Be fit. Be healthy. No fat.

Темата е заключена.

06.08.12
13:59

(wave) Здравейте, от доста време разглеждам този сайт и много ми харесва. Реших да си направя дневник, за да ми казвате къде греша и къде постъпвам правилно, защото сама явно не става и бих се радвала на много градивни критики и съвети :)
За мен: на 15 години съм, висока съм 162 см. и тежа 52 кг.
Целта ми: намаляване на подкожните мазнини и максимална стегнатост ;)
Храненето ми: Мисля, че се храня здравословно, но не и така че да редуцирам мазнините си :( Не ям никакво месо от една година (освен риба). Не консумирам бял хляб, нито захар. Преди наблягах доста на киселото мляко, но сега съм намалила консумацията му. Ядките, плодовете и картофите са ми любимите храни и мисля, че често съм прекалявала с тях. ;(
Тренировки: Не ходя на фитнес, но мисля, че и извън него може да се постигне нещо и се старая. Зимата правих тези упражнения, а от 1-2 месеца правя някои от тренировките на Румяна Илиева, а сега като не съм на училище не много редовно, за съжаление :( , ставам рано и правя малко кардио.
Е, това е общо взето. Утре или късно вечерта ще ви пиша какво съм яла и как съм тренирала днес. :P

06.08.12
14:51

Ех, тея Благи... Be Fit -Stay Clean се казваше моя дневник в началото, че исках да тренирам за здраве и да изглеждам добре.
Сега вече искам само да изглеждам добре.. някога :D
Успех с дневника, определено е добър начин да следиш какво правиш и дали то е правилно или не.
Най-малкото ще се запознаеш с доста хора, които ще ти помогнат в целите ти.

06.08.12
14:56

Благодаря :) Надявам се наистина да постигна целите си с вашата помощ.

06.08.12
22:02

Здравейте, денят е на привършване и е време да го опиша ;д
Сред ставането: каране на колело, тичане и кардио на гладно ( само че кардиото не можах да го направя до край :( май до 10-тата минута и не издържах (sweat) )
9:00 - пет суп. лъжици овесени ядки, една праскова и няколко лъжици кисело мляко
12:30 - половин шепа грозде
13:00 - едно варено яйце, една филия пълнозърнест хляб и един домат
16:30 - упражнения за корем и отново упражнения за корем
17:00-17:15 - едно варено яйце, една филия пълнозърнест хляб и една краставица
21-40 - четири кайсии
Е, това е. Ако правя нещо грешно, моля да ми кажете :)

06.08.12
22:04

Разбира се,че може да се постигне всичко и извън залата.
Просто там имаш доста уреди,които улесняват достигането на целите на трениращите.

Ето ти малко полезни връзки за тренировки извън залата.

http://www.youtube.com/user/ZuzkaLight

http://www.bodyrock.tv/category/daily-workouts/all-workouts/

MF

06.08.12
23:02

Здрасти.
Защо не ядеш месо?
Правиш грешка, разбира се. Храниш се малко и не достатъчно пълноценно.

06.08.12
23:41

казано от Блага Стефанова на 06.08.12, 22:02:

кардиото не можах да го направя до край :( май до 10-тата минута и не издържах

С това ядене и 5 минути кардио са ти много.

Що всички се мятат с такъв кеф на глад и физически издевателства над организма, не мога да разбера...

06.08.12
23:48

Яж повече месо. Поне веднъж на ден. Аз преди кардио ям банан или пия малко фреш. На гладно ми става лошо и ми се завива свят на 10 минута.

Ако закусваш в 9 и обядваш в 13, хапни нещо към 11, малко кисело или прясно мляко например. Не мисля, че и пълнозернистият хляб е добре (пари на вятъра) . Ако ще е хляб да е бял, било то домашен или от магазина.

Не се нахвърляй на диети с глад!

06.08.12
23:55

казано от Блага Стефанова на 06.08.12, 22:02:

Е, това е. :)

Амиии...освен, че се опитваш да си изтощиш 15 годишния организъм, който сега трябва да се развива пълноценно, няма друго, което да е грешно. С подобни оскъдни количества храна всеки гладен хамстер би останал разочарован, а какво остава пък за човек, който се опитва да спортува. :)

07.08.12
12:04

Хапвай и тренирай така, че да се чувстваш жизнена и енергична, а не да си умряла от глад и без всякакво желание за тренировка. Добрият тонус и самочувствие ще се отразят и във външния ти вид :)
По мое мнение, нямаш нужда от сваляне на мазнини. Добави по някоя приятна извивка тук-там и си екстра ;)
Забелязвам, че и ти си на вълна “милиони коремни преси”, но доскучава по някое време и няма умопомрачителният ефект, който се пропагандира във всяко клипче. Прави по-комплексни тренировки, коремът стабилизира много движения и пак се тренира.
Тренировките на http://www.bodyrock.tv/ наистина са добри, разнообразни, кратки и ефикасни. Модифицирай ги спрямо възможностите си и смело напред!

