04.08.12
17:58
Здравейте, реших да започна дневника си, за да систематизирам цялата информация. Ще ъпдейтвам първото мнение спрямо прогреса и целите си.
Имам история с хранителни разстройства и злоупотреба и зависимост от вещества, депресия и самонараняване.
Фитнесът започна терапевтично и се превърна в сериозен интерес и стремеж.
Бивш пушач окончателно от няколко месеца, алкохол не близвам от януари, джънк не ям може би от години, не ме и изкушава.
■ Мерки: 168см, около 63-4 килограма, около 22% подкожни мазнини. Настояща цел: 20% подкожни мазнини. Крайна цел: 18% подкожни мазнини.
Програма: http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami#comment-19141
във варианта за отслабване с 4 кардио дни.
+упражнения за корем на всяка тренировка.
Хранене: НВД
Проблемно хранене:
Основите на моите проблеми са на чисто психологическа основа. В този дневник се отчита прогресът на самооценката и самоконтрола ми, точно толкова колкото и този на тялото ми.
Вече зачеркнати проблеми: стабилно наднормено тегло, предизвикано повръщане, тайно хранене, нощно хранене
Проблем на фокус:Рядко, но налично неконтролируемо преяждане
Храни, ползващи се със ‘специално отношение’: ядки, фъстъчено масло, сушени плодове, черен шоколад, сметана, кондензирано мляко,всъщност всякакви високомазнинни млечни продукти. Консумацията на тези храни се е случвало да надвиши 500-600 гр наведнъж., без да преувеличавам.
Добавки: 1,5 гр Л-карнитин преди тренировка.
04.08.2014.
ставане
1 капсула КЛА термо 500 мг
9.00 - закуска - Пълнозърнест нискомаслен флейкс + 150 мл. соево мляко + 50 гр боровинки + 1/2 малък банан.
Тренировка - горна част на тялото + средно интензивно кардио
2 капсули КЛА термо 500 мг
13.00 - салата айсберг, чери домати, 1/2 авокадо + 250 гр. пилешко бяло месо на скара, без кожа, без мазнина.
17.00 - салата айсберг, чери домати + 150 гр. пилешко бяло месо на скара без мазнина, без кожа.
вода: 1л. :/
Редбул, без захар -1
Темата беше редактирана от BGDN. на 31.08.12 22:16.
04.08.12
20:36
Имам чувството, че ядеш прекалено малко за човек който тренира с тежести + кардио, дори и ако целта ти е да отслабнеш. В този случай бързата работа не е хубава. Смятала ли си калориите? Знаеш ли си калорииния баланс?
Мнението беше редактирано от Boyan Atanassov на 04.08.12 20:37.
Едно време се вманиачавах много по калории. Точно в момента не ги следя изкъсо.
Закуската си я броя около 300. Там си изнасям основно въглехидратите, включително и плодовете.
Обядът - около 400, ако има авокадо е и повече. (но не си го позволявам често)
вечерите са ми леки - около 200 - 300.
Не знам дали си въобразявам, но е възможно КЛА-то да ми подтиска апетита. Аз по принцип имам жесток глад. И на мен ми е необяснимо, но откакто го пия е много различно. След 2 седмици имам почивка от него, ще видим дали ще се отрази.
Понякога пия протеинов шейк (нисковъглехидратен обаче) след зала, точно защото и на мен ми се струва, че не взимам достатъчно калории.
04.08.12
22:12
пак ми се струва малко прекалено ограничена диетата.
бтв знаеш, че няма значение, в кое ядене ядеш въглехидратите, нали?
За мен има, защото предпочитам да ходя в залата преди обед.
Ако не си взема енергията на закуска, не мога изобщо да се завлека дотам, камо ли да свърша нещо, става въпрос за силовите тренировки.
Опитах да ходя вечер. Ама едно ми е едно уморено и лениво, дори да си направя всичко по план пак не го чувствам удволетворително.
Предполагам всеки си намира начина.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 09.08.12 13:29.
05.08.12
09:01
Мисля, че Боян искаше да каже, че можеш да приемаш въглехидрати и в други части на деня, не да ги събираш само в предтренировъчното хранене.
Аз също съм на мнение, че ти трябват повече калории. Малко мазнини - сурови ядки, семена, зехтин или друг вид студенопресовано олио. Това пълнозърнесто мюсли какво представлява? - Дано няма подсладители. Защо соево мляко, а не краве?
Не тренирай всеки ден, безмислено е. Ако нямаш време за възстановяване, или в един момент ще претренираш и ще се откажеш, или ще си тъпчеш на едно място. И в двата случая няма да има прогрес.
Мнението беше редактирано от Miss Fight на 05.08.12 09:07.
