Фитнес и бойни изкуства

01.08.12
20:41

Въпросът ми е дали мога да заменя фитнеса с бойно изкуство. От доста време искам да се занимавам с муай тай или бокс, но реших че първо трябва да отида на фитнес, защото честно казано съм доста слаб. В момента тежа 55 килограма, висок съм 1.69 или 1.70 и съм на 17 години. Ходя на фитнес от около 9-10 месеца. Ще имам ли проблеми ако почна сега бойно изкуство и трябва ли да продължа с фитнеса (не мога да ходя и на двете, там е проблемът - парите ми идват в повечко).

10 месеца фитнес и още си 55 кила?

Фитнеса и БИ нямат много общо, освен, че можеш да използваш фитнеса, за да подобриш някои от показателите си в БИ.

01.08.12
22:13

казано от Майстор Тричко на 01.08.12, 21:53:

10 месеца фитнес и още си 55 кила?

Фитнеса и БИ нямат много общо, освен, че можеш да използваш фитнеса, за да подобриш някои от показателите си в БИ.

Дигам килограми супер трудно... винаги е било така...Ям, правя каквото мога, но си оставам така слаб :/

02.08.12
22:27

казано от Константин Желев на 01.08.12, 20:41:

Въпросът ми е дали мога да заменя фитнеса с бойно изкуство. От доста време искам да се занимавам с муай тай или бокс, но реших че първо трябва да отида на фитнес, защото честно казано съм доста слаб. В момента тежа 55 килограма, висок съм 1.69 или 1.70 и съм на 17 години. Ходя на фитнес от около 9-10 месеца. Ще имам ли проблеми ако почна сега бойно изкуство и трябва ли да продължа с фитнеса (не мога да ходя и на двете, там е проблемът - парите ми идват в повечко).

Запиши се смело на муай тай и забрави за фитнеса поне половин година. Позволи на тялото си да се адаптира към този прекрасен стил-имаш да усвояваш много стоежи, атаки...и прочие. Така и така нещо в залата или в диетата не правиш както трябва щом си 55кила. С тези си пропорции спокойно можеш да поработиш върху скорост и тактика известно време, след това заповядай отново тук да ти се помогне с изготвянето на индивидуален стак и тренировка спешъл фор ю. Не си мисли, че ако влезнеш огромно животно ше ядеш по-малко бой :)
Аз лично посещавам фитнес веднъж седмично, понякога 2 пъти за по не повече от 30минути, но самбото и хапването си ми помагат да поддържам и горе-долу добър външен вид.
Поздрави за насоката и успех!

03.08.12
12:55

Въпросът ми е дали мога да заменя фитнеса с бойно изкуство...Ще имам ли проблеми ако почна сега бойно изкуство и трябва ли да продължа с фитнеса (не мога да ходя и на двете, там е проблемът - парите ми идват в повечко).

Колко пъти ходиш на фитнес седмично и колко пъти искаш ще тренираш бокса? Все пак не можеш да се оплачеш от резултатите си във фитнеса. Прибавил си 5 кг към теглото само за няколко месеца.

03.08.12
15:05

казано от Миро на 03.08.12, 12:55:

Въпросът ми е дали мога да заменя фитнеса с бойно изкуство...Ще имам ли проблеми ако почна сега бойно изкуство и трябва ли да продължа с фитнеса (не мога да ходя и на двете, там е проблемът - парите ми идват в повечко).

Колко пъти ходиш на фитнес седмично и колко пъти искаш ще тренираш бокса? Все пак не можеш да се оплачеш от резултатите си във фитнеса. Прибавил си 5 кг към теглото само за няколко месеца.

Все още ходя по 3 пъти седмично (казаха ми, че за мен специално 3 или 4 пъти нямат голямо значение). От резултатите не се оплаквам, но определено става много бавно качването, а и доста здраво съм заковал сега тези килограми :( На бокс/муай тай не знам още колко пъти ще тренирам, в момента уточнявам как вървят в клуба точно нещата (говоря за Вокил, Варна)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1