Роси търси баланса :)

Прескочи до:

29.07.12
18:51

Започнах с дневника като една голяма част от момичетата тук - с цел да сваля няколко килограма. В последствие разбрах, че съм тук не толкова заради килограмите, а защото обичам да се движа, да живея здравословно и да правя нещо за себе си в тази насока. И все пак често се загубвам някъде по пътя и започвам да се взирам в не толкова съществените неща (кантар, грамажи). Искам да се освободя веднъж завинаги от този лош навик и да започна да се наслаждавам на max на всичко, което правя :) Затова ще споделям тук възходите и паденията си по пътя към моя баланс :)

Темата беше редактирана от Роси на 07.12.14 23:46.

29.07.12
19:00

Как да видим снимки и мерки като си ограничила достъпа до страницата ?

29.07.12
19:03

Поправено :)

29.07.12
22:31

Започвам с храната и тренировката за днес. Искам да отбележа, че по принцип доста обичам да си хапвам и затова реших, че ще е най-добре ако започна да си смятам грамажите и калориите, за да имам представа дали се вписвам в горепосочените числа.

29.07.2012

10:00: праскова, половин оризова вафла
10:40 - 11.20: тренировка:

повдигане на дъмбел от хоризонтален лег: 3х10@5кг
чуково сгъване: 3х10@5кг
кофички на пейка: 3х10@5кг
повдигане на дъмбели встрани при наклон напред: 3х5-6@5кг
Арнолд преси: 3х10@5кг
упражнения за корем от тук
мъртва тяга с дъмбел: 3х10@2х6кг
плие: 3х10@6кг
тръстър с дъмбели: 3х10@2х6кг

Закуска - 11:30:  Кафе със 100мл мляко 3.5%; Смес от: 140гр йогурт 3.8%, 10г сусам, 15г ленено семе, 30г динкелови ядки, 70г ябълка, малко мед
Обяд - 14:30: 50г риба тон, зелена салата с краставици, зехтин, балсамов оцет, 30г маслини, за десерт: 40г фъстъчено масло и 150г пъпеш
18:00: 20г лешници, 20г бадеми, 50г ементал
Вечеря - 21:00: пилешка кавърма - около 240г, 60г кафяв ориз, 90г салата от моркови. Тук честно да си призная преядох и съответното и дневните калории надминават 1800…

Вода: около 2.5л

Добавки: витамини и рибено масло на Doppelherz

Мнението беше редактирано от Роси на 29.07.12 22:34.

MF

29.07.12
23:50

Не мисля, че дори ИМА 1800 калории. :D

30.07.12
00:04

Мерси за включването :) Според fitday са 1974 :) Не знам колко точно смята, но се надявам да е надежден ориентир :)

31.07.12
00:26

30.07.2012

7:00 - Закуска:  Кафе със 100мл мляко 3.5%; авокадо(110г) с фъстъчено масло(40г), пуешко филе(около 20г), 2 варени яйца

10:30: бадеми(20г), лешници(20г)

12:00 - Обяд: свинска пържола(на око: 100-120г най-много), зелена салата с краставица и зехтин, 6-7 пържени картофа :(

17:00: филия Mestemacher с паста от чушки и маслини и пуешко филе

20.00 - 20.40 - тренировка:

лицеви опори на колене: 3х10
бицепсово сгъване с дъмбели: 3х10@5кг
кик-бек: 3х10@5кг
едностранно гребане с дъмбел: 3х10@5кг
упражнение за рамо: 3х10@5кг
предна опора: 3х40сек
странична опора: 3х40сек
напади с дъмбел: 3х10@2х6кг
клек с дъмбел: 3х10@2х6кг
суинг: 3х10@10кг

20:40: праскова

21:00 - Вечеря: пилешка кавърма - около 220г, 60г кафяв ориз, салата от 100г домати, краставица, лук и 130г моцарела, маслини - 20г

Добавки: витамини, рибено масло

Размисли: Не знам дали е по-добре да правя всяко упражнение в 3 серии по 10 една след друга, след което да продължавам със следващото или да правя 3 кръга с по 10 повторения от всяко?!

