищ например на 100 %, и със сигурност ще има ефект (цифрите които споменавам са просто пример, не съм запознат с реферните стойности в различните възрасти). Сами си направете сметка има ли смисал от трибулуса в тази възраст. Сега съм на 21 и въпреки че знаех тези факти, и въпреки съветите на много хора и аз съм пил трибулус, и то не веднъж. И като изключим че самолета се вдигаше на всеки кръгъл час без причина, друго не усетих. Ако съдим по вдигането на самолета, съм съгласен с Георги за трибулуса на Ноу, от тази гледна точка най-добре го усетих :) Георги, мерил ли си си нивата на тестостерон, че да твърдиш че действа в тази възраст? И от къде си сигурен че не си усетил плацебо ефект ? Моя съвет към афтора на темата е да не се занимава с трибулус преди да навърши 25,6 дори 30 години ;)
Мнението беше редактирано от pitonia91 на 02.08.12 20:43.
02.08.12
21:59
Най ми е било интересно,защо по д..... на пуберите им е нужно трибу и всевъзможни тесто. бууст ?!?!?!?
02.08.12
23:08
казано от Georgi Ivanov на 02.08.12, 21:59:
Най ми е било интересно,защо по д..... на пуберите им е нужно трибу и всевъзможни тесто. бууст ?!?!?!?
Щото четат само рекламите на производителите .... до там със четенето по въпроса. :D
казано от head_hunter на 02.08.12, 23:08:
казано от Georgi Ivanov на 02.08.12, 21:59:
Щото четат само рекламите на производителите .... до там със четенето по въпроса. :D
Да допълня, че повечето не четат всичко, а гледат само снимки и картинки и от тях си правят изводите. Всяко 3то мнение за хранителни добавки по он-лайн магазините е - КАКВО ПРАВИ ТОВА и КАК СЕ ПРИЕМА ..............
03.08.12
09:37
казано от ME4O_TURIST на 31.07.12, 20:18:
Абе пичове ... на какви наркотици сте ? На 17 години нивото на тестостерона ти е до небесата и нямаш нужда от подобни добавки . Другият и той смело дава акъли ” взимай , няма да сбъркаш” Кога ли ще пуснат на пазара добавки с цел повишаване на сивото вещество ...
Според мен не е правилно да мислите, че тестостерона на тийновете вианги е на макс! Нали ги гледам по улиците, има такива, на които сигурно им е на минимум. При едно здраво момче на 17 години е нормално тестостерона да е макс, но доста деца не са така и им личи, че хормоните при тях са далеко от оптималните като количества и/или съотношение.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 03.08.12 10:36.
казано от инж. Марин Маринов на 03.08.12, 09:37:
казано от ME4O_TURIST на 31.07.12, 20:18:
Според мен не е правилно да мислите, че тестостерона на тийновете вианги е на макс! Нали ги гледам по улиците, има такива, на които сигурно им е на минимум. При едно здраво момче на 17 години е нормално тестостерона да е макс, но доста деца не са така и им личи, че хормоните при тях са далеко от оптималните като количества и/или съотношение.
Да, и ти си прав, но ако някой 17 годишен има хормонален проблем, едвали един трибулус ще му помогне :) Като цяло трибулуса действа на мъже след 25 години, като колкото е по-възрастен, толкова по-голям ефект би трябвало да има, ако естествено въпросния човек няма хормонални или други проблеми.Аз само се питам защо абсолютно всеки начинаещ в залата, с влизането почва да пита : “какво да пия”.Няма ли кой да обясни на тези хора че е по-добре първоначално да изтискат максимума от себе си само с добър хранителен режим и тренировки, и чак след това, когато вече имат изградени навици, да се хвърлят на хранителните добавки ??? Нямам нищо против автора на темата, незнам колко му е стажа, но просто се съмнявам, че на 17 години е изстискал максимума от себе си, че да пие 4 вида добавки...
Трибулуса и по-точно Трибестана (защото именно той съдържа активните фурастанолови сапонини като протодиосцин) си имат приложение и при по-млади спортисти. Честите и обемни тренировки намаляват количеството тестостерон, но не под нормата. Трибестана помага да се повиши тестостерона в максималните за индивида количества без да надвишава референтните стойности.
Трибестана е за хора с достатъчно опит и знания какво да очакват. Ако очакваш с един цикъл да заприличаш на културист няма как да стане. Мнението ми е че Трибестана е по-скоро за спортни цели, а не за “козметични”.
Като за финал - ако тренирате често и тежко и имате проблем с възстановяването Трибестана евентуално може да подобри малко нещата, но ако правите тренировки тип “сгъване за бицепс в суперсерия с кик-бек” просто си давате парите на вятъра.
Мнението беше редактирано от Hvanatema на 03.08.12 19:36.
11.09.14
09:18
казано от Георги на 31.07.12, 19:16:
Нито един трибулус не съм усещал така добре както този на Нау. Взимай от него няма да сбъркаш гледай само да е от 1000мг хапчето, че идва по изгодно. И недей да го пестиш по 2-3 грама на ден с храната. Единствения проблем е че си в такава възраст в която хормоните ти са достатъчно завишени и не знам дали допълнителното им стимулиране би имало някакъв ефект. Но не пречи да пробваш.[/quote
Мнението беше редактирано от Petar Petrov на 11.09.14 09:23.
30.04.15
15:02
Да използвам темата и аз да питам :) На 37 години съм и спортувам по малко като имам време, но доста ми е натоварено ежедневието и колкото и да искам понякога, не мога да тренирам, защото се чувствам уморен. Та за това се поразчетох малко за някакъв по естествен стимулатор и попаднах като цяло на Tribulus-а и конкретно на Allmax TribX90 и на VEMOHERB Bulgarian Tribulus 90 Caps. За единия пише, че има 90% сапунини, а другият - 60 %...не знам дали е вярно, но ако е така, цената от 40 лв си е добре. Притеснява ме само, че на указанието пише - “Предупреждение: само за възрастни. Не използвайте, ако имате високо кръвно налягане или други сърдечно-съдови заболявания”. За възрастта, ади не се обиждам :) , но ме притеснява това за кръвното налягане...Моето е малко по високо - около 100 / 150, а като вземам лекарства си е добре (разбира се аз си ги вземам). От четеното разбирам, че тази билка редуцира и нормализира кръвното, а тук пише да не се взема от хора с кръвно....Къде е истината?
Мнението беше редактирано от Петър Киров на 30.04.15 16:23.
15.07.15
13:07
А какво ще кажете за Tribulus MAX на Cvetita Herbal ? Чувал съм от приятели че е доста ефективен и действа сравнително бързо, защото е течен?
15.07.15
13:13
Мога да дам мнение за този на NOW, като го вземам от около 3 седмици 2 таблетки х 1000 (така пише на тях да се вземат по 1 или 2 таблетки) За това време на прием мога да кажа, че наистина се възстановявам по бързо и се наспивам за по кратък период. Относно това до самолета при мен няма разлика, т.е. не ходя с постоянно издути гащи, явно по този начин действа на хора с някакви хормонални смущения. Забравих да пиша, че съм на 38 години :)