Извадено рамо - съвети за възстановяване?

03.08.12
17:21

Здравейте,
Имам проблем от няколко години.Извадих дясното рамо(разтегнах) връзки и бях 5-6 месеца извън залата.Сега тренирам пак от 7-8 месеца сериозно без прекъсвания ,но днес на базово упражнения за рамо го извадих пак :(...Та може ли да ми дадете съвет на кои упражнения да внимавам и да не слагам много килограми.Благодаря предварително!!!!

03.08.12
20:39

Мисля че за такива сериозни неща трябва да питаш “чичо Доктор” , а не във форумите, но ти си знаеш

03.08.12
23:53

казано от Sapundjiev на 03.08.12, 17:21:

Здравейте,
Имам проблем от няколко години.Извадих дясното рамо(разтегнах) връзки и бях 5-6 месеца извън залата.Сега тренирам пак от 7-8 месеца сериозно без прекъсвания ,но днес на базово упражнения за рамо го извадих пак :(...Та може ли да ми дадете съвет на кои упражнения да внимавам и да не слагам много килограми.Благодаря предварително!!!!

1во—иди на лекар.
2ро :)
Един варненец ми помля рамото за сефте преди 13години на републиканско по таеклуон-до /не бях спал от некво тиин вълнение предната нощ ама как и да е аре са/. Имах и счупване на не знам си кво... Доктора ме назлоби с типове некви колагени, калции, д3, некви други малки жълти, запознаме и с мсм-хондро-глюзамините и прочие. Направи ми диета(която корегира в продължение на месец), изписа ми и плуване. Влачих се 1 година по болници. Казваха ми че това рамо щяло да се вади от най-малкото усилие. От тогава до сега ми се е вадило 4пъти, но последния беше преди 8-9години, а не съм спирал да тренирам като луд, даже от 2 години и самбо почнах и не съм имал проблеми.
3 от тези четири пъти рамото ми се вади на лоста за набирания или на скрипеца. 4тия беше в спонтанен и масов житейски конфликт. Просто започнах да правя малко по-отговорни загрявки и стречове около упражненията за гръб, но твоят случай изглежда далеч по-лек.
Силно се съмнявам да намериш някой, който просто ей така да ти кажа на кои упражнения да внимаваш защото всяка една травма е строго индивидуална, за тва иди на лекар.

От първо, след 2ро, кръговрат некав се получи :D

06.08.12
10:30

Благодаря много за съветите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1