Лека вечер :)

31.07.12
22:15

31.07.2012 - без тренировка

7:00 - Закуска:  Кафе със 100мл мляко 3.5%; авокадо(120г) с фъстъчено масло*(40г), пуешко филе(около 20г), 2 варени яйца

10:30: бадеми(10г), орехи(20г)

12:00 - Обяд: телешки шницел от кайма(на око: 100-120г), зелена салата с краставица и зехтин, около 100г зелен фасул

17:00: голяма ябълка, 10г шоколад* 85%

20.30: 50г фъстъчено масло*

21:00 - Вечеря: 50г риба тон, зелена салата

Мисля, че ям много...в нетренировъчен ден пак 1800!? Фъстъченото масло в 20.30 беше излишно, но бях много гладна, а то ми е голяма слабост...Мислите ли, че е вредно в големи количества, тъй като аз си хапвам буквално всеки ден, а по някой път ако се изкуша прекалявам :(
Нещо което забелязвам е, че калориите най-вече ги превишавам заради мазни храни. Отделила съм си към 120-130 грама за въглехидрати, които обаче обикнвено не надминават 70-80. Мазнините съм решила да са около 90 грама, а все отиват към 120-130…Мислите ли, че биха навредили в по-големи количества?

31.07.12
23:12

Няма лошо да има повече мазнини за сметка на въглехидрати. Като ти гледам за днеска храненето, аз лично не виждам нищо лошо в него, така че според мен няма нужда да се притесняваш. За фъстъченото масло има статия във форума - потърси я, там е написано малко повече полезна информация за него ... всъщност не е вреден продукт, стига да го консумираш в умерени количества. :) Може да поемаш повече калории от необходимото според теб, но важното е, че го правиш чрез качествени храни, а не чрез джънк, така че както вече казах, според мен няма нужда от тревоги на този етап. Щом ти се яде - яж, недей ограничава организма си насила, това никога не води до добро.

01.08.12
10:13

Мерси за отговора, Nathan :) Прочетох статията и общо взето нищо лошо не видях, освен ако не се консумира гранясало или пък ако човек има алергии към бобови храни. Аз гледам да си купувам био фъстъчено и това, което обикновено ям съдържа фъстъци, морска сол и царевичен сироп. За последната съставка, честно казано, нищо не съм чувала...знам само, че е май бърз въглахидрат...
И все пак мисля да не го консумирам толкова често най-малкото, за да не ми омръзне и да има повече разнообразие :)
Сега имам въпрос относно тренировките: засега нямам никаква кардио тренировка. Мислите ли, че все пак е добре да включа такава...в смисъл дали ще допринесе за постигането на целите. Ако да - каква - монотонно, интервално? Колебая се, тъй като често карам колело(освен 30те минути на ден) и не знам дали това може да се счита като кардио дейност....от друга страна ми се иска да си оформя краката (най-вече горната част на бедрата е много зле), а съм чувала, че тичането е най-добрия вариянт за такива цели.

01.08.12
11:34

Определено с интервално кардио ще изгориш повече мазнини и ще стегнеш тялото.Аз за месец и половина успях да сваля 11кг. и оформих най вече бедрата и задника, и за пръв път в живота си видях че имам и коремни мускули.Но е много важно точно каква интервална тренировка ще избереш,тъй като гледам че доста хора от форума правят някякви странни схеми като 20/20 сек., 100м. на 80%от възможностите си, или пък да тичаш едиколко си време с пулс над 170, което според мен не е интервално кардио в чистия му вид.