Ядки ям, но не ежедневно. Примерно, когато имам авокадо, не ям ядки. Иначе си обичам много и даже много често си изпускам контрола за сушени плодове и ядки - половин шепичка става на целия пакет... (blush)
Зехтина е идея, мога да се опитам да го въведа в някоя от салатите.
Малко е трудно при мен да обяснявам продуктите, защото пазарувам всичко от био- и органик шопове и нямат еквиваленти на бъгарския пазар. Много от нещата на малки местни производители, или са феър трейд. Загледах го като го избирах, 8 гр захари, подслаждано с агаве. Така или иначе закуските ги сменям доста, ако не е окей според вас мога да го махна. Соево мляко си пия от години. Ами, по-вкусно ми е, общо взето, по-лекичко ми е. Плюс това имам някаква дребна непоносимост май. Смисъл, да си сложа 20 гр в чая е окей ама да изям една купичка на закуска с прясно мляко значи обезателно болки в стомаха.
Това ми е голям проблем. Ще ми се да почина един ден, ама нямам изграден още навика и ме е страх да не взема да го зарежа. Не съм несериозна, най вероятно изобщо няма да стане така, но съм предпазлива.
По този повод, мислех да заменя два от дните с аеробика.
Имам интерес и към йогата, ще имам достъп обаче чак октомври в кампуса.
Като цяло ме влече всичко, което разтяга и развива пластичност. Някой ако има съвети, ще съм благодарна.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 05.08.12 13:03.
05.08.12
13:49
Ясно, изясни ми се въпросът с млякото - аз също не съм на гребена на вълната след голяма доза прясно мляко, затова хапвам овеса с кисело мляко, но за съжаление при теб това е невъзможно.
Спортувай си каквото те влече, но гледай да има силово натоварване на мускулите, не само подскачане и разтягане.
05.08.2012.
Ставане
1 капсула КЛА термо 500 мг.
Закуска: 1 банан, 50 гр пълнозърнест флейкс + 150 мл соево мляко, шепа боровинки, черен чай, неподсладен.
Тренировка. - седлище и бедра.
1 капсула КЛА термо 500 мг.
Обяд: 150гр. пилешко, салата айсберг, чери домати, 1/2 авокадо.
16: 00 - 50 гр боровинки.
19:00 - 2 вегетариански кюфтета на скара, 50 гр пилешко (беше останало самотно), Грах, броколи, карфиол сварени. Малко зелена салатка отстрани.
Черен чай със соево мляко.
Тренировка:
10 минути пътека под часовник - 1 минута ходене, 1 минута тичане.
катерач - 3 х 10
бърпи - 3х5
бедрени екстензии - 3х12
бедрени сгъвания - 3х12
клекове със собствено тегло 4х12
напади със собствено тегло 4х20
глатеус ритници - 20/крак
Коремни(правя ги на всяка тренировка, не знам доколко е правилно...)
Не знам как се наричат.. Правя си коремните на пейка с наклон 45 градуса. 4х12
крънч - 3 х 20
байк преси - 1х20, втората не успях да я завърша :(
Забележки: Тепърва разучавам катерача и бърпитата, но нали никой не се е родил научен, скромно с тях засега.
Дойде ми сутринта и съм като бито псе, ама ината, и в залата. Вероятно това е причината за лека цялостна слабост. (не можах да си довърша пресите.)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 05.08.12 22:51.
06.08.2012.
Ставане Кла термо 500 мг.
закуска: пълнозърнест флейкс + 150мл. соево мляко + шепа боровинки + 1 банан + черен чай със соево мляко.
Тренировка: кардио
Загрявка: 10 минути на пътеката под часовник - 1 минута ходене, 1 минута бягане.
20 минути степер - програма Алпийски преход.
20 минути вело
Коремни - стандартно
2 планка по 45 секунди.
Ииии тука се запознах с един българих във фитнеса, което се случва рядко там където живея и се разбрахме да излезем на кафе като приключим и си изпуснах обяда, че се заговорихме.
15:00 Соево Латте, непосладено
иии тук излезе работа и трябваше да изхвърча на една бизнес среща.
17:00 Соево латте, неподсладено :/
Треперейки от кофеин във 21:00 - 200гр пилешко бяло месо, 2 вегетариански бургера, зелена салата, домати, настъргани моркови, рукола.
07.08.2012.
Ставане
закуска: пак пълнозърнестия флейкс ++ 150мл. соево мляко + шепа боровинки + черен чай със соево мляко. + шепа стафиди
(много ми се ядеше сладко)
Тренировка: горна част на тялото.
разгрявка - дълга, бях мнооого стегната.
