03.08.12
13:26
Здравейте! Аз съм на 17год. 190см и 83кг. със стаж в залата 1год. имам проблем още от малък- раменете ми са къси съпоставени с другите мускулни групи. Мога ли да тренирам рамената 2пъти в седмицата и няма ли да се претоварят и за колко време се възстановява мускула след тренировка и може ли да ми препоръчате упражнения за удължаване на рамо.
Упражнения за удалжаване на рамото няма. Прави хиликоптер, ръце в страни, ръце напред раменни преси ( дъмбели, лост) комбинирай всеки път сменяй упражненията и разнообразявай. Кажи си програмата, как тренираш ?
Мускулите се захващат за костите, следователно ще се издължат единствено ако се издължат самите кости, тоест с растежа
казано от Владислав - на 03.08.12, 13:26:
Здравейте! Аз съм на 17год. 190см и 83кг. със стаж в залата 1год. имам проблем още от малък- раменете ми са къси съпоставени с другите мускулни групи. Мога ли да тренирам рамената 2пъти в седмицата и няма ли да се претоварят и за колко време се възстановява мускула след тренировка и може ли да ми препоръчате упражнения за удължаване на рамо.
Извинявам се за офф-а ама щом ти си с “генетично къси рамене” то аз съм с “генетично дълги рамене” :D Рамото е единствената мускулна група, която не тренирам никога и за нищо на света. Ако тренирам рамото раменете ми стават далеч по-големи от главата и се получава смешна картинка. И без да го тренирам обаче не са много хората в залата, които могат да бутнат с моите тежести за рамо. Всеки човек си има и слаби и силни мускулни групи, просто трябва да напънеш повечко там, където смяташ, че изоставаш.
Нещо се случи с рамената ми от плуването-преди години редувах брус и бътърфлай с часове...
Мнението беше редактирано от Val S на 03.08.12 13:53.
казано от fladen на 03.08.12, 13:34:
Упражнения за удалжаване на рамото няма. Прави хиликоптер, ръце в страни, ръце напред раменни преси ( дъмбели, лост) комбинирай всеки път сменяй упражненията и разнообразявай. Кажи си програмата, как тренираш ?
Понеделник – Гръб и Трапец
Сряда – Гърди и рамо
Петък – Крака
Събота – РЪЦЕ
Ето тренировката ми за гърди и рамо в един ден
Загрявка:
Права лежанка само с лоста (20кг) 2 серии по 15-25 повторения.
2 серии пек-дек с леки килца пак по 15-25 повторения.
Малко стречинг за да загреем хубаво горната част на тялото и най-вече раменете.
Тренировка:
1. Флайс с дъмбели 10-12 повторения
2. 3 серии избутване на дъмбели от лег – като права лежанка, но не с лост, а с дъмбели – 10-12 повторения.
3. 3 серии пек дек. Първата, от които е 10-12 повторения. Втората и третата са дроп сериии от 12-8-6 повторения всяка.
4. Избутване на дъмбели от лег със събиране в горната точка. Т.е нещо като флайс и дъмбел преса едновременно. Отново 3 серии по 10-12 повторения. И така, толкова за гърдите ! Ето за рамо
3 серии за рамо 8-10 повторения – странично повдигане на дъмбели
3 серии повдигане напред с дъмбели
3 серии раменни преси
Това е
Дали не е по добре да разделя деня за гърди и рамо. В един ден- гърди в друг- рамо или 2 пъти на седмица да правя упражнения за рамо.
Мнението беше редактирано от Влади . на 03.08.12 14:14.
Ами няма да е зле да ги разделиш, че и при гърдите и при рамото участва трицепса и незнам точно колко сила ти остава за рамената след гърдите.
И защо започваш с флайс?
казано от Машийн на 03.08.12, 14:15:
Ами няма да е зле да ги разделиш, че и при гърдите и при рамото участва трицепса и незнам точно колко сила ти остава за рамената след гърдите.
И защо започваш с флайс?
Защото е изолиращо за гърдите мисля
И защо започваш с флайс?
Раздели ги и прави така:
Гърди бицепс
Рамо трицепс
Гръб трапец
Крака
като си ги комбинирай в дни както ти е удобно но ти препорачвам да не правиш първия ден гърди бицепс и на др ден рамо, защото при тренировка за гърди участва много предно рамо и неможе да се възтанови за 1 ден. Този метод, който ти казах е по полезен, защото тренираш рамото на практика 2 пъти седнично, докато гърди-рамо 1 път.
Успех :)
казано от fladen на 03.08.12, 14:26:
И защо започваш с флайс?Раздели ги и прави така:
Гърди бицепс
Рамо трицепс
Гръб трапец
Крака
като си ги комбинирай в дни както ти е удобно но ти препорачвам да не правиш първия ден гърди бицепс и на др ден рамо, защото при тренировка за гърди участва много предно рамо и неможе да се възтанови за 1 ден. Този метод, който ти казах е по полезен, защото тренираш рамото на практика 2 пъти седнично, докато гърди-рамо 1 път.Успех :)
Благодаря МНОГО! :)
03.08.12
14:33
Eто една примерна програма: 1-ви ден: Гърди,бицепс,корем,2-ри ден Гръб само,3-ти ден почиваш,4-ти ден Рамо,трицепс,5-ти ден Крака,прасци.
Успех !
казано от Владислав - на 03.08.12, 14:32:
казано от fladen на 03.08.12, 14:26:
И защо започваш с флайс?Раздели ги и прави така:
Гърди бицепс
Рамо трицепс
Гръб трапец
Крака
като си ги комбинирай в дни както ти е удобно но ти препорачвам да не правиш първия ден гърди бицепс и на др ден рамо, защото при тренировка за гърди участва много предно рамо и неможе да се възтанови за 1 ден. Този метод, който ти казах е по полезен, защото тренираш рамото на практика 2 пъти седнично, докато гърди-рамо 1 път.Успех :)
Благодаря МНОГО! :)
за нищо :) пича над мен ти каза една много добра програма само към гърба прибави трапец :)
По-здрави :)