01.08.12
12:08

За начинаещ според мен е по-добре да започнеш с доброто старо монотонно кардио, но все пак гледай да не се пристрастяваш към него, за да можеш в по-късен етап да минеш на интервално. 30 мин кардио дейност, дали монотонна или не си е една продължителна физическа активност, така че определено има ефект от нея. Интервалното трениране просто не понася на всеки - да, по-кратко е от монотонното кардио, но за тези 15 минути определено изгаряш много повече и се измаряш двойно.
Ето тук можеш да прочетеш повече по темата, за разликите м/у двата вида тренировки. Пробвай го, струва си, ако ти понася - давай с него :)

01.08.12
13:47

Мерси за отговорите :) За кардиото питам, тъй като не съм сигурна дали четирите силови тренировки на седмица са достатъчни за изчистване, стягане и отслабване. Засега най-голям ефект виждам върху корема и ръцете, но крака и ханш - нищо...даже ми нарастнаха обиколките малко, което ме притеснява :( Не знам дали ще мога да позадвижа нещата ако включа и кардио 1-2 пъти седмично...

02.08.12
08:20

1.08.2012

7:00 - Закуска: кафе със 100мл мляко 3.8%, 2 варени яица, 30г пуешко филе, 30г ементал

10:30: 25г орехи

Обяд - 12:30: Gyros от свиня, салата

14:30: 25г бадеми

18:00: филия Mestemacher от динкел с паста от чушка и маслина и пуешко филе

19:30: 2 лъжички фъстъчено (не може да се пропусне :))

20:00 - трен:

повдигане на дъмбел от хоризонтален лег: 3х10@5кг
чуково сгъване: 3х10@5кг
кофички на пейка: 3х10@5кг
повдигане на дъмбели встрани при наклон напред: 3х5-6@5кг
Арнолд преси: 3х10@5кг
упражнения за корем от тук
мъртва тяга с дъмбел: 3х10@2х6кг
плие: 3х10@6кг
тръстър с дъмбели: 3х10@2х6кг

Не мина много добре тренировката...едвам едвам, никаква енергия...предполагам, че недоспиването си казва думата

21:00 - Вечеря: 2 пълнени тиквички с домати, тиквичка, пармезан и моцарела; пъпеш

Добавки: витамини и рибено масло

Май ще включа кардио тренировки под формата на табата...но искам още малко да се поровя. Те май са засега най-подходящият вариант за вкъщи...

MF

02.08.12
08:49

Относно кардиото моят съвет също е да се насочиш към интервално, ползите от него са доста. Действа по-бързо що се отнася до изгаряне на мазнини, оформя тялото много добре, упражнява сърцето. Не е лош и фактът, че отнема по-малко време от монотонното кардио.
Можеш да започнеш така: 2-3 минути бавно тичане за загрявка, след което ускорение до спринт за 10-20сек, след това минута бавно тичане, после пак спринт, после пак минута бавно и така 5 пъти, да кажем. Ако се чувстваш добре, разбира се. Постепенно с тренировките ще увеличаваш броя на ускоренията или тяхната продължителност. Важно условие е да тренираш, чувствайки се добре. Нормално е да се задъхаш, да се потиш обилно, но ако се почувстваш зле, прекъсни тренировката или най-малкото намали интензитета.

02.08.12
09:12

Miss Fight, мерси за съветите :) Интервалното кардио със спринтове ме влече и искам да го опитам, но проблемът е, че трябва да се практикува на открито. Това разбира се е много хубаво, но при мен вали през голяма част от времето, което ме спира...Знам, че не съм от захар :), но съм опитвала да тичам в дъжд и не беше много приятно :) . Затова се чудех дали табата в домашни условия може да замени интервалното кардио със спринтове ?

MF

02.08.12
21:57

Няма защо, бе, душа.
Всъщност признавам, че не съм особено добре запозната с метода табата. Всеки вид тренировка с ускоряване на пулса и редуване на интензивно с по-леко темпо е добър вариант. Какво по-точно възнемеряваш да правиш?
Иначе за дъжда - човек убивам да тичам под дъжд, но когато е топло. Тия дни ми се отдаде възможност и беше ВЪРХЪТ! При теб температурите как са?