Повдигане на ръцете встрани с дъмбели (леки) - 4х12
Повдигане на ръцете напред с дъмбели 4х12
Придърпване на вертикален скрипец ( редуване пред гърдите - зад врата) 4х12
Пек дек 3х12
Трицепсово разгъване (на машина) - 3х12
Разгъване на предмишници - не го усетих като особено успешно, мисля, че нещо не правя както трябва, но все пак - 2 х 12
Коремни - стандартно.
Стречинг - рамена, трицепси, предмишници. Дълъг и релаксиращ.
Обяд:
2 соеви филета, 2 вегетариански бургера, стандартната салата.
Следобед: 2 черни чая със соево мляко.
40 гр сушено манго :/
Вечеря: 150 грама чисто телешко филе (3,2гр мазнини на 100), стандартната салата + половин авокадо. + 1 белтък
Вероятно на някои хора им изглеждат странни всички тези соеви продукти, но това си е остатъчен навик при мен, 3 години вегетарианка. Реално, не ги намирам за вредни, богати са на белтък и в същото време са ниски на мазнини. Не ми се ще да ги махам от диетата си, харесвам ги и са ми вкусни.
Здравейте паак. :)
Много съм неудволетворена от яденето си днес. :/
Ставане - в 8.30, искам да си въведа старият активен режим с относително ранното ставане.
закуска: Пълнозърнест флейкс + обезмаслен йогурт + шепа боровинки/малини 50/50 + 1 чаена лъжица фъстъчено масло (не издържах) черен чай със соево мляко
Л-карнитин 1000мг
Тренировка: Отново горна част на тялото, защото все още имам болки в бедрата.
+ кратичко скачане на въже 10-ина минутки
обяд. 100гр пилешки гърди + салата айсберг, чери домати, 1/2 авокадо.
2 часа по-късно 100гр пилешки гърди
следобед: 100 гр боровинки (както вече сте разбрали, много обичам)
вечеря: 100 гр скариди на тиган със зеленчуци, без мазнина.
след вечеря: 60 гр кашу.
Л-карнитин преди лягане.
Изобщо, омазах се.
Утре сутрин предстои кардио обаче. :)
Поздрави и лека. :)
казано от Богдана Пеева на 09.08.12, 00:14:
закуска: Пълнозърнест флейкс + обезмаслен йогурт + шепа боровинки/малини 50/50 + 1 чаена лъжица фъстъчено масло (не издържах) черен чай със соево мляко
Това е хранителна катастрофа :D ...и фъстъченото масло е най-малкия проблем. Не знам как очакваш да си жизнена и работоспособна като започваш деня с подобни храни. По-добре да беше изяла 4 лъжици фъстъчено масло и с това да приключиш закуската.
казано от Margaritka на 09.08.12, 08:35:
Това е хранителна катастрофа :D
Ще ми обясниш ли защо?
Не закусвам от 11 годишна. Много ми е трудно да свикна, и това ми е много.
Никога не съм имала проблем със жизнеността, въпреки че не закусвам.
Откровено казано, закусвам ли ми е по-лениво и тежко цял ден после. :/
Ама искам все пак да му давам на това тяло някакъв калораж.
Днес си отидох на кардио в 8.00 сутринта на гладно. И се чувствах много добре.
Предполагам има предвид, че в този “пълнозърнесфт флейкс” и “обезмаслен йогурт”, няма нищо пълнозърнесто и обезмаслено. Всичко друго поне на мен ми се вижда добре. Но по-добре замени тези флейксове и обезмаслени простотии с едни нормални овесени ядки и кисело мляко 2% или 3.6%, определено са много по-полезна комбинация от това, което ти закусваш.
Бях писала в тази тема за соята. Следното може да ти се стори полезно. А може и безполезно да ти се стори: :)
казано от Phoebe на 27.07.12, 19:04:
Аз не обичам да си предлагам мнението непитана, но за соята споделям от 1 л.ед.ч.:
1. Соя не бих яла
2. Соя бих опитала ако не е ГМО, ако е био И ако е ферментирала (т.е. единствено под формата на Tempeh, Miso, Natto, Soy sauce)Тук има и отговор защо:
- под формата на статия(изисква регистрация): http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx
- под формата на видео: http://www.youtube.com/watch?v=0uIn2L90wA8&feature;
казано от Nathan на 09.08.12, 14:04:
Предполагам има предвид, че в този “пълнозърнесфт флейкс” и “обезмаслен йогурт”, няма нищо пълнозърнесто и обезмаслено. Всичко друго поне на мен ми се вижда добре. Но по-добре замени тези флейксове и обезмаслени простотии с едни нормални овесени ядки и кисело мляко 2% или 3.6%, определено са много по-полезна комбинация от това, което ти закусваш.
