02.08.12
18:55
Здравейте!
Моля Ви за няколко съвета относно това съчетание от упражнения :
Лежанка-4x10/9/8/8; Избутване на дъмбели-4x10/9/8/8 ; Гръдна преса на машина-4x10/9/8/8; Кросоувър-4x10/9/8/8;
Благодаря за мненията предварително! :)
Не можеш да очакваш кой знае какви съвети след като не си споненал нито стажа, нито целите си :)
03.08.12
09:56
Да съжалявам!
Ами висок съм 185см.,87 килограма,на 20 години съм :)
Целите са ми за маса по скоро,защото мисля,че съм малко слабичък относно мускулна маса.Опитвам се да наблягам и на кардиото за да изгарям мазнинките :)
03.08.12
14:37
казано от Тома Томов на 03.08.12, 09:56:
Да съжалявам!
Ами висок съм 185см.,87 килограма,на 20 години съм :)
Целите са ми за маса по скоро,защото мисля,че съм малко слабичък относно мускулна маса.Опитвам се да наблягам и на кардиото за да изгарям мазнинките :)
Значи целта ти е мускулна маса,а в същото време се опитваш да наблягаш на кардиото - без хранителен режим: мисия невъзможна !
03.08.12
18:58
Като цяло въпросът ми беше,какво мислите за тези упражниеня.. :)
ПП:Наясно съм,че без правилно хранене нищо няма да стане :)
03.08.12
19:03
казано от Тома Томов на 02.08.12, 18:55:
Здравейте!
Моля Ви за няколко съвета относно това съчетание от упражнения :
Гръдна преса на машина-4x10/9/8/8; Кросоувър-4x10/9/8/8;
Бих ги заменил с лицеви опори и кофи.
Първите три упражнения които си избрал доста си приличат (естествено зависи каква точно е машината за гръдна преса) и натоварват едни и същи мускулни влакна, което значи че е хубаво да промениш някое упражние изцяло или леко да го измениш. Например можеш да правиш избутването с дъмбели като завърташ китките и събираш дъмбелите в горната точка. Или да правиш същото упражнение без извъртане в китките, но от полулег .
Всъщност аз в момента тренирам така :
1. Избутване от хоризонтален лег;
2. Избутване на дъмбели от полулег;
3. Флайс на долен портален скрипец от полулег
4. Кросоувър
1 загряваща серия + 3 работни
За покачване на маса в гърди, бих те посъветвал да наблегнеш на базовите упражнения със свободни тежести - лежанка (равна и наклонена) и примерно лицеви упори. За мен наклонената лежанка е тази, която “взривява” гърдите, правя го като първо упражнение, с дъмбели. Ако си начинаещ, бих те посъветвал да свикнеш на щангата и тогава да преминеш към дъмбели. Забрави в началото за бътърфлай, кабели и т.н.
Успех
Всъщност аз пак не разбрах, колко е стажа на автора ??? Защото ако тренираш по-малко от половин, дори една година, можеш съвсем спокойно да пропуснеш горния ми коментар ;)
казано от pitonia91 на 04.08.12, 18:51:
Всъщност аз пак не разбрах, колко е стажа на автора ??? Защото ако тренираш по-малко от половин, дори една година, можеш съвсем спокойно да пропуснеш горния ми коментар ;)
Комбинацията “качване на маса” с описаните упражнения не ми говори да има много стаж, затова аз лично изхождам от позицията, че няма много такъв.. :)
Възможно е и да си прав, но автора е споменал две доста основни упражниения, и две оформящи така да го кажем, така че не мисля за коректно само по-това да се съди за стажа му :) Пък и масата, зависи много повече от храненето ;)
Едно време тези упражнения ги пускаха като на поточна линия по фитнес-списанията... Затова и така реших, иначе и ти имаш право.. Той ще си каже колко му е стажът, надявам се :)
06.08.12
00:24
Значи аз списания несъм чел :) Тренирал съм,спирал съм,после отново съм започвал (спирал съм поради различни причини),но като цяло нямам голям стаж.Най-пордължителният период,в който съм тренирал е 6 месеца :) Небих казал,че имам някакъв стаж.Затова приемам всякакви мнения и съвети :).
Избутването на дъмбели го правя от полу-лег.
А машината е следната : http://www.bb-team.org/exercise/1552_izbutvane-na-mashina-za-gradni-muskuli
Благодаря за съветите ! :)