02.08.12
23:39

Все още не съм решила какви упражнения да включа в табатата...преди време правих 8 рунда 20:10 с клек, jumping jack, някаква преса и катерач. Тази комбинация идея си нямам става ли за нещо, тъй като сама си я бях измислила, но доста се изтощавах. Естествено не продължих дълго с табатата, но не знам защо...явно защото не се събудих с тънки бедърца и преса след 4-5 тренировки :D Иначе тук тея дни е топло - 26-30 градуса. Когато тичах тогава беше около 16 градуса, бях с очила (не слънчеви, а с диоптри), които станаха целите във вода, съответно нищо не виждах, но така и не спрях, защото упорито исках да направя едни мизерни 7км :) Предполагам, че съм била интересна картинка отстрани :D и затова не тая добри чувства към тичането под дъжд :)

03.08.12
00:02

02.08.2012 - без тренировка

7:00 - Закуска:  Кафе със 100мл мляко 3.5%; авокадо с фъстъчено масло*, маслини

10:30: бадеми, орехи

12:00 - Обяд: пилешка гърда, грах, салата

18:00: голяма ябълка

19:00 - Вечеря: две тиквички от вчерашните, свинско филе, фъстъчено масло

20:30: Млечен шейк с ванилов сладолед

Вода: около 2л

Добавки: забравени

Днес беше тъп ден откъм всичко. Тъй като съм лилипут си ударих главата в ръба на един ш*бан прозорец(за втори път) и имаше кървища и притеснение, след което тотално се сдухах и си тръгнах по-рано от работа...мислех да опитам HIIT-а по рецепта на Miss Fight, но решихме да отложим за утре поради ексцесиите с тиквата. Но тъй като отдавна не съм се прибирала толкова рано реших, че не може така да седя вкъщи, а навън да грее слънце и затова излезнахме с колелата за час-два, през които забърсах и гадния шейк...Разходката беше супер и ми напомни, че не трябва да се ядосвам за глупости, защото има много повече неща, които могат да направят човек щастлив...стига да иска да си отвори очите за тях. Като например това:

MF

03.08.12
09:11

Ако те притеснява това как изглеждаш отстрани - промени това, защото не само в спорта, а и изобщо в живота многократно ни се налага да изглеждаме “странно”, много често и направо смешно в очите на някого. Но това няма да ни спира, нали така! Хъс да има. Пък те хората, които те гледат учудено днес, ще те гледат втрещено утре, когато видят постиженията ти. Старай се да изглеждаш добре в собствените си очи, бъди уверена в това, което правиш.
А за дъжда - ако те притеснява липсата на видимост (което си е страшничко), защо не си вземеш очила с диоптър със слънцезащитни стъкълца над тях, така те ще се мокрят, а диоптърните - не. Съответно ще ти пречат само капчиците, но образът няма да се размазва. Освен това ще си предпазена от слънцето.
Относно тиквата - много кофти наистина. Ако това те успокоява, аз постоянно се забивам някъде, но повечето пъти ме напушва смях като се замисля колко нелепа ситуация е било. Дано мине скоро.
Обожавам да карам колело, така че не се съмнявам, че е било приятно.
Права си за нервите - нямат място никъде, по никое време. Ако можеш да направиш нещо по въпроса - няма смисъл да се нервиш, действай. Ако не можеш - няма смисъл да се нервиш, постарай се за в бъдеще. 
Защо шейкът да е бил гаден? На мен ми звучи вкусно.
Страхотна гледка!

03.08.12
09:27

Права си за това, че човек трябва да се харесва такъв какъвто е. За съжаление аз често се суетя за някакви малки неща от сорта на колко съм малка, колко са ми дебели бедрата и т.н, а истината е, че това са бели кахъри и човек може да има къде къде по-сериозни проблеми. Надявам се някой ден да мога напълно да подтисна кифлата в мен :D

