03.08.12
00:40
Здравейте всички почитатели на тренировките със собствено тегло :)
Ще се радвам, ако поговорим малко за застоя (как да го избегнем и как да прогресираме по-натам).
Та, да опиша моята тренировка :) Попринцип тренирам по следния начин:
- започвам с добра загрявка
- 10 набирания в рамемен подхват, 1 мин. почивка и 10 кофи (повтарям цикъла, докато станат 50 набирания и кофи), като на следващите серии набиранията падат до 6-7
- набирания с неутрален хват (две серии докато станат 10), 10 кофи и повтарям цялото 2х (до тук 70 набирания и кофи)
- заменям неутралните набирания с такива с раменен прониран хват и пак редувам с кофи до като общата бройка стане 100 и от двете
Общо взето лимита ми в момента е 10 набирания, 10 кофи, 40-50 лицеви и не мога да мръдна :D
Силовата ми тренировка е такава от 2-3 месеца :D Тренировъчен стаж на лостове 1 година, а година и половина тренирах лицеви по-сериозно, като ги замених с кофи последните 3-4 месеца.
Забелясах, че след като бях спрял лицевите (понеже имам малко по-големи гърди) и ги пробвах пак, имах мускулна треска - нещо, което почти бях забравил :D
Относно силовата тренировка: да разделям ли мускулните групи по две на ден (и как, понеже правя и крака) ?
И как да променя програмата си, за да имам развитие на сила и маса ?
П.С Дали ще е по-добре да тренирам набиранията с тежести ?
Относно хранителния режим: само не знам как да си набавя достатъчно въглехидрати, понеже не съм голям фен на ориз и грах :D Залагам повече на останалите плодове и зеленчуци :)
Знам, че въпросите станаха малко повече, но се надявам да ми помогнете. Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от nnnn на 03.08.12 14:02.
03.08.12
09:25
Ако тренираше с тежести, бих ти препоръчал да ги намалиш с около 20% и да започнеш постепенно да вдигаш масата с всяка следваща тренировка. Понеже тренираш със собствено тегло, може би е по-добре да намалиш сериите, но да добавяш допънителни тежести, набиране с окачен диск например.
Другото, на което може да се дължи застоя ти, е че не можеш да се възтановиш достатъчно. Или не почиваш добре, или обема на тренировката ти идва множко.
Във всеки случай, ако правиш 50 лицеви и искаш да увеличиш броя, е много по-добре да правиш по една серия 35-40 всеки час или когато имаш възможност през деня, отколкото да се мъчиш да правиш 4x50 в една тренировка и да очакваш прогрес.
Тук има доста обобщена информация по въпроса: http://www.bb-team.org/articles/1204_kak-da-izbegnem-zastoya
Мнението беше редактирано от Влади Монев на 03.08.12 09:40.
Имам още един въпрос: Някъде четох, че е по-добре набирания с две ръце с тежест, а не набирания с една ръка за маса... вярно ли е ? Ще съм доволен, ако ми поясните :)
03.08.12
13:12
Набирането с една или две ръце в въпрос на техника, не на цел нагоре / надолу в личното тегло. Да кажем, че да - набирането с тежест спомага за прогреса, ако нямаш проблем да изпълниш, например, 4 серии по 10-12 набирания.
03.08.12
14:39
казано от Димитър Михайлов на 03.08.12, 13:12:
Набирането с една или две ръце в въпрос на техника, не на цел нагоре / надолу в личното тегло. Да кажем, че да - набирането с тежест спомага за прогреса, ако нямаш проблем да изпълниш, например, 4 серии по 10-12 набирания.
и то говорим за така наречените “стриктни” набирания,ако са някакви половинки и си мисли,че прави 15 набирания,защото имам много такива приятели,така че по-добре да не си товари ставите и лактите излишно !
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 03.08.12 14:43.
03.08.12
15:18
Тежести и кръгове!!! Например аз като бях в застой започнах да прав 5 кръга с тежест с по 1,5 мин повичка от:
Набирания надхват
Кофички
Набирания подхват
Лицеви опори
Набирания успореден хват
Между упражненията не се почива.
Мнението беше редактирано от Пламен Петров на 03.08.12 15:19.