Споменах, че живея извън страната, сиреч леко невъзможен е съвета ти с киселото мляко, но мерси все пак.
Пълнозърнестия си е пълнозърнест, местно производство, от органик шоп, не е голяма компания.
Някак по-склонна съм да вярвам на малките местни производители, от които се зареждат био шоповете.
казано от Богдана Пеева на 09.08.12, 13:28:
Ще ми обясниш ли защо?
Обяснявам първо за продуктите от закуската:
Флейкс - по никакъв начин нямаш нужда от този продукт в което и да е хранене, бил той и “пълнозърнест”. Дори за направата му да е употребено цялото зърно, начина му на производство не е от най-щадящите. По подходящо според мен е да ядеш изходния продукт на флейкса.
Обезмаслено мляко - без значение кисело или прясно, товари доста храносмилането, неподходящ продукт за хора, целящи загуба на мазнини
Соево мляко - към соята имам спесиално отношение и страня от всеки един продукт, който я съдържа дорио и в минимални количества.
Закуската:
Аз също не бях закусвала години наред. Единствената причина, поради която в момента го правя е, че ставам в 5.30-6 часа и ми се налага да съм активен участник в поне 2 часа и половина тренировки на ден, т.е. ако не извършваш тежък физически труд през деня, спокойно и с чиста съвест можеш да я пропускаш. Моето лично предпочитание за закуската е: ДА Е МАЗНА, т.е. хапвам тахани, семена, ядки, мед, масло, затова и ти предложих варианта с фъстъченото масло. Мазнината отнема малко повечко време за да започне да се разгражда, но пък след това те зарежда за по-дълго с енергия.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.08.12 15:22.
казано от Богдана Пеева на 09.08.12, 14:48:
казано от Nathan на 09.08.12, 14:04:
Споменах, че живея извън страната, сиреч леко невъзможен е съвета ти с киселото мляко, но мерси все пак.
Аз в чужбина, в която да няма различни проценти на кисело мляко, не съм била. А съм прекарала последните си 8 години между 9-10 различни държави. Във Великобритания пълномасленото им кисело мляко се води Грийк Йогурт на повечето места (по големите вериги) и има към 4%, мисля. В органик шоповете не съм се заглеждала (откакто оставих млечните) но мога да заложа доста, че в местния ми органик шоп мога да ти намеря поне 2 вида пълномаслено...
Мнението беше редактирано от Phoebe на 09.08.12 15:48.
Аз мисля, че акцента му беше над ‘йогурта’ срещу киселото мляко. Ако имах достъп до истинско кисело мляко е друго, бих направила грооозни неща за една 2% Верея понякога :D
Повечето са отвратителни на вкус.
Така или иначе йогурта беше изключение, пък и казах, че съм се омазала вчера откъм ядене.
Соевото мляко не бих го заместила обаче, прясното ми причинява дискомфорт, както обясних по-горе.
Маргаритка, главната ми цел е намаляване на мазнините. Не знам, мазната закуска подходяща ли е за целта ми?
Много мислех дали да не мина на овесени ядки наистина, мъчеха ме обаче цифрите на мазнините, които виждам.
Така или иначе, когато правя кардио сутрин не закусвам.
Може би, мога да си го позволя наистина.
Благодаря за добрите съвети хора.
Отивам за овес :D
Не се заблуждавай, че в България съвестните производители продават истинско кисело мляко ;)
Соята и млякото не са приятели с ниския % body fat. Соевото мляко аз бих го заменила с кокосово поради ред причини.
Привет :)
Вчера ми се изплъзна лог-а, ще давам за два дена.
09.08.2012
Ставане 8.00 сутринта.
Л-карнитин 1- 1,2 грама
2 капсули КЛА термо 500мг.
Кардио - 8.30 на гладно
Загрявка 10 мин пътека под часовник - 1 минута ходене, 1 менута бягане (6/9 км/ч съответно)
20 минути кростренажор, пулс 160, алпийски преход.
10 минути вело, средно интензивно.
10 минути скачане на въже.
Упражнения за корем - стандартно
2 планка.
Разтягане, много плавно, но настойчиво опитвам се да си върна отдавна изгубената пластичност от гимнастиката.
Обяд: 100 гр. пилешки гърди, салата айсберг, домати, краставици, 1/2 авокадо.
следобед: беше останала една последна кофичка в хладилника и уж нямаше ама я ликвидирах :D тъй, че 300гр боровинки
вечеря: 250- 270 гр. пилшеки гърди, със стандартната салата.
След голямо обмисляне снощи, реших, че изхвърлям соята и обезмаслените.
