Моля за мнение относно тези упражнения за гърди

02.08.12
18:55

Здравейте!

Моля Ви за няколко съвета относно това съчетание от упражнения :

Лежанка-4x10/9/8/8; Избутване на дъмбели-4x10/9/8/8 ; Гръдна преса на машина-4x10/9/8/8; Кросоувър-4x10/9/8/8;

Благодаря за мненията предварително! :)

02.08.12
20:16

Не можеш да очакваш кой знае какви съвети след като не си споненал нито стажа, нито целите си :)

03.08.12
09:56

Да съжалявам!
  Ами висок съм 185см.,87 килограма,на 20 години съм :)
  Целите са ми за маса по скоро,защото мисля,че съм малко слабичък относно мускулна маса.Опитвам се да наблягам и на кардиото за да изгарям мазнинките :)

казано от Тома Томов на 03.08.12, 09:56:

Да съжалявам!
  Ами висок съм 185см.,87 килограма,на 20 години съм :)
  Целите са ми за маса по скоро,защото мисля,че съм малко слабичък относно мускулна маса.Опитвам се да наблягам и на кардиото за да изгарям мазнинките :)

Значи целта ти е мускулна маса,а в същото време се опитваш да наблягаш на кардиото - без хранителен режим: мисия невъзможна !

03.08.12
18:58

Като цяло въпросът ми беше,какво мислите за тези упражниеня.. :)

ПП:Наясно съм,че без правилно хранене нищо няма да стане :)

казано от Тома Томов на 02.08.12, 18:55:

Здравейте!

Моля Ви за няколко съвета относно това съчетание от упражнения :

Гръдна преса на машина-4x10/9/8/8; Кросоувър-4x10/9/8/8;

Бих ги заменил с лицеви опори и кофи.

04.08.12
18:35

Първите три упражнения които си избрал доста си приличат (естествено зависи каква точно е машината за гръдна преса) и натоварват едни и същи мускулни влакна, което значи че е хубаво да промениш някое упражние изцяло или леко да го измениш. Например можеш да правиш избутването с дъмбели като завърташ китките и събираш дъмбелите в горната точка. Или да правиш същото упражнение без извъртане в китките, но от полулег .
Всъщност аз в момента тренирам така :
1. Избутване от хоризонтален лег;
2. Избутване на дъмбели от полулег;
3. Флайс на долен портален скрипец от полулег
4. Кросоувър
  1 загряваща серия + 3 работни

04.08.12
18:38

За покачване на маса в гърди, бих те посъветвал да наблегнеш на базовите упражнения със свободни тежести - лежанка (равна и наклонена) и примерно лицеви упори. За мен наклонената лежанка е тази, която “взривява” гърдите, правя го като първо упражнение, с дъмбели. Ако си начинаещ, бих те посъветвал да свикнеш на щангата и тогава да преминеш към дъмбели. Забрави в началото за бътърфлай, кабели и т.н.
Успех

04.08.12
18:51

Всъщност аз пак не разбрах, колко е стажа на автора ???  Защото ако тренираш по-малко от половин, дори една година, можеш съвсем спокойно да пропуснеш горния ми коментар ;)

04.08.12
18:53

казано от pitonia91 на 04.08.12, 18:51:

Всъщност аз пак не разбрах, колко е стажа на автора ???  Защото ако тренираш по-малко от половин, дори една година, можеш съвсем спокойно да пропуснеш горния ми коментар ;)

Комбинацията “качване на маса” с описаните упражнения не ми говори да има много стаж, затова аз лично изхождам от позицията, че няма много такъв.. :)

04.08.12
18:58

Възможно е и да си прав, но автора е споменал две доста основни упражниения, и две оформящи така да го кажем, така че не мисля за коректно само по-това да се съди за стажа му :) Пък и масата, зависи много повече от храненето ;)

04.08.12
19:01

Едно време тези упражнения ги пускаха като на поточна линия по фитнес-списанията... Затова и така реших, иначе и ти имаш право.. Той ще си каже колко му е стажът, надявам се :)

06.08.12
00:24

Значи аз списания несъм чел :) Тренирал съм,спирал съм,после отново съм започвал (спирал съм поради различни причини),но като цяло нямам голям стаж.Най-пордължителният период,в който съм тренирал е 6 месеца :) Небих казал,че имам някакъв стаж.Затова приемам всякакви мнения и съвети :).

Избутването на дъмбели го правя от полу-лег.
А машината е следната : http://www.bb-team.org/exercise/1552_izbutvane-na-mashina-za-gradni-muskuli

Благодаря за съветите ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1