09.06.04
19:35
След като тренирам винаги имам мускулна треска може би не на абсолютно всички мускули които съм тренирал но поне на 90% от тях и вапроса ми е какво представлява мускулната треска хубаво ли е да я имам или ако е лошо как да я преодолея!?
Normlano e da ima6 purvite 10 puti naprimer. Sled tova zna4i, 4e ili pretrenira6 ili ne pravi6 pravilno uprajneniata. Moje6 da polu4i6 i ot novo uprajnenie naprimer. Pri vseki 4ovek e razli4no, no vse pak se starai da niama6. (moje ot roda na 24 4asa, no suvsem leka) Ot kolko vreme trenira6?
Ше ти кажа великата фраза :
След тренировка трябва да се чувстваш приятно уморен !
Вече сам можеш да си направиш изводи до каква мускулна треска трядва да стигаш :wink:
P.S За жалост тва е доста относително. На всеки урганизъм може да му повлеяе различно тази мускулна треска :wink:
ми тренирам от 8 месеца ама уж изпълнявам упражненията правилно и правя нормални тренировки не тренирам всеки път една и съща част на тялото. По биология учихме че мускулната треска се получава от анаеробнота работа на мускулите и че някакви кесилини се отделят от муслулите заради нея може ли и от това да е !?!
Ami muskulnata treska se polu4ava6e okolo 1 den sled natovarvane, za6toto receptorite za bolka ne sa v muskula, a v obvivkata mu. Ve6testvata drazniat receptorite po-kusno i zatova ne use6ta6 bolkata vednaga. Da ima6 muskulna treska oba4e ne e hubavo, osobeno kato trenira6 ot 8 meseca. Az ti preporu4vam da ne stiga6 do otkaz. Za masa li trenira6?
09.06.04
20:37
Аиде стига де,имаме поне 3-ри много интересни теми за мускулната треска я се поразтършуваите малко :roll: !
Пич, виж този пост, там е обяснено какво е мускулната треска и от какво се причинява.
09.06.04
21:48
mangala, във форума има много изписано за мускулната треска прочети го. Има много различни мнения.
Моето мнение е, че АКО НЯМАШ МУСКУЛНА ТРЕСКА НЯМАШ РАСТЕЖ! След всяка тренировка трябва да имаш мускулна треска около 24 часа. Ако нямаш значи нищо не си направил, А ако имаш повече от 24 часа значи си претренирал. Това е моето мнение. Изпитано вече 3 години...
09.06.04
21:59
Bad^Boy mi az imah samo parvia den kat pochnah na zala.Posle sam nqmam muskulna treska ot togava. ot 27 sq mi e 36.5 veche rakata :)) nachi i bez neq pak si ima rastesh. :wink:
09.06.04
22:21
Em1l, браво на теб. Това, че си качил зависи от много работи. От добавки и т.н. Виж сега имаш растеж, не е чак изобщо да нямаш растеж, но е много по-голям ако имаш мускулна треска. Това е моето мнение. Възможно е много хора да не са съгласни. Аз просто казвам какво мисля.
Az imah muskulna treska samo purvite 2-3 sedmici. Sledva6tia put be6e kogato si napravih sam split i iako pretrenirah. Ot 3 sedmici sum na nova programa i niamam muskulna treska. A ne sum spiral da rasta. Taka 4e mislia, 4e vsi4ko e strogo indovidualno. Niakoi 6te imat muskulna treska po 2-3 dena i 6te rastat. Drugi niama da imat muskulna treska i 6te rastat. Treti 6te imat muskulna treska i niama da rastat. Moiat suvet e edinstveno da ne si v tretata grupa. :wink: :)
Аз пък примерно имам мускулна треска винаги когато тренирам трицепс...незнам какво толкова правя...т.е. правя си всичко както трябва и по колко трябва но пак имам!правя 2 упражнения от по 4 серии което мисля че си е напълно нормално за трицепс,еднъж седмично 8) И което е най-хубаво много я обичам(мускулната треска)незнам защо но ми доставя кеф когато я имам?!не знам при вас как е и дали ви харесва,но така е при мен:)Успех
20.06.04
12:32
Може и с нея може и без нея :wink:
21.06.04
01:34
Ето и моето мнение :
Мускулната треска е натрупванвто на Млечна киселина в мускулите която като кристализира на малки кристалчета между мускулните влакна и /дразни, боцка/.
М.Треска има тогава когато натоварим тренирашия мускул СЕРИОЗНО.
Ако го товарим много сериозно ще имаме повече кристали които ще боцкат повече.
Това е показател за всеки по отделно как е тренирал.
Някой от една серия имат М.Треска. Други от 6 яки серий.
Така че всеки да се ориентира по Мускулната си треска колко и как да тренира. Тва ни го е дала природата, на всеки индивидуално.