Уважавам мнението на съфорумците, защото имат значително по-голям опит от мен и когато петима души ми казват, че нещо не е добре, няма смисъл да рия като магаре на мост.
Последните 2 седмици бях на (относително) балансиран режим, въпреки високита консумация на белтък. От днес реших, че започвам по-стриктна 3-седмична (ако мога повече, добре дошло) ВБД, след което ще балансирам отново за известно време.
Та, да. Проблемът със сутрешния флейкс отпада, чисто и просто поради отпадането му от менюто. :))
10.08.2012
Първа нощ от 22.07. в която спя повече от 3 часа.
Ставане, like a boss, в 10.30. 9 часов сън.
2 капсули КЛА термо 500мг.
2 белтъка, 80 гр, пилешки гърди
Л-Карнитин -1гр
Тренировка - мешана скара, общо взето, не знам какво правих конкретно.
*рови 15 мин за тефтера*
Загрявка 10 мин пътека под часовник - 1 минута ходене, 1 менута бягане (6/9 км/ч съответно)
Планински катерач 1х15 + бърпи 1х5, същата комбинация 4 пъти, с почивчица между отделните пъти (обяснявам като неандерталец)
Напади със собствено тегло 20хкрак
клекове 2х20
Коремни:
4х15 на наклонената повърхност (още не знам как да я наричам :/ )
2х30 крънчове на земя
1х20 байк преси
2х12 вдигане на изпънати крака от вис (мноооого съм слаба, едва ги направих)
2 планка - х30 сек
2 странични планка.
обяд: 150 гр пилешки гърди, салата краставици, домати, щипка тиквено семе поръсено отгоре.
вечерята още не е решена.
ама утре ще е рибка, че ми се дояло много. :)
Здрасти :) Радвам се, че си махнала йогурта и соята, определено е добро решение!
За мазнините - във форума има страшно много изписано за тях. Понеже не искам да ти убивам желанието да се разтърсиш и прочетеш няма да ти разяснявам всичко относно тях. Ще ти кажа само няколко основни неща, колкото да ти привлека вниманието, а именно - мазнините от суровите ядки, месото (наблягам на думата МЕСО, не КОЛБАСИ), таханът и други продукти са полезни и всъщност ще ти помогнат в борбата ти със свалянето на килограмите. Така че това, което ти е написала Маргаритка относно закуската е напълно вярно и, ако се зачетеш в малко дневници ще видиш, че всъщност тук хората масово закусват с тахан, свински пържоли, масло и т.н. :) Разбира се, това не се отнася за всички мазнини, но както казах вече - разтърси се из форума и прочети.
Тук искам да намекна, че можеш спокойно да си ядеш и свинско, ако в момента умишлено го избягваш и го заменяш с пилешко!
Въпрос - защо спиш по толкова малко? Сънят е много важен ...
Мнението беше редактирано от Nathan на 10.08.12 19:44.
Мазнини приемах последните дни - под формта на авокадо, зехтин, ядки, при голямо изкушение фъстъчено масло. :)
Просто в момента ВБД ги изключва. Аз просто следвам режима.
Изкушавам се да си оставя авокадото в режима, умирам за него, мога от сутрин до вечер (h)
Свинско не понасям.
Телешко - зависи. Агнешко - зависи пак. Пуешко, пилешко и риба, както и морски дарове обожавам.
Сънят е дългосрочен проблем, на нервна основа е.
Снощи имах успокоителни фактори и успях да спя. Почувствах се жестоко.
Може с хапове, ама не искам, искам да си се преодолее по естествен начин. :/
Иначе не съм много уморена, като че ли организмът ми е натрениран вече на недоспиване.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 10.08.12 20:16.
Добро утро :)
Да обновя за снощи. Излязох на едно събиране и на връщане към вкъщи малко май посъбрах границите. :/
Тъй че освен стандартната вечеря 200 гр пилешко с домати имаше и половин шепа стафиди да позакрепя положението. + 1 л вода.
За 20тина минути се окопитих.
От тази гледна точка мисля да поизчакам още малко с ВБД, в рестриктирания и вид.
Днес беше ден за измервания. :)
Има прогрес, предното измерване беше преди 9 дена, горе-долу по сантиметърче на обиколка.
На края на първия месец смятам да постна някоя и друга снимка, за обща представа.
11.08.2012
ставане 8.40, сън - 6 часа. (пак добре)
2 капсули КЛА термо 500мг
закуска: 40 гр овесени ядки + 100 мл мляко + чаена лъжичка фъстъчено масло + черен чай с мляко
Капсула КЛА термо 500 мг.
16.00 - голямо ядене. 200 гр пилешки гърди + омлет 3 белътка/1жълтък + 2 миниатюрни домата (колкото големи сливи бяха, кълна се о.О ) + 50 гр кашу + 30 гр сушени плодове. (на едни мини опаковчици вървят).
