Разнообразие в училище

07.08.12
18:59

Здравейте съфорумци, бих искал да попитам нещо:

Понеже съм от 2 години на хранителен режим + тренировъчен, и до сега на училище си правех сандвичи с месо и кашкавал цяла година, сега преди да почне тази, искам да попитам може ли да ям примерно диетични бисквити с овес, от тук се сещам за “Престиж”, но ако има по-добри видове с по-малко вреден състав някой да сподели, или ако изобщо може това да ми бъде между закуската и обяда докато съм на училище ?

Ти ако си мислиш, че тия бисквити са диетични се лъжеш доста.По-добре си слагай ориз и месо в кутия.

07.08.12
19:07

Аз не се сещам за купешки бисквити, които са диетични. Всичките са боклуци и само мен няма там. По-добре си носи от у вас храна.

07.08.12
19:13

Това с кутията съм го правил. Но иначе викате, че едни овесени бисквити няма да свършат работа за между храненията ?
Все пак са по-леки...

07.08.12
19:19

Ти между храненията не можеш ли да издържиш? Ако толкова не можеш по-добре хапни малко сурови ядки. Тия бисквити са си е**ли майката!

07.08.12
19:25

Мерси за отговорите !
Едит: има ли разлика между сурови ядки и готови купени (пекани) ? за фъстъци най-вече говоря

07.08.12
19:30

При топлинната обработка мазнините в ядките се превръщат в деструктивни, защото не се свързват с водата в тялото и така стават трудни за усвояване. Пък и си губят витамините и минералите. По-добре сурови!

07.08.12
19:32

Разлика няма голяма. Освен тази, че суровите са доста по-кофти на вкус :)

Фъстъците са едни от по-лошите ядки. Най-добри са кашу и макадамия.

казано от Boris Yankov на 07.08.12, 19:32:

БАДЕМИ ! това е истината...

07.08.12
19:46

Как ще няма разлика? Той като си купи печени много знае с какво са ги пекли ... дали с брашно, дали с олио. Пък да не говорим с колко сол ги пълнят. А и самата обработка променя ГИ-то на ядката. Ако е решил да се храни здравословно поне да го прави като хората. Има и сурови ядки, които са с много готин вкус, така че напъвай суровите =))

07.08.12
19:58

понеже бадемите са много скъпи, мога да за в даскало да ям сурови ядки (фъстъци, лешници, кашу) каквото и да е ?

Noctis Caelum

07.08.12
20:32

Може да ядеш различни видове ядки.Нищо не ти пречи просто в кутия да си сложиш малко ориз с месо или варени картофи..

07.08.12
20:59

казано от Ceciii на 07.08.12, 19:46:

Как ще няма разлика? Той като си купи печени много знае с какво са ги пекли ... дали с брашно, дали с олио. Пък да не говорим с колко сол ги пълнят. А и самата обработка променя ГИ-то на ядката. Ако е решил да се храни здравословно поне да го прави като хората. Има и сурови ядки, които са с много готин вкус, така че напъвай суровите =))

Пълни глупости.
Термична обработка + олио, не се нарича ‘печене’.
Нито пък е изискване да се добавя каквото и да било друго към ядката. (брашно?!?!?)

ГИ не се променя много при печене, ако това е единствената обработка (мелене и др. променят по-драстично). В допълнение, въглехидратите, които са единствените с ГИ, са малък %.

Хайде следващият път да се въздържиш от коментиране, ако не разбираш от темата?

07.08.12
21:03

казано от todor ivanov на 07.08.12, 19:58:

понеже бадемите са много скъпи, мога да за в даскало да ям сурови ядки (фъстъци, лешници, кашу) каквото и да е ?

Ако са ти по-вкусни печените ядки, няма логика да ги избягваш. Ето ти цитат от livestrong.com:

There are only small nutritional differences between raw and dry-roasted cashews, according to the U.S. Department of Agriculture’s nutrient database
http://www.livestrong.com/article/324603-nuts-roasted-vs-raw/#ixzz22vLRFKES

А иначе, фъстъците, колкото и да ги обичам, всъщност не са ядка а са бобово растение. Не са лоши, но са в различна категория от кашуто, лешниците и бадемите. Не случайно са и толкова популярен алерген.

07.08.12
21:59

казано от todor ivanov на 07.08.12, 19:58:

Аз особена разлика в цената м/у сурови бадеми, кашу и лешнииц не виждам ... :D

07.08.12
23:38

казано от Boris Yankov на 07.08.12, 20:59:

Пълни глупости.
Нито пък е изискване да се добавя каквото и да било друго към ядката. (брашно?!?!?)

ГИ не се променя много при печене, ако това е единствената обработка (мелене и др. променят по-драстично). В допълнение, въглехидратите, които са единствените с ГИ, са малък %.

А защо ТИ не почетеш малко повече разбирачо и тогава да коментираш =)

Мнението беше редактирано от Цеци на 07.08.12 23:39.

08.08.12
01:52

казано от Ceciii на 07.08.12, 23:38:

казано от Boris Yankov на 07.08.12, 20:59:

Пълни глупости.

А защо ТИ не почетеш малко повече разбирачо и тогава да коментираш =)

Чел съм достатъчно и въпреки това не мога да намеря къде пише, че при *печене* се ползва: брашно и олио.

За референця, ето разликата в хранителните свойства на кашу, сурово и печено:
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3095/1
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3093/2

08.08.12
10:56

След термична обработка мастните киселини изчезват. Защо изобщо спорите над този въпрос.

08.08.12
16:52

Кашу 20 лева килото, не мерси!

08.08.12
18:24

Че някой да те кара да ги даваш?