MF

03.08.12
12:54

Хахахахах аз не бих я нарекла кифла! Бих го нарекла Страх. Той живее във всеки един от нас, докато не решим да го погледнем в очите. Тогава става ясно кой ще победи. А срещата със страха е нещо много интересно. Започва с това да допуснеш не просто че можеш да грешиш за нещо, а че Генерално приетото може да се окаже грешка. Да сложиш под въпрос неща, които си приемала, просто защото “Е така”, без ти самата да намираш обяснение и без това да е в хармония със собственото ти усещане за правилност. Така лека-полека правиш по-смели крачки, защото допускаш, че резултата може не просто да не е лош, а да е много по-добър. Понякога ще има провал, друг път победа, но когато живееш съгласно собственото си усещане за правилност, грешката се превръща в добър урок, а победата в нещо приятно, но не и главна цел. Знаеш ли, много ми харесва мисълта “Целта е пътя” и силно подкрепям тази философия. Ако целта ти е да живееш в хармония със себе си, всеки ден да правиш това, което те прави истински щастлива, дори когато то не съвпада с нечии очаквания, то тогава ти всеки ден постигаш целта си. Всеки ден си победител. А страхът отстъпва пред чувството за пълноценност и щастие.

03.08.12
13:37

Miss Fight :) , това което си написала ми напомня много за написаното в една реч, която съдържа и доста други мъдри неща, а именно “Do one thing every day that scares you. ” Мерси за хубавите съвети :)

04.08.12
00:38

3.08.2012

7:00 - Закуска: кафе със 100мл мляко 3.8%; 150г йогурт с: 20г ленено семе, 15г сусам, 25г динкелови ядки, 90г ябълка, малко мед

10:30: 25г орехи, 25г бадеми

Обяд - 12:00: рулце от телешко месо, задушени зеленчуци, салата

17:00: филия Mestemacher с паста от чушка и маслини и сьомга

19:45: 2-3 лъжички фъстъчено

20:15 - 20:45: търсене на място за HIIT и HIIT

22:00 - Вечеря: рулце по тази рецепта, която се оказа, че била за закуска :D, плънка от рулцето, салата

Вода: около 2.2л

Днес за първи път опитах HIIT. Честно казано доста ми допадна....разбиващо е :) Започнах с 3 минути умерено припкане, после ускорих за към 25 секунди. Всяка следваща почивка беше около минута - две умерено темпо, а всеки следващ ускорителен интервал около 20. Направих 5 така. Последните интервали ми бяха по-слаби от първите, но предполагам, че е нормално. Накрая бях вир вода и доста задъхана, но все си мисля, че можех и малко повече. Мисля пак да опитам...кефи ме :)
Не знам на какъв терен е най-добре да се изпълнява...аз си го представях на стадион и намерихме един малък наблизо, но имаше хора и ме досрамя :) ... затова отидохме в един парк, където има асфалтирани алеи, но те не са идеално равни...все пак мисля, че не е кой знае какъв проблем.
И имам един въпрос относно храната: да знаете някакви рецепти или начини за ядене на авокадо? :) Полезно е, но изобщо не ми е вкусно и го ям само с фъстъчено масло...някакви други идеи с какво може да се комбинира?

MF

04.08.12
09:33

Здрасти.
Първо да отбележа, че статията, която си предложила, изглежда интересна и мисля да се запозная по-отблизо.
Сега за интервалното. Много се радвам, че ти е допаднало, на мен също ми действа доста надъхващо. Много добре си започнала, изобщо не е малко. Още повече щом си се чувствала ок, всичко е било в рамките на здравословното.
За терена - аз лично тичам в двор на училище (стадион също е добра идея), когато е интервално. За монотонно бягане по-приятно е сред природа, сменяйки средата, но при интервалното си трябва празин терен. И все пак няма задължителни условия - ако имаш възможност да си го изпълняваш в парка, но проблемо. Относно асфалта, тревата и т.н. има предложения, че тревата е по-удачната за тичане повърхност, но не съм много запозната по въпроса и мога само да кажа, че почти винаги тичам на асфалт и се чувствам добре (в крайна сметка по-късно през годините ще се разбере дали е имало трявми).
За авокадото ти препоръчвам небезизвестното Гуакамоле, на което съм фен, но което хапвам само когато някой го е приготвил (не си падам по готвенето) . :D

