06.08.12
23:41
Здравейте, така като за начало дори незнам дали темата е в правилния раздел, ако не е се извинявам.
Искам да ви помоля за съвет, а той е как да тренирам...
Започнах фитнес преди 4 месеца и бях 101-2 кила ама много мазен, та с монотонното кардио свалих доста килограми, но и мускулна маса. Вече започнах да правя интервално бягане(спринтове,почивки) като четох, че така не се губило мускулна маса.
Вече съм 86 килограма (186см висок) но все пак имам мазнини и най-вече в областта на корема, паласките и кръста.
Идеята ми като цяло след толкова изписани глупости е да ми препоръчате някаква диета обаче да не е толкова претенциозна откъм финанси. Незнам дали е достатъчно само, че не ям хляб,мазнотии,шоколади и изобщо всякакво сладко и газирано/алкохол не пия та затова питам за диета, ако е толкова наложително. Другото, за което искам да ви попитам е дали е късно да започна тренировка 3 пъти в седмицата само с базови движения (клек, мъртва тяга и т.н.) или да си продължавам със сплит тренировките. От няколко дена чета като откачен всякакви статии и се забърках тотално. Ако е нужна още някаква информация или пояснение - кажете. Благодаря ви предварително !
07.08.12
00:01
.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 01.02.14 21:20.
Тези работи, които ми ги препоръчваш ги ям е може би освен риба. Хляб не ям и ако ям е пълнозърнест, не пия газирано и алкохол, пия много над 3 литра на ден (ако кажа колко най-много съм изпивал на ден някои от вас няма да ми повярват).
Не съм претенциозен за ядене. Мога да ям каквото и да е, не ми е проблем. Шоколад, сладко и мазно също не ям.
Благодаря за примерната диета аз нещо такова си правих, но не в определени часове и някой път пропусках хранения.
Кардиото добре ли е, че не е монотонно, а е HIIT (интервално със спринтове) ?
Добре ли ще е да започна да тренирам с базовите движения (клек, набирания, тяга и т.н.) ?
А и сега се сетих за някакви добавки да ми препоръчате нещо протеин, глутамин, л-карнитин, аминокиселини, кое ще е най-удачно според вас?
07.08.12
00:28
.
07.08.12
01:56
Наблегни изцяло на диета (за сваляне на килограми) + силови тренировки (за покачване на мускулна маса). Кардиото води до доста загуба на мускулна маса. Точно това ли целиш в момента?
Не съм съвсем съгласен с диетата която Никола е препоръчал. Конкретно:
1. Черен шоколад едва ли е заместител на нормален шоколад по вкус, докато все пак е с много голямо съдържание на въглехидрати.
2. Ако се притесниш за жълтъците в яйцата, спри да се притесняваш, това са глупости, има статии на сто места защо не се покачва холестерола от тях и т.н. Яж ги целите.
3. Овес, овесени ядки и т.н. - само ако ги обичаш много. И то в доста ограничени количества. Имай в предвид че дори и най-гадните на вкус от тях са с много високо съдържание на въглехидрати с висок глицемичен индекс.
Следвай Ниско-Въглехидратна диета. Изчисли колко протеин получаваш с храната и евентуално си купи като добавка ако не ти достигат 2-2.5гр протеин/кг собствено тегло. Друго не ти трябва за сега.
07.08.12
02:26
казано от Никола Фингаров на 07.08.12, 00:01:
Направи си сам такава.В нея включи храни богати на протеини и въглехидрати.
По-добре не.. храната му трябва да е богата на протеин и мазнини. Едно РБД с минимални въгл. ще е добре, или направо вмднвд.
най - вече пилешко,защото е с най-малко мазнини,овес.
Май си нов в тоя форум :D
Заместител на обикновения хляб е пълнозърнестият
Точно пък от хляб няма никаква нужда, какъвто и да е..
Запомни никакви въглехидрати след 7-8 часа.
Поредната глупост.
Ако наистина много ти се дояде сладко можеш 1-2 блокчета натурален шоколад да консумираш,но не ти го препоръчвам.Това е в краен случай.Успех!
Bitch please, ако ще ядеш шоколад, яж какъвто ти се яде.
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 07.08.12 02:28.
Ей ся ептен се обърках ама то съм така от 2 дена с четене на хиляди статии и мнения....
Значи като за начало изобщо възможно ли да се свалят мазнини и качват мускули едновременно? Нали трябвало да имало калориен дефицит за да се сваля мазнина, а така няма как да се качи мускул..или се бъркам нещо?
Като кардио мислех 2-3 пъти в седмицата да правя 5-6 спринта от по 15 секунди с 90 секунди почивки между тях, не е монотонно кардио, от което да се сваля мускулна маса.
Незнам какво се захванахте за тоя шоколад.. все ми е едно какво ям, няма да ям шоколад и тва е аз не съм претенциозен към храни.
Хляб ям пълнозърнест и то точно 2 филии на ден, а някой дни дори не ям. За закуска си правя мюсли с мляко ама май явно няма да правя повече щом има много въхлехидрати..
А силовите тренировки с тежести да си продължавам по сплит или да започна с базовите упражнения?
07.08.12
08:46
По форумите всички обичат да спорят, ето - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063 :)
07.08.12
15:00
Възможно е да се свалят мазнини и да се качва ММ. Даже предлагам да започнеш циклично рбд с ниски въглехидрати, така мисля, че ще сваляш най-ефективно. И ще качваш ММ. Във форума можеш доста да прочетеш за цикличното хранене, ето ти още един добър източник на инфо.
http://www.leangains.com/
Спринтовете гледай да ги правиш по наклонена повърхност, например по някой хълм нагоре спринтирай, така по-щади стаавите. Относно силовите тренировки - може и по сплит, може да тренираш и цялото тяло, базовите упражнения са задължителни. Аз предлагам някоя версия на 5х5.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
07.08.12
15:46
.
И къде пише, че трябва да се яде месо с най-малко мазнини? А въглехидратите могат да се ядат и вечер, преди лягане.
07.08.12
15:51
.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 01.02.14 21:21.
07.08.12
15:53
.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 01.02.14 21:21.
Защо? Като е бил мазен, не може да яде мазнини ли?
казано от Никола Фингаров на 07.08.12, 15:51:
Не вярвам ти да разбираш повече от хората тук.
В какво вярваш си е твой проблем ;)
Пичове не спорете за глупости...
казано от Кристиян Дончев на 07.08.12, 15:00:
... Аз предлагам някоя версия на 5х5.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
Това като гледам е за сила, ще ми помогне ли да изчистя малко подкожни мазнини и да не губя ММ?
А и също така с каква интензивност да тренирам - 70-75% добре ли е?
07.08.12
18:12
казано от Никола Фингаров на 07.08.12, 15:53:
Момчето е написало,че е било мазно.Затова му препоръчах да наблегне на пилешкото вместо на свинското например.
Представата ти за това как функционира храносмилателната система, вероятно е на равнище на второкласник.
Свинското има повече мазнини, но това не означава, че се надебелява от него. От него човек се чувства по-сит (повече калории все пак) и яде по-малко.
Глада и апетитът се контролират от хормони, а не от вътрешна везна която измерва какво количество от определена субстанция си погълнал.
И да ви попитам също така какви добавки ще е подходящо да взема?
Глутамин с аминокиселини или протеин с креатин или някаква друга комбинация?
08.08.12
11:45
Не мисля, че имаш нужда от добавки.