Излизам да поиграя малко баскет с една приятелка сега.
Вечеря: 100ина гр пиле пак, 1 белтък, броколи, карфиол, моркови на пара.
Тренировка. Хм, макар, че вероятно на голяма част от хората ще им се стори глупаво за начинаещ, разчетох се из форума и сайта за табата. Прегледах разни въвеждащи схеми и по-лесни комбинации и смятам да опитам днес, просто пробно. Вероятно ще се спра на 20 сек. активност / 30 сек почивка, 6 серии, като за начало. Но съм мноооого заинтригувана. Просто искам да опитам.
Да, опитах. Страхотно натоварване е и много ми хареса. С отчитането на времето е малко трудно, но ще си взема звуков таймер. Имам интерес само към тези със собствено тегло, но си ги направих с катерачи и бърпита, 20 секунди натоварване на 20 секунди почивка, 6 серии (горе-долу както си планирах).
Иначе:
Повдигане на ръцете встрани с дъмбели (леки) - 4х12
Повдигане на ръцете напред с дъмбели 4х12
Придърпване на вертикален скрипец ( редуване пред гърдите - зад врата) 6х12
Пек дек 3х12
Коремни:
с обратен наклон 4х15
крънчове на земя 2х30
байк преси 1х20
Планкове 2 странични, 2 обикновени - всеки по 30 секунди.
дълъг стречинг
Хубава вечер на всички :)
Мнението беше редактирано от BGDN. на 11.08.12 23:55.
Малък спад в настроението тази сутрин. :/
Защо ям по-добре от всички около мен, тренирам повече и продължавам да се чувствам на светлинни години от целите си?
Имам чувството, че никога няма да разкарам тия 3 сантима отстрани и 5 отпред.
Уотевър. Отивам да се мъча в залата.
Защото се взираш прекалено много в тях и припираш. Спри да гледаш целта, проследи си посоката и пътя до нея и нещата ще започнат да се получават.
Не отивай да се мъчиш в залата, ходи да се забавляваш там :)
казано от Margaritka на 12.08.12, 13:53:
Защото се взираш прекалено много в тях и припираш. Спри да гледаш целта, проследи си посоката и пътя до нея и нещата ще започнат да се получават.
Не отивай да се мъчиш в залата, ходи да се забавляваш там :)
(bow) (F) (sun)
Лош подбор на думи. “Мъчение” по-скоро като “натоварване”. Не казвам, че не ми е приятно, напротив.
Ако ми беше неприятно щях да си седя на дивана още. :)
Здрасти,
Не бягай от въглехидратите чак толкова и определено не се насочвай към ВБД. Макар и бързо резултатна и ефективна, ще те прави на парцал. Been there, done that…
По-добре по-бавно, но по-сигурно. Вече си “събрала границите” и това не е случайно.
Струва ми се, че нямаш голямо разнообразие в храната си: какво ще кажеш за обеди или вечери като яйца, риба, варива, ориз (защо не). Ами плодове освен обичайните боровинки? Няколко плода на ден не са проблем: грейпфрут, ябълка или сезонните в момента.
За тренировките: добър избор е кардиото на гладно, както и останалите упражнения ми харесват.
Ех, че подходящо, тъкмо рибка си правя. :))
Знам, че е малко еднообразно, ама като пазарувам за един е така. Налага ми се да ям едно и също нещо по няколко дни.
Тая седмица ще има повече рибка, яйца и пуешко.
Мерси иначе за мнението за тренировката. Основно за храненето съм получавала коментар и критика, радвам се да чуя нещо и за упражненията, още повече и положително.
Ще дам един по обстоен лог за деня по-късно :))
Добра вечер :)
Манджата:
Ставане - 9.30
закуска:15 грама черен шоколад + чаша черен чай с 1 лъжица мед и мляко, малко кашу
л-карнитин 1,2 гр.
Тренировка: Трябваше да е кардио, не знам какво стана. (забравих, че ще правя кардио и ядох сутринта. Не казвам, че е задължително да е на гладно, де.)
загрявка: 10 минути пътека под часовник - 1 минута ходене, 1 минута тичане.
катерач - 3х15
бърпи - 3х5
кофички на пейка 2х8
сумо клекове - 2х10
въже - 700 скока с 30 сек почивка на всеки 100.
Корем:
коремни на наклонен стенд 4х15
крънч - 2х 20
наклони с дъмбел встрани за коси коремни мускули - 4х15 с 5 кг.
планкове - 2 по 30 сек
странични планкове - 2 по 30 сек. с изпъната опорна ръка.