05.08.12
00:49

04.08.2012 - без тренировка

8:30 - Закуска:  Кафе със 100мл мляко 3.8%; 150г йогурт 3.8% с: 25г овесени ядки, 20г ленено семе, 20г сусам, 70г ябълка, мед, канела

12:00: праскова, 2-3 лъжички фъстъчено

13:30 - Обяд: скумрия във фолио с 2-3 варени картофа с магданоз

17:00: капучино

19:30: оризова вафла с черен шоколад

21:00 - Вечеря: шопска без сирене, 50г свинско филе, 1 яйце, маслини, за десерт: пъпеш и шейк (или смути) от мляко, малко смляно ленено семе, боровинки, къпини - много ми се услади това :)

Вода: около 1л

Добавки: рибено масло, витамини

Днес нямаше тренировка, но за сметка на това навъртях 40км с колелото. Тръгнахме към 12, карахме 10км, после хапване, пак каране 10км, припичане на слънце, разходка, капучино и после пак на обратно 20км. Сега имам мускулна треска, но въртенето определено си заслужаваше, а и се сдобих с малко тен :) Прилагам снимка на нещо красиво, на което се натъкнах по пътя:

Мнението беше редактирано от Роси на 05.08.12 00:51.

05.08.12
23:45

05.08.2012

10:00 - Закуска: кафе със 100мл мляко 3.8%; 100г авокадо с 30г фъстъчено масло*, 20г маслини

13:30: 35г ементал

14:30 - Обяд: 90г пилешки гърди със зеленчуци - това стана малко манджесто, не точно както си го представях, но пак е вкусно :); праскова, 20г бадеми

17:00: 200мл фреш от портокал

18:00: оризова вафла*

19:15 - 19:30: HIIT

21:00 - Вечеря: 100г риба тон в зехтин, зелена салата със зехтин, 35г маслини, няколко парченца пъпеш, 40г фъстъчено

Вода: към 2л

Малко прекалих днес с плодовете ама к’во да се прави...освен написаните горе хапвах от време на време и къпини, боровинки, череши - все като мина през кухнята и си взимам :) Иначе днес за втори път HIIT - пак като миналия път 5 спринта по 20 секунди. Почивките помежду им май бяха обаче малко по-дълги - към 2 мин. Има и един бонус спринт от 10-15 секунди, който направих накрая - идеята на приятеля ми беше да джогваме до колелата, че да не ни хапят комарите :), но аз нещо не се чувствах комфортно с това бавно темпо и се изстрелях за още един спринт :D

07.08.12
00:40

06.08.2012

7:00 - Закуска:  Кафе със 100мл мляко 3.5%; 2 варени яйца, 50г свинско филе, 30г маслини

10:30: орехи(25г), лешници(25г)

12:00 - Обяд: свинска вратна пържола(на око: 100г), зелена салата с краставица и зехтин, 2-3 варени картофа, малко грах

17:00: два домашни пълнозърнести мъфина с череши

20.10 - 20.50 - тренировка:

3 кръга от:

лицеви опори на колене: х15
бицепсово сгъване с дъмбели: х15@5кг
кик-бек: х15@5кг
едностранно гребане с дъмбел: х15@5кг
упражнение за рамо: х15@5кг
предна опора: х40сек
странична опора(дясна): х40сек
странична опора(лява): х40сек
напади с дъмбел: х15@2х6кг
клек с дъмбел: х15@2х6кг
суинг: х15@10кг

20:55: праскова

21:30 - Вечеря: пиле със зеленчуци от вчера, 60г ементал, 40г фъстъчено

09.08.12
00:30

07.08.2012 - без тренировка

7:00 - Закуска:  Капучино със 100мл мляко 3.8%; пуешко филе, 2 варени яйца, 30г маслини

10.30: капучино

10.30: 25г орехи, 25г лешници

12:00 - Обяд: Sauerbraten - към 180г с 1 кнедла :( и зелена салата

16:30: два домашни пълнозърнести мъфина с череши

19:30: 40г фъстъчено, 40г Elbländer - това е едно сирене с около 30% масленост

21:00 - Вечеря: пилешко филе(май печено), зелена салата с царевица, домати, краставици

