Българска тренировъчна торба (Bulgarian Bag)

09.05.11
16:11

ДА ПЛАЧЕШ ЛИ ДА СЕ РАДВАШ ЛИ !!!

THE BULGARIAN TRAINING BAG - http://ibbconline.com/

Кажете ми колко от 7 милионната ни страна знаят за това нещо !?!
В момента това е хит на всякъде по света а тука почти никой не е чувал...
Абсурдистан намбър уан !

Training video - http://www.youtube.com/watch?v=GNLpCR_bw38&feature=related

ПС Незнаех къде точно да пусна темата, така че се извинявам ако съм сбъркал раздела :)

Всъщност мнозина сме чували и я използваме редовно в тренировките си.
Ето ти две снимки на клек с българска торба от този и миналия уикенд.

АЧ

09.05.11
16:27

:)

Мнението беше редактирано от Ачо на 09.05.11 16:27.

АЧ

09.05.11
16:27

какво има в нея ?? :)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.05.11 16:34.

DO

09.05.11
16:29

казано от Oranje на 09.05.11, 16:15:

за първи път разбирам за това нещо.изглежда доста мултифункционално..
има ли от къде да се закупи от България или трябва онлине?

казано от Ачо на 09.05.11, 16:27:

какво има в нея ?? :)

Зависи колко килограма искаш да е. Оттам и избираш пълнежа - пясък, оловни сачми, ориз...
Стандартите са:
11 pounds (5.0 kg)  за атлети под 50кг
17 pounds (7.7 kg) за атлети между 50 и 68 кг
26 pounds (12 kg) ...
37 pounds (17 kg)
50 pounds (23 kg)
Тъй като на тренировките на открито идват обикновени трениращи, а не професионални атлети, то моите са по 7,7кг и съм ги напълнил с торбички с пясък.
Сори, не кликнах на цитат и затова ти излиза, че съм ти редактирал мнението.

казано от ex ungue leonem на 09.05.11, 16:29:

казано от Oranje на 09.05.11, 16:15:

за първи път разбирам за това нещо.изглежда доста мултифункционално..
има ли от къде да се закупи от България или трябва онлине?

Можеш и онлайн, можеш и от български производители да си купиш.
Наистина е мултифункционален уред. Става за доста упражнения (изхвърляне, суинг...), за плиометрична работа, както и за бягане и подобни.
Всъщност в момента се работи по статия за българската торба, така че скоро ще можете да научите повече в изданието.

ВН

09.05.11
16:40

Торбата е като мека пудовка, мека щанга или мек дъмбел. Хем е сходна с изброените, хем има предимства пред всички тях, хем не е нещо революционно ново. Причината у нас да не е хит, е че като цяло тренировките на открито тук се свързват с ходене пеша до парка/училището и ОФП импровизации на място с гимнастически елементи. Това означава, че само най-силно мотивираните ще си довлекат пудовки, торби, ластици и други аксесоари за тренировки на открито.

Другото място където е популярна е в залите по бойни изкуства, но там тепърва трябва да дойде по-ново поколение треньори, които да експериментират с нови движения и аксесоари при ОФП-то и в специфичната физическа подготовка. А когато нещо не е популярно на местно ниво, затова пък има популярни и също евтини алтернативи - ами не очаквай да си го чувал.

Подготвяме статия и за българската торба, там ще опишем подробно къде са ползите й спрямо алтернативите - дъмбели, пудовки, лостове, бухалки и пр. :) Тази тема ще е един вид показател за интереса към нея, т.е. според интереса ще я предвижим в календара с публикациите.

АН

09.05.11
17:12

Само в залите по борба съм ги виждал.

11.05.11
11:05

Много отдавна знам за това изобретение - с него българин тренира хамериканските борци - хващат двата края и я въртят около главата си. :) В Европа ги произвеждат в някоя от сканбдинавските страни и мисля, че струва ок.200-250 евра според теглото. Може да се направи и самоделка, но повечето такива са много убити - нескопосано направени от вътрешна гума, заскобена в двата края и пълна с пясък. :)
http://jabmax.com/2009/06/27/how-to-make-a-bulgarian-training-bag-under-12-00/

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.05.11 11:10.