Вакуумки на стомах, от стойка на колене и длани - 4-5. (Много съм заинтригувана от усещането, макар че като че ли малко ми призля след последната.)
Обяд:
Омлет 3 белтъка, 1 жълтък, лъжичка овесени ядки в сместа. Напълнен и затворен с моркови и броколи на пара + салата айсберг домати + 1/2 авокадо.
вечеря: 2 средни по големина парчета треска, без кожа и без мазнина, във фолио на фурна с доматии малко черен пипер + лека стандартна салата отстрани.
ето и снимчици на обяда и вечерята.
Утре ще се прави песто от тиквички, много съм ексайтната. :))
Мнението беше редактирано от BGDN. на 12.08.12 22:55.
Само не ми се връзва защо треската е без кожа и без мазнина, айде без мазнина - може да я харесваш по-суха, ама в кожата се съдържат много ценни хранителни вещества, полезни за организма ...
п.с.
Приятни снимчици :)
Направих си пестото от тиквички, ном-ном.
:)
Мисля да пробвам рецептата за плодовия сладолед без мляко от сайта :)
Струва ми се, че ще трябва да се информирам за калорийният си баланс днес.
Иначе е хубав ден. Поздрав.
казано от Богдана Пеева на 13.08.12, 14:37:
Направих си пестото от тиквички, ном-ном.
:)
Може ли линк към рецепта?
Фийби, не мога да ти дам линк, защото една приятелка ми я каза, аз я домодифицирах.
Като цяло е елементарно и търпи много промени според личния вкус.
Продукти: (трябва и блендер/пасатор)
3 тиквички
75 гр орехи или ядки по избор, аз ползвах сурово кашу и сурови семена, защото това имах вкъщи.
1 скилидка чесън (може повече, аз просто не съм най-голямата фенка)
няколко листа босилек.
сол (според предпочитанията отново, аз лично минах със щипка хималайска)
аз лично слагам и мъничко черен пипер.
2-3 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Кипваш малко вода със сол предварително и бланшираш тиквичките за 1-1,5 минути. Вадят се да се отцедят и да изстинат, след което се режат на средно големи кубчета. Нарязва/намачква се и чесъна, аз лично махам средата. В блендера се слагат ядките, зехтина, чесъна и босилековите листа заедно с част от тиквичките. (често блендерите се давят с цялото количество). Пасира се като постепенно, отвреме-навреме, се добавя остатъка от тиквичките. Изборът колко едросмляно да е си е лично твой. По-хубаво е след охлаждане, като стегне малко.
Не мога да преценя колко точно е крайното количество, напълних едно средно бурканче. Съхранява се в хладилник и се консумира в кратък срок с най-голямо удоволствие, (h) .
Привет, привет :)
Тъкмо се прибирам от заличка, но ще опиша първо вчера.
Храната се изкушавам да не я опиша, защото пак се поизложих.
13.08.2012.
Ставане:
2 капсули КЛА термо 500.
закуска: 40 гр. овесени ядки + 150 мл мляко + 20 гр черен шоколад + чай с мляко и чаена лъжичка мед + малко кашу.
обяд: 2 варени яйца, домашно приготвено песто от тиквички, малко кашу.
1 час по късно - протеинов шейк
следобед: Пробвах рецептата за плодов сладолед без мляко от сайта - 1 банан и 150 гр малини,
вечеря: две парчета треска на фурна въс фолио с домати и малко семена, салата домати и айсберг + песто от тиквички
Тренировка: долна част на тялото
загрявка 10 мин на пътека.
700 скока на въже.
Бърпита 5х5
катерачи 4х20
сумо клекове 2х10
Лег преса с акцент върху вътрешната страна на бедрата 3х15@ 50 (мисля че бяха)
български клекове -2х10
глутеус ритници - х20 на крак
Коремни:
вдигане на краката свити от стенд - 3х12
Наклонена пейка 4х15
крънчове на земя 2х30
байк - 1х20
вакуумки, стречинг.
Следобед ме хвана съклета:
кофички на пейка 2 х 8
лицеви на един крак 2 х 8
500 скока на въже.
Добро утро на всички! (:
Вчера: 14.08.2012.
Тренировка: Кардио ден,на гладно, 1,2гр. Л-карнитин .
30 минути вело - средно интензивно, поддържан пулс 150
10 минути елиптикал - интензивно, поддържан пулс 160
500 скока на въже.
За корем:
наклони с дъмбел встрани за коси коремни мускули 4х15 @ 5кг
вдигане на свити крака от стенд 3х12
коремни на пейка с наклон 5х15
крънчове на земя 2х30
байк преси 1х20
стречинг.