07.08.12
15:40

Miss Fight, не ям месо, за да избегна всички колбаси, кайми и т.н, за които  мнението ми е, че са много вредни. Просто, за да мога да ги спра реших окончателно ( преди около година ) да не ям никакво месо и не се чувствам никак зле. Е, за сметка на това ям по 2-3 пъти седмично риба. 
Ensiferum, ans, мисля, че не издържах кардиото, защото не бях яла нищо преди това. А го правя на гладно, защото четох и съм чувала, че така направо се използват мазнините за енергия. Старая се да ям през 3-4 часа, защото преди ядях много често между храненията ( плодове, ядки ) и това ми беше грешката. Ям пълнозърнест хляб, защото в него има повече полезни вещества и въглехидратите в него са сложни, а в белия - прости.
Diddlina, с моето хранене и трениране се чувствам жизнена и енергична :) По принцип правя и други упражнения ( за крака, седалище ), но просто този ден бях настроена за упражнения за корема ;д
Последно искам да кажа, че с моята храна не се чувствам гладна. Вие ядете повече, но и ТРЕНИРАТЕ ПОВЕЧЕ. По време на някои от упражненията дето правя ми е наистина трудно и някои са ми много тежки, но като се позачетох в някои дневници, вашите тренировки са много по-тежки, следователно и трябва да ядете повече :) Чао за сега и благодаря за съветите.

07.08.12
15:55

И да лежиш на легло в кома, пак ще ти трябва повече храна, от колкото приемаш в момента.

07.08.12
16:01

Ясно - поредният безсмислен дневник, чийто автор си знае всичко, но пита за помощ и съвети от едната учтивост.

Продължавай с 600-700 калории на ден и тренировки колкото смогнеш - успехът ти е гарантиран. Тоя на лекарите в последствие не е.

07.08.12
16:09

1. Естествено, че не се чувстваш гладна, корема ти се е свил, няма да се учудя и метаболизмът ти да пострада скоро, ако вече не е.
2. Марги е вегетарианец, Marty Sun също. Препоръчвам ти да прегледаш техните дневници и да видиш с какво се хранят, след като си решила да изоставиш месото. Аз не съм спряла да ям мръвки, но в тая жега ми се уби апетита към него и затова почерпих съвети с какво мога да го заменя от Марги и нейния дневник. Просто ЗАЩОТО не може да се живее с малко храна.
3. За да има ефект от тренировките, трябва да ги структурираш според целите си, а не - днес ми се прави това, утре онова.
Самодисциплината е нужна във всяко едно отношение, включително и храненето.
Само на 15 години си и имаш шанса да станеш нещо повече от кифла с муцка, защото спортът възпитава, ако не друго ;)

07.08.12
16:39

Петко К и Ensiferum, и аз си мислех, че “знам”, ако не всичко, то поне за себе си, но след като ” знам “, защо не се получава тогава? Смисъл вече имам малки мускули, особено забелязвам промяна в бедрата си, но не съм намалила подкожните си мазнини, което е главната ми цел. Затова се опитвам с по-малко калории ( които не са 600-700 ) да постигна това.
П.С.: Защо аватарът ми не се сменя? :Дд

07.08.12
22:08

Имам чувството, че това, което “знаеш” се свежда до някоя статия от рода “10 начина да се храним здравословно”, “Не яжте еди какво си, защото ...”, “Еди коя си звезда отслабнала с 5 кг за 5 дена с репички”.
Накратко искам да ти кажа, че абсолютно нищо не знаеш и, ако продължаваш в същия дух, не само няма да постигнеш резултатите, които искаш, а и ще се чувстваш ужасно! Прочети статиите във форума, прочети различни теми - има достатъчно информация, просто вместо да пишеш коментари от рода “къде греша и бла-бла”, отдели 1-2 часа в четене.
Успех!

07.08.12
22:34

Ден 2:
Тази сутрин нямаше кардио.
9:00 - три филии пълнозърнест хляб с кашкавал, един домат
12:15 - една ябълка, четири кайсии
14:20 - голяяяма порция боб, една краставица
в 17:00 ми беше тренировката , може да е малко за вас, но на мен ми е достатъчно ( за сега )
20:00 - по-малко количество боб, едно парче риба и един домат
Тази храна вече не може да е малко, нали?
Nathan, чета, но искам да се допитам и до други хора и никога не бих се подложила на диета с репички :D или лимони, или нещо друго.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1