Тренировка на отделни мускули в раменната група.

03.08.12
18:18

Здравейте, прегледах доста от темите, но не успях да открия нещо толкова конкретно, от колкото имам нужда.
За първото 3-месечие на годината махнах около десетина килограма с много диета и леко, нередовно кардио.
Отскоро ходя на фитнес, придържам се (в общи линии) към кардио програмата за начинаещи, отслабващи жени, която намерих в сайта, с разлика, че не правя почивки. За момента имам и времето и възможността да тренирам 7 дни седмично.
Тялото ми далеч не е отпуснато,но имам нужда от още чистене. Докато чистя, поддържам все пак общия тонус на мускулатурата си.
Притеснението ми е на няколко места:
1. Има зони, по които не желая да работя повече за обем.
Съотношението на бицепс към делтоид доста несързамерно. Да не говоря, че е осезателена разликата между двете ръце. Не ми се ще делтоида да нараства значително, за да се изглади това. Та, въпросът ми е, може ли някой да ми препоръча кои упражнения да избягвам, ако не искам бицепса ми да нараства, като в същото време да тренирам останалата част от раменната група?

2. Разбирам, че трябва да се работи комплексно за хармонично развито тяло. Но има едно нещо което естетически не понасям и това е голям трапец във женско тяло. Въпрос: Кои упражнения да избягвам, ако не искам трапецът ми да нараства, като (отново) в същото време работя по останалите мускули?

Разбирам, че няма как да се изолира напълно функцията им. По скоро ме интересува в кои упражнения са водещи, за да имам обективна преценка. Мерси предварително.

казано от Богдана Пеева на 03.08.12, 18:18:

1. Има зони, по които не желая да работя повече за обем.
Не ми се ще делтоида да нараства значително, за да се изглади това. Та, въпросът ми е, може ли някой да ми препоръча кои упражнения да избягвам, ако не искам бицепса ми да нараства

Не искаш да ти растат раменете значително, но не искаш и бицепса ти да нараства?

като в същото време да тренирам останалата част от раменната група?

Но все пак искаш да тренираш раменете?
Обясни по-добре, че не разбирам нещо.

2. Разбирам, че трябва да се работи комплексно за хармонично развито тяло. Но има едно нещо което естетически не понасям и това е голям трапец във женско тяло. [color=blue]Въпрос: Кои упражнения да избягвам, ако не искам трапецът ми да нараства, като (отново) в същото време работя по останалите мускули?

Единствените упражнения, от които ще расте са тяга, шръгс и щангистки упражнения.  А ти дори и да ги правиш (което се съмнявам) едва ли ще стане несъразмерно голям.

03.08.12
19:40

Да речем, че за момента и бицепса и делтоида са относително големи спрямо останалата част от тялото ми. За което нямам против, по принцип. Да изясня: Как да наблегна на това да ги направя съразмерни и по-хармонични без да увеличавам общия им обем значително?  Извинявай ако съм била неясна.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 03.08.12 19:52.

03.08.12
21:36

Как става тоя номер,мъжете да тренират с години за бицепс,рамо и трапец и да не са доволни от резултатите,а жените с няколко месечни тренировки да постигат огромни размери.
Голяма част от мускулите са само във воабражението на жените.
Покажи снимки да видим тези големи бицепси и трапец.

03.08.12
21:51

Точно тези групи ги тренирам като животно и не растат и тва си е. Ти сигурна ли си, че е чист мускул? Или подкожни мазнинки има в повече?

03.08.12
21:58

казано от Biad__ на 03.08.12, 21:36:

Как става тоя номер,мъжете да тренират с години за бицепс,рамо и трапец и да не са доволни от резултатите,а жените с няколко месечни тренировки да постигат огромни размери.
Голяма част от мускулите са само във воабражението на жените.
Покажи снимки да видим тези големи бицепси и трапец.

За трапец не съм казала, че е голям, казах, че не желая да става голям.
Съща така, никъде не съм казала “огромни”. Казах ‘несъразмерни’.
Имам много тесен гръден кош, с обиколка 72 см. На негов фон просто едреят.
Ръцете ми са оформени по този начин неволно, като последствие от физически труд, който натоварва основно дясната.
И той си упражнява влиянието не от месеци, ами от години.
По същата причина е осезателна разликата в двете.
Вижте, питам, защото съм некомпетентна и имам нужда от съвет. Ако можете да ми помогнете, ще го оценя.

03.08.12
22:02

казано от rumen_pro на 03.08.12, 21:51:

Точно тези групи ги тренирам като животно и не растат и тва си е. Ти сигурна ли си, че е чист мускул? Или подкожни мазнинки има в повече?

То, че има, има.
Писах, че имам още много да чистя и че съм в процес на чистене. Както и от началото на годината.

03.08.12
22:04

Намери си читава зала с фитнес-инструктор. Той/тя ще погледне тялото ти, ще дискутирате целите ти и ще ти направи програма.
Иначе за различно развити части се прилагат упражнения със свободни тежести. Идеята е всяка ръка (пимерно) да работи с еднаква тежест - за едната (развитата) ще е лесно, за другата - трудно, но ще догонва. Ако се тренира с обща тежест (лост) тогава автоматично развитата ръка извършва по-голямата работа и прави ‘мечешка” услуга на другата.

03.08.12
22:07

Благодаря много.
Така тренирам и за момента.
Градът ми не предоставя неограничени възможности за ‘добра зала’, но ще направя всичко възможно за консултация. :)

04.08.12
04:13

Качи снимки, моля те.

04.08.12
09:17

Без специалист да те е огледал наистина си е доста гадаене. .

Все пак един съвет, който на мен ми беше полезен преди. За теб прецени дали също е. При мен се оказа, че долен и среден трапец (най-грубо казано се намира между плешките) ми е много слаб. Това от една страна води до не много красива стойка, защото не успяваше да събере добре плешките и води до леко изгърбване. От друга страна на много от движенията натоварването, което е предназначено точно за долен и среден трапец, отиваше изцяло в горен трапец и при мен беше довело до доста голям дисбаланс. Съответно тогава тренирах и доста по-активно с по-големи тежести, което доведе до доста изразен трапец. Тук не казвам, че не трябва да се тренира с големи тежести и т.н. - напротив, резултатите бяха супер, но просто щеше да е добре, ако по-рано бях обърнала внимание на този дисбаланс, което би довело до пропорционално развити долен и горен трапец.

За мен лично решението бяха упражнения, които засилват точно долен и среден трапец изолирано - като например wall slides и други подобни - потърси в youtube. Освен това на мен ми трябваха и разтяжки за гърди, рамо.

Но все пак това е просто гадаене, не знам дали този съвет е приложим за теб, прецени си, а още по-сигурно ще е ако намериш добър специалист, който да прецени.

04.08.12
13:09

казано от rumen_pro на 04.08.12, 04:13:

Качи снимки, моля те.

Не ми се ще да качвам снимки засега, точно на частите, за които се чувствам най-несигурна. Благодаря на всички за помощта, определено ще си потърся личен инструктор. (:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1