13.05.11
01:33

Много ще се радвам да се направи статия за торбата :) Трябва да отдадем дължимото на нашия човек за измисленото от него тренировъчно средство!
Само информативно да питам някой знае ли за български производител от когото можеш да си купиш оригинална торба ?
Един съвет за тези които тръгнат да си правят торба, натъпчете я максимално да няма никакви празни пространства вътре, защото като почнеш да я въртиш не е много удобно материяла, който е вътре да се климбучка наляво надясно (прави резки промени в равновесието, а и при качването на рамене от клек може неравномерно да се натоварят двете полувини на тялото, ако мога така да се изразя) :)

13.05.11
20:05

А може вместо да си купувате да си ушиете сами с един по-солиден плат или кожа.

13.05.11
20:42

http://tekami.eu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=45&Itemid=65

Аз имам такава,пълна е с пясък и тежи 16кг.Доволен от нея.

19.05.11
11:10

Максимално се изкефих от изработката на кожата (на снимки) и като ценител на качеството се свързах с производителя. 17кг е около 210лв, 22кг е около 270лв. За мен си заслужава, скоро поръчвам :)

Поздрави.

А вредна ли е за кръста???

16.01.12
18:35

Торбата е хубава и става за доста упражнения ама ще ме извинява производителя - 270лв за една торба пълна с пясак.Няма какво повече да кажа описанието говори само за себе си.Алчни евреи!!!!!!!!!!!!!!!!!

19.01.12
20:17

казано от Георги Георгиев на 23.06.11, 22:40:

А вредна ли е за кръста???

Единственото вредно за кръста е неправилното изпълнение

Иван

26.03.12
11:36

Въпросът е към хора, които са си напълнили торбата сами: Как точно се случва това?
Пясъкът на плажа изсъхна и в събота си откраднах към 10 кг, до края на седмицата още поне 5-6. Замислил съм в малки торбички (ще са поне двойно подсигурени), та ако се скъса някое звено просто да сменя него. Други идеи?

26.03.12
11:41

казано от Иван Киряков на 26.03.12, 11:36:

Въпросът е към хора, които са си напълнили торбата сами: Как точно се случва това?
Пясъкът на плажа изсъхна и в събота си откраднах към 10 кг, до края на седмицата още поне 5-6. Замислил съм в малки торбички (ще са поне двойно подсигурени), та ако се скъса някое звено просто да сменя него. Други идеи?

Аз си взех торба пясък от магазин 30кг и започнах да пълна директно в бг торбата и бутах с ръце да влиза и по краищата, мерих на канатара и докато не стана 20кг не спрях да бутам и да слагам.

Иван

26.03.12
12:48

Директно пясъка в торбата? Моята е от tekami и въпреки че е с лепка и цип, не ми се струва валидно да я пълня така...а знае ли човек, докато не пробвам....ама точно за ципа се притеснявам, дали няма да се захаби от пясъка...

26.03.12
12:57

казано от Иван Киряков на 26.03.12, 12:48:

Директно пясъка в торбата? Моята е от tekami и въпреки че е с лепка и цип, не ми се струва валидно да я пълня така...а знае ли човек, докато не пробвам....ама точно за ципа се притеснявам, дали няма да се захаби от пясъка...

Няма проблеми, пълни смело, но я пази от остри ръбове !

казано от Иван Киряков на 26.03.12, 12:48:

Аз моята от теками я напълних с пясък. Но пясъка го разхвърлях по стари чорапи. Всеки чораб около 1кг.  към 17 побра. Обече сега слегна тия дни смятам да се опитам да я направя 20кг :)

26.03.12
14:02

Абе няма дерт, ако искаш да ти е 20кг, моята също е от теками.

07.08.12
14:37

http://www.mma-bulgaria.com/cart/sz-fighters-bulgarian-bag-12-kg
Имам я тази и съм много доволен :)

30.08.12
16:29

Да питам,мога ли вместо торба да ползвам 25 кг диск за ‘’въртенето над глава’‘?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1