Като за ден без тренировка доста си хапнах...Принципно беше планиран HIIT за този ден, но ме поканиха на рожден ден и не остана време след работа. Тази седмица се очертават май 2 HIIT и 3 силови тренировки, а не както мислех 4 силови. За съжаление ще работя и в събота и тогава не знам дали ще имам силици и желание след работа...здраве да е :)

09.08.12
00:48

08.08.2012

7:00 - Закуска:  Капучино със 100мл мляко 3.8%; 85г авокадо, 30г фъстъчено, 25г маслини, 25г нискомаслена моцарела

10.30: 25г орехи, 25г лешници

12:00 - Обяд: пуешки гърди - около 120г, варен грах - 60-70г, зелена салата със зехтин

13:00: капучино

18:30: филия Mestemacher с паста от маслини и чушка и 20г пушена сьомга

20:00: праскова(80г), фъстъчено(30г)

20:20 - 20.50: HIIT. Отново 5 спринта по 20 секунди с по около минута почивка между тях. Хора, този HIIT направо ми разказва играта. В първите секунди след като го приключа не мога да си кажа името, въргалям се по земята и имам чувсвтото, че сърцето ми ще изхвърчи. Надявам се да ги правя правилно тези спринтове - докато тичам усещам най-голямо напрежение в задната част на бедрата и корема. Даже в събота си имах сериозна муслулна на задните бедра...

22:00 - Вечеря: зелена салата с краставица, нискомаслена моцарела, зехтин, балсамов оцет

Ми за днес според fitday излизат около 1500 калории. Ясно, че не е точно, тъй като не всичко меря, но все пак се надявам да са там някъде. Днес вечерята направо си липсваше ама нещо не ми се ядеше и хапнах само салата. Иначе се чудя за друго: обядвам винаги към 12.00-12.30 и после гледам да си изям нещото с въглехидрати към 17.30, т.е. около 2-3 часа преди тренировка. Проблемът е, че между 12.00 и 17.30 си огладнявам и не знам какво малко би било хубаво да ям тогава...от друга страната с това малко ядене ще станат общо 6 за деня и не знам не е ли много вече?

Мнението беше редактирано от Роси на 09.08.12 08:05.

09.08.12
11:10

Пума - то това е идеята на HIIT тренировката, не случайно е високо-интензивна. Казахме ти вече - ако не издържаш, карай си на 30-минутното монотонно кардио, но чрез 15 мин HIIT тренировка постигаш много повече от монотонно кардио, траещо 2 пъти повече време, доказано е вече многократно.

Колкото до храненията - баси, толкоз мн ядене и пак си гладна ... поне на мен ми е странно, много други тук сигурно ще ти кажат, че е нормално де. Аз не съм компетентен по тази тема с многократните хранения и не съм сигурен дали ще ти дам правилния съвет ... но евентуално добави още някоя ядка или някой друг плод.

Лек ден.

09.08.12
13:40

Nathan, не се оплаквам :) Напротив - доволна съм и просто споделям впечатления. HIIT много повече ми допада от монотонното кардио като цяло - не ми става скучно, супер много се концентрирам в самата тренировка, по-кратка е - абе кефи ме.
Иначе относно яденето - знам, много ям :( Мисля, че обаче си има причина да огладнявам между 12.00 и 17.00 и тя е, че обикновено на обяд ям месо и салата и по някой път нещо малко като гарнитура - грах или задушени зеленчуци. Истината е, че това не държи особено дълго. Сутрин, например, се храня по-мазно - авокадо, фъстъчено, маслини и т.н. и пак имам 5 часа - от 7.00 до 12.00, но по-трудно огладнявам. Просто мазнините са си мазнини и засищат за по-дълго време. Явно ще трябва да си поразместя яденията - например ядките от 10.30 да отидат следобяд.