Храна:
закуска: нямаше, правих кардио сутринта.
протеинов шейк след тренировка.
2 капсули КЛА
обяд: Омлет (3б, 1ж) затворен със броколи и моркови на пара
1 час по късно - 2 ябълки.
следобед: 200 гр чисто телешко филе, салата айсберг, домати, 1/2 авокадо
малко по-късно 100 гр скариди, малко малини, малко боровинки.
Вечеря 20.30 - остатъка от варените зеленчуци, един банан (доколкото знам, не е добре с плодовете така вечер, ама пуст самоконтрол)
легнах си към 2.30.
Днес ще има сьомга.
От месец ми се яде сигурно. Ще я правя на тефлонов тиган.
Огледах сайта за отзиви за пушената сьомга, но не откривам нищо конкретно и реших да е на тиган.
Започвам да забелязвам напредък.
Ама в мисленето и в нагласата. Към по-добро.
Значи е вярно все пак, че начинът, по който постигаш целите си може да се окаже също толкова приятен и нужен, колкото и самият финиш.
Може би даже по-.
Хубав ден пожелавам на всички. (:
Двоен лог отново :)
Вчера, 15.08.2012
Ставане.
Закуска: 40 гр овесени ядки +100 мл мляко + черен чай с мляко + 50 гр стафиди + 1 банан
1 час по-късно още една шепа стафиди.
Обяд: Омлет 3б, 1ж, 70 гр пилешки гърди, 50 гр котидж чийз (най-близо ми е до извара, ако някой мое да ми даде коментар относно него ще съм много благодарна) + айсберг+домати.
По път за залата нещо ми щракна и 35гр. феъртрейд черен шоколад с бадеми
тренировка
ранна вечеря: филе от сьомга на тиган +1/2 банан, шепа малини
Л -карнитин - 1,2 г, КЛА преди закуска и обяд.
Тренировка:
разгрявка: 10 минути интервално кардио - Вело.
повдигане на дъмбели напред - 4х15
повдигане на дъмбели напред - 4х15
придърпване на вертикален скрипец 4х15
пек дек 3х12
4 стойки на ръце за по 8-9 секунди. (ей така от любопитство общо взето :) )
корем:
вдигане на краката свити от стенд 4х12
коремни на наклонена пейка 5х15
крънчове на земя 2х30
байк преси 1х20
2 планка по 30 сек
вакуумки
стречинг.
Днес, 16.08.2012
Ставане
чаша чай.
Л-карнитин 1,2гр
Тренировка - кардио, на гладно
30 минути вело, първите 10 интервално, 20 монотонно, пулс 150
бърпита 5х5
планински катерачи 5х20 (редуване с бърпитата)
250 скока на въже.
Корем:
корем:
наклон встрани с дъмбел за коси коремни - 4х15 @ 5кг
вдигане на краката свити от стенд 4х12
коремни на наклонена пейка 5х15
крънчове на земя 2х30
байк преси 1х20
2 планка по 30 сек
вакуумки
стречинг.
Хранене:
закуска: нямаше, кардио ден
Протеинов шейк след тренировка.
Обяд: 2 филета от бяла риба на фурна, 1/2 авокадо, 1 домат.
Вечеря: Ще бъде салата с морски дарове.
Бележки към себе си: Трудно ми е да си укротявам желанията за сушени плодове, а стомахът и изобщо храносмилателната ми система НЕ ги обичат. Особено в тези количества. Да се ограничат.
По-кротко с бананите.
Поява на вечерен глад.
Изварата е по-евтина :) иначе мисля че няма кой знае каква разлика м/у котидж чийз-а и изварата, просто котидж чийза се явява по-модерната алтернатива на изварата.
Недей яж сушени плодове щом не понасят на храносмилателната ти система. По-добре ги замени с пресни!
Това с банана - еми ще ме извиняваш, ама Риба + Банан + Малини - това може да прозвучи грубо, но ти култура на хранене имаш ли? Как за бога след риба (и то сьомга) можеш да консумираш банан и да ти е вкусно?!?!?
Ям котидж чийз, защото не мога да си намеря извара. Затова поисках и мнение.
Пресни ям доволно, имам си крейвинги за сушени обаче. И то май само стафидите не ми понасят.
Всъщност култура на хранене си имам прекрасна.
Пък и не е като да съм си натъпкала сьомгата с банан.
Обобщих храната до края на вечерта за да не пиша петдесет пъти “30 мин по-късно”, “1 час по-късно” .
Друг е въпросът, че всъщност банана и малините бяха пасирани и охладени. и бяха около час и нещо след сьомгата. Вечерях в 18, плодовете ядох към 19 и 20-30, легнах си в 3.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 16.08.12 20:37.