07.08.12
03:40
Здравейте, значи аз съм момче на 12 години - след няколко месеца правя 13 и имам излишни килограми, които много ми пречат искам да отслабна, но без да се лишавам много много от това, което ми се яде...
Искам да отслабна с 5 килограма за седмица, можете ли да ми препоръчате нещо което да заместя с храната, която ям сутрин, денем и вечер? (Нещо което да мога да си купя от магазина до нас) Почти всеки ден излизам навън с приятел и ходим нонстоп (1-2 пъти в седмицата тичам с него)
Възможно ли е след като ми съставите хранителен режим (разбира се да мога да го купя продуктите от магазина до нас) и да успея да отслабна с 5 килограма и да тичам да кажем 1 километър всеки пък като изляза с приятел?
Благодаря предварително. :)
07.08.12
08:40
Пич много си малък още, аз ти препоръчвам да ограничиш тестяното, сладкото, захарта пък си тренирай активно.
П.П. - Няма начин да сваляш 5кг/седмица дори със стриктна диета.Всичко става постепенно.
07.08.12
08:40
Малък си още за диети, сега можеш да бягаш на стадона, да правиш някакви упражнения по лостовете, но за диети за отслабване ти е много рано, стани поне на 15-16 г и тогава ела да питаш, а това за 5 килограма на седмица не знам от къде ти хрумна, не е много възможно, а още по-малко здравословно особено за твоята възраст.
07.08.12
08:45
Е, то хубаво де ама поне 2-3 килограма на седмица не мога ли да сваля? Искам и на фитнес да ходя ама мисля, че само +14 е позволено да ходят на фитнес (заради напрежението) или се лъжа?
Все пак искам да сваля няколко килограма да мога поне блузката да си сваля публично без да ме е срам (Не че съм много дебел, ама корема се подава ...
07.08.12
09:02
От какво се срамуваш, българите напоследък сме толкова дебели хора, че ще ти завиждат.На 12г и за фитнес ти е рано, по-добре започни да ходиш на лостове, на стадиона или някой друг спорт.
07.08.12
09:14
За фитнес му е рано,пък за лостове не ,така ли ? Смешна работа.
07.08.12
10:20
Точно така.
07.08.12
10:21
Добре аз искам да отслабна, сега бягах 5-6 км с един приятел... като чета коментарите направо ми казвате да не тренирам, ами да си остана така и да дебелеа.
Не, напротив. Тренирай си и се храни правилно. А излишните кила ще си отидат постепенно, докато израстваш.
казано от Zdravko Mihnev на 07.08.12, 10:20:
Точно така.
Я ми обясни каква е разликата дали ще се набира на лоста навън или в залата? И как си представяш нетрениран човек с излишни килограми изобщо да се набира или да прави кофички?
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.08.12 10:26.
07.08.12
10:53
казано от Петко К на 07.08.12, 10:25:
Не, напротив. Тренирай си и се храни правилно. А излишните кила ще си отидат постепенно, докато израстваш.
Точно така.
Я ми обясни каква е разликата дали ще се набира на лоста навън или в залата? И как си представяш нетрениран човек с излишни килограми изобщо да се набира или да прави кофички?
Добре аз сега още не съм ял, мога ли да хапна банички и да пия боза? :D
Не че нещо, ама тука при регистрация, няма ли някакво ограничение в годините? То бива, бива ама вече пишман стана от малоумни теми и коментари, публикувани от 12-годишни лапенца.
Към автора на темата - забрави за килограмите си за момента и си се храни нормално. Ако толкова искаш да отслабнеш - огранични тестените, захарта, сладкото, джънк-а и газираните напитки, които предполагам консумираш всеки ден в неограничени количества и ще постигнеш резултати. Само дето си е тотална МАЛОУМЩИНА да започнеш да го правиш още от 12 години ... просто започни да тренираш нещо, да практикуваш някаква физическа активност, различна от тази да стоиш пред компютъра и да се чудиш дали да ядеш банички с боза. Резултати - пак ще постигнеш.
07.08.12
11:05
Мерси, ама не седя цял ден пред компа, вече излизах и след няколко часа пак :P
Евала и че ме обиждаш, то нали за т’фа е тоя форум... да питаш ако имаш въпроси :Д
Мнението беше редактирано от Demonic Bulgaria на 07.08.12 11:06.
07.08.12
11:40
казано от Петко К на 07.08.12, 10:25:
Точно така.
Има разлика.Още костите му са слаби неизраснали, може да се контузи на млади години.По-добре да изчака 2-3 годинки и тогава.Лостовете са безопасни.Затова повечето гимнастици започват от 6-7 години.Къде сте виждали 12 годишно дете у фитнеса.Както каза някой отгоре важно е да прави някаква физическа дейност.
Я сега си предсатви, че прави със зор 3 кофички и едно набиране.
Това е все едно в залата да вдигаш от лег макса си за 3 повторения и да дърпаш на скрипеца максималната възможна тежест.
Айде помисли дали пък не е по-безопасно да вдига във фитнеса и да си регулира натоварването според възможностите, вместо да се мъчи с непосилни за него упражнения на лостове?
И между другото, много от щангистите също почват от деца.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.08.12 11:49.
07.08.12
11:55
До набирания и кофички има най-различни упражнения, от които се почва.Бих ти казал аз как се научих, но ме мързи да пиша.
То и в залата има хиляди упражнения, с които да започне, преди да натовари 200 кила на лежанката.
07.08.12
18:50
Това с възрастта е пълна глупост, може и от 5 годишен да тренира, като донякъде ще му помогне и да расте!
5 кг на седмица?!? Няма начин освен с боклуци като мадал бал и т.н. Не ти ги препоръчвам (лични наблюдения). Пробвай в някой фитнес, ако те пуснат намери си свестен инструктор. ако не интервално на стадиона или тренировки със собствено тегло.
07.08.12
22:46
Забрави в момента за фитнес, а за лостове да не говорим. Продължавай да тичаш, да излизаш с приятели, яж каквото ти се яде, но в малки порции. Вместо да изядеш парче торта, изяж половината или 1/3. След 2-3год. почвай фитнес, нещата ще се оправят, бъди търпелив. До 16год. ако си постоянен и сериозен ще си перфектен. Тези 5 кг за седмица, няма как да си свалиш, а и не гледай колко тежиш, гледай се в огледалото или през 2-3 седмици си прави снимки, ще усетиш резулата.
Мнението беше редактирано от Hakio Mhmd на 07.08.12 22:47.
09.09.12
17:46
На 12 години , 28 кила ... някой може ли дами каже как да дигна кг ??