06.08.12
20:36
Здравейте на 16 години съм от два дни имам леки болки в кръста(Имам две предположения защо ги имам).Първата е че преди три дни си взех креатин монохидрат,пия го само веднъж на ден и количеството може би е по-малко от 5 грама.Втората е че при всяка тренировка във фитнеса правя по пет серии с по 30 повторения коремни преси.За коремните преси съм чел че и други хора имат същото оплакване,вие как мислите,коя е причината?
06.08.12
20:42
Правиш ли тяга и клек ?
06.08.12
21:09
Мъртва тяга не правя.Общо взето щанга използвам само за издигане от лег и повдигане с леко свити крака
06.08.12
21:19
Щом не натоварваш кръста, причината за болките не е от упражненията които правиш.. от нещо друго е.
Все едно само тягата и клека натоварват кръста. Ако сгъва за бицепс, пак може да го заболи. От коремните преси също, ако ги прави грешно.
И между другото, не е зле да почне да тренира кръста.
06.08.12
21:58
Тягата и клека най-много натоварват кръста не е ли така? Не казвам че от други упражнения не се.. Аз до преди месец не правех клек и нямах проблеми с кръста.. от както почнах да клякам кръста почна да се обажда..
казано от Kirov на 06.08.12, 21:58:
Тягата и клека най-много натоварват кръста не е ли така? Не казвам че от други упражнения не се.. Аз до преди месец не правех клек и нямах проблеми с кръста.. от както почнах да клякам кръста почна да се обажда..
А кръста как каза, че тренираш?
06.08.12
22:50
казано от Val S на 06.08.12, 22:28:
А кръста как каза, че тренираш?
“Добро утро”, хиперекстензии.. това какво значение има ?
Ами ако не ги правиш правилно и клека и тягата много ясно, че ще се обажда кръста. А по темата - предполагам, че е от коремните преси. Особено ако не ги правиш правилно или използваш някаква допълнителна тежест
07.08.12
00:15
Загрявай добре кръста с въртеливи движения.Не прави обикновени коремни преси.http://www.bimbopatrol.com/wp-content/uploads/2011/02/abdominal-exercises.jpg Прави това упражнение за горна част и може би повдигания на крака за долна поне ЗАСЕГА докато отминат болките.Ако мен ме питаш дори замалко спри с тренировките за корем.Използвай мазила като Фастум гел и Дий Релийф.Потърси лекарска помощ ако болките продължават дори след лечението с тези продукти.
Смятай ако се наложи да вдигнеш 2 по-тежки сака какво става с кръста ти.
На повечето хора им се обажда защото е супер скован.