10.08.12
08:20

09.08.2012

7:00 - Закуска: капучино със 100мл мляко 3.8%, варено яйце, 20г Elbländer, 100г авокадо с 25г фъстъчено

10:30: 25г орехи

Обяд - 12:00: свинско печено(на око: 130-140г), варен грах(60-70г), зелена салата с краставица и зехтин

14:30: 25г лешници

18:00: филия Mestemacher от динкел с паста от чушка и маслина, пуешко филе и варено яйце

20:50 - 21.00 - трен:

70 скока на въже

3 кръга от:

повдигане на дъмбел от хоризонтален лег: х10@5кг
чуково сгъване: х10@5кг
кофички на пейка: х12, 15, 12
повдигане на дъмбели встрани при наклон напред: х8@5кг - това хич не го изпълнявам като хората
Арнолд преси: х15, 15, 12@5кг
foot-to-foot crunch х30
alternating curls х30
мъртва тяга с дъмбел: х15@2х6кг
плие: х15@6кг
тръстър с дъмбели: х15@2х6кг

стреч

21:00: две праскови (около 200г)

22:00 - Вечеря: 200г зелен фасул по гръцки(т.е. сварен и с риган), 40г ементал

Според fitday имаме около 1700 и нещо си калории - става за тренировъчен ден...

10.08.12
14:24

И мен комбинацията месо и зеленчук никак не ме наяжда :D Идея нямам защо е така, но е факт.

10.08.12
14:36

Щото няма мазно и въглехидрат ;)

10.08.12
14:55

И аз точно това казвам - мазното си е мазно и затова сутрин след мазната закуска по-трудно огладнявам. Иначе имам чувството, че въглехидратите не ме засищат колкото мазнините...

10.08.12
15:05

Затова си дояждам с тахан :D Въглехидратите ме карат да ям още въглехидрати. (grin)

10.08.12
15:16

Тахана е МАЗНИНА!!! Той не е за ДОяждане, а за НАяждане.
(headbang)

Мнението беше редактирано от Margi на 10.08.12 15:16.

10.08.12
15:40

Аз пък никога не съм опитвала тахан :(, а всеки казва, че е много вкусно :) Не мога да намеря, но днес мисля да потърся в един био магазин. Мисля да го използвам като алтернатива на фъстъченото...

12.08.12
13:37

10.08.2012

7:00 - Закуска: капучино със 100мл мляко 3.8%, 150г авокадо с 35г фъстъчено масло; едно варено яйце

12:00 - Обяд: тилапия(на око 100г) - не знам как беше приготвена...може и пържена да е била; задушени зеленчуци; зелена салата с краставица и зехтин

15:30: 25г лешници; 25г орехи

18:30: филия Mestemacher от динкел с паста от чушка и маслина, пуешко филе и варено яйце

19:30: оризова вафла с паста от домат, риган, чесън и  олио от рапица*,  къпини - това ядене тук беше абсолютно излишно, но понеже съм лакомия исках да опитам пастата, а къпините ги ям като автомат - този ден сигурно са ми се събрали към 300г

20:15 - 20.40 - трен:
HIIT - 6 спринта като последният беше по-кратък от 20 секунди.

22:00 - Вечеря:
200г зелен фасул, 50г риба тон, пак къпини

1640кал

Купих си тахан, но не ми хареса :( ... горчи ми. Приятелят ми го смеси с мед и пак не ми хареса, защото стана много сладко...Ей, няма угодия :D Ако някой има други предложения за ядене на тахан да сподели, моля :)

12.08.12
13:58

Ти си решила на всяка цена да ти хареса, за да се впишеш във “форумната мания” ли? Не се притеснявай, и на мен не ми е вкусно да ям месо, и не го правя, въпреки, че е в разрез с това, което много хора говорят. ;) А тахана и без това всички дами не само от форума, а и навсякъде имат извратената склонност да го консумират със зърнени, така че можеш да пробваш така, ако не стане, добави му млекце... само не се чуди после защо имаш стомашни проблеми, или си качила някой килограм при всичките ти усилия да се храниш здравословно. ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1