Значи треската е индикатор за нащия Организъм/ПРЕДПАЗЕН КЛАПАН/,което ще рече само колко и с какво качество сме трнирали.
И се получава че тя няма нищо общо с разтежа.................
Просто хората са свикнали в опростен вариянт да казват трябва да имаш треска за да имаш разтеж, в което искат да кажат че трябва да се тренира здраво и смислено.
От всичкото и всякаво четене съм разбрал че Мускула когато се натоварва както трябва, в последното повторение в което той е шокиран ,за да се предпази от СКАПВАНЕ се отделя млечна киселина/един вид защитна функция/.
И така мускула е скапан със треска на другия ден ,в които вие със сигурност няма да тренирате пак сущия мускул поради причината че ви боли. Тва значи че млечната киселина си е свършила работата.
Тва от мен.
Когато тренираш 2 пъти седмично мускулна група нямах мускулна треска колкото и да натоварвах даден мускул и да го шокирах, явно мускула привиква към това натоварване, обаче риска от претрениране се повишава доста. Сега когато тренирам 1 път седмично, имам почти всеки път мускулна на почти всички мускули.
Като цяло имам по-добри резултати от 1 път седмично, но всеки трябва да види кое е най-доброто за него (както каза куатро) и тука кофтито е че не става само с четене а трябва стаж в залата...
Да не гледаш Пешо как дига с 140 от лежанка а да се наблюдаваш и да осмисляш и анализираш кое е добре за теб.
абсолютно сьм сьгласен с куатро.Весяко тяло ве различно и зависи как се усвоява млечната кисилина,натрупването на която я предизвиква.Колкото повече тренираш толкова по-бьрзо ще ч отделят мускулите именно за това не сьм сьгласен с мнението че непременно трябва да има мускулна треска за да има разтеж.Това просто не е задьлжително,според мене
21.06.04
13:40
Zdraveite! Ot dosta vreme nasam mi se e iskalo da zahvana imenno tazi tema za muskulnata treska,no vinagi se otkazvah ot podoben post,za6toto kakto porazbrah,dosta 4esto e bila obsujdana ve4e.
I vse pak ima dosta,koito iskam hem da nau4a,hem da spodelq :D
Naistina vseki edin ot vas ima pravo,za6toto pri vseki 4ovek e strogo individualna poqvata na tozi prozess,nare4en “muskulna treska”.
Ot tova,koeto sum 4el ot vas,stigam do izvoda,4e BI BILO PO-DOBRE ,ako nqmame silna muskulna treska.Az,oba4e,sum privurjenik na tezata,4e trqbva da se 4uvstvame leko umoreni sled trenirovka ,no i na tezata,4e muskulnata treska vodi,ako ne do raztej,to pone do po-qsno definirane na musklite ni.
Dosega 4uvstvah qsno izrazena muskulna treska edinstveno sled trenirovka na gurdi i pri po-usilena na triceps.Kogato treniram 1 put/sedmi4no muskulnite grupi,ne se trevoja ot neq….....no pri povtorna trenirovka na rutzete nqkak si gubq jelanie za natovarvane :cry: :?
Bihte li me posuvetvali kak da razpredelq trenirovkata na rutze:
1)edna stabilna i natovarva6ta trenirovka + edna po-“leka”
ili…
2)dve po-“leki” trenirovki za rutzete
Blagodarq predvaritelno i uspeh na vsi4ki!
P.S. Pod “leka” imam predvid 70-80 % ot vuzmojnostite
21.06.04
13:44
И аз като gotcha нямах преди никаква мускулна треска като тренирах мускулните групи по два пъти седмично. Определно мускула навиква на натоварването. Сега след като смених програмата и правя всички мускулни групи по веднъж седмично, но с по-серьозни тежести имам почти всеки път. Тази мускулна треска обаче, която имам сега няма абсолютно нищо с тази, която имам когато започвам тренировка за даден мускул, който никога или дълго време не е трениран. Просто сравнявам пресен случай, защото крака не бях тренирал доста дълго време и миналата седмица започнах пак. Първите няколко дена след тренировката едвам ходех. Мускулната треска обаче, която имам на гърба в момента и е от тренировките вчера няма нищо общо. Болката въобще не е толкова силна и определено чувствам гърба си някак си по-голям и по-силен.
22.06.04
01:36
matematic…..imenno za takava muskulna treska stava vupros- priqtno use6tane i vnu6enie za burz temp na raztej :wink:
22.06.04
13:50
Ми то и внушението не е малко нещо. Човек като се надъха може и кран да вдигне :lol:
22.06.04
21:28
verno e,matematic! :D Pri men vnu6enieto dori ima re6ava6t efekt,a za nqkoi drugi tazi rolq igraqt ogledalata v zalata.Kolkoto po-4esto se oglejdame,tolkova pove4e si mislim,4e rastem :wink:
Do skoro!