08.08.12
20:52

казано от Stoyan Petrov на 08.08.12, 16:52:

Белият хляб е левче килото. Успех с диетата.

08.08.12
20:57

Кашуто дето имаше по 8 грама захар :D Бял го гледал в сайта..А и е безбожно скъп,има други варианти ,ако въобще се налага да ядеш и то по много.Иначе бадеми по 13-14 лв килото по 50 гр на ден.Ако ядеш много от ядките то не му излиза края,па и много мазнини и калории и лесно да изядеш повече от необходимото.Кат’ качваш не е зле :D ..

08.08.12
21:33

Ако се върнем към началото на темата - беше зададен въпросът за различните видове уж “полезни” пълнозърнести бисквити на пазара. Беше ти отговорено. Все пак сам си решаваш дали да ги ядеш или не. Като не ти се дават и толкова много пари за ядки, ако питаш мен по-добре си карай на сандвичите, които си си правил ... хем ще ти е вкусно, хем ще ти е по-евтино, хем ще знаеш какво ядеш, а и винаги можеш да му добавиш нещо и да го разнообразиш.

08.08.12
22:08

За основните яденета ти стана ясно, че е най-добре да си носиш в кутия,а относно ядките според мене и сравненията с други ядки най-добри са орехите. А бисквити най-добре сам да си направиш от: Овесени ядки,няколко яйца(или белтъка само),бакпулвер,канела,мед(подсладител,захар) и печеш ако го може да оформиш сместа на бисквити а може и да го сложиш цялото и става като сладкиш.Но то каквито и бисквити да ядеш то пак е като хранене просто няма смисъл между храненията да ядеш бисквити.

09.08.12
18:19

казано от Boris Yankov на 08.08.12, 20:52:

казано от Stoyan Petrov на 08.08.12, 16:52:

Белият хляб е левче килото. Успех с диетата.

Не ми трябва кашу за диетата ама хич, просто казвам, че е безбожно скъпо, а не чак толкова необходимо за която и да е диета.

15.04.13
00:07

хахаха доста е кофти да си на хранителен режим, когато ходиш на дск, защото освен боклуците по лавките няма нищо друго за ядене! аз лично бих си взела един сандвич от вкъщи, нооооооо как да извадя цяла кутия с ядене на чина :D ?!

Мнението беше редактирано от vikii nikolaeva на 15.04.13 00:08.

15.04.13
01:06

казано от vikii nikolaeva на 15.04.13, 00:07:

хахаха доста е кофти да си на хранителен режим, когато ходиш на дск, защото освен боклуците по лавките няма нищо друго за ядене! аз лично бих си взела един сандвич от вкъщи, нооооооо как да извадя цяла кутия с ядене на чина :D ?!

С цялата си наглост 4 години го правя,но не просто кутия, а мазна кутия пълна с кюфтета, пържоли, ориз, салати и прочие простотии. Това не е всичко, отварям хляба и с всичките трохи ям на чина, като използвам капака на кутията за поставка на хляба, вадя си някакво питие и понякога втора кутия, ако яденето изобилства. Понякога разнообразявам, понякога е дори повече храната. Седя на първият чин, по средата.

Яла нека някой ми каже нещо, я изял паркета в стаята. :)

Мнението беше редактирано от lordinario на 15.04.13 01:07.

15.04.13
16:38

казано от A.W.E.I.T на 15.04.13, 01:06:

Ах ти, побойникооо. Чудя се аз по новините, за теб ли ставаше въпрос

На скоро ми подариха един тостер за сандвичи. Правя половин хляб с кашкавалец, месце или каквото има и бам... в унито на пейката ям вкусна храна
Има страхотни кутии по били, лайфове и т.н. за храна. Взимате си по една и няма опасност да се разсипе или излее в чантата
На кое се кефиш повече? На момиче, което яде някви солетки или некви други мизерии от лафката или на такова, което хапва здравословно. Ай стига с тия комплекси. Като ти е ограничена компанията и не те разбират и ти се ебаат за тва, че се храниш както трябва, продължавай с мизериите от лафките

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.04.13 17:12.

аз лично бих си взела един сандвич от вкъщи, нооооооо как да извадя цяла кутия с ядене на чина :D ?!

Също доста кофти е да замениш думата ‘училище’ с изключително съдържателното съкращение ‘дск’, но това е друга тема. Сандвич може да се яде не само на чина... да не говорим, че има достатъчно варианти, които са по-добри от сандвич и също лесно се носят/хапват. Въпрос на желание... и на това дали плащаш “данък Обществено мнение”.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.04.13 17:16.

16.04.13
12:39

казано от A.W.E.I.T на 15.04.13, 01:06:

как ще ти каже нещо някой , та ти си с най - голямата тяга във форума :D

Мнението беше редактирано от Кънин на 16.04.13 12:41.

16.04.13
12:51

нооооооо как да извадя цяла кутия с ядене на чина :D ?!

И аз си нося в кутия с ядене от вкъщи. Слагам месо, варени яйца или пък на омлет, ориз и т.н.т ..  Нищо срамно няма в това да си извадиш кутийката с ядене и да хапваш , даже съм усещал колегите ми как завиждат , че аз ям хубава храна , а те гадните сандвичи и дюнери  : )))  Вадя и хапвам пред унито,  дори да е пълно със студенти  или пък вътре в самата сграда ..... , така че  смело !!!

16.04.13
12:54

Кутии с храна от вкъщи, близката бакалия за парче кашкавал примерно. Варианти има.

18.04.13
11:19

Половината клас научих да си носят храна от вкъщи.Почна се с едни сандвичи и се стигна до макарони, омлети, пилета с ориз, кюфтета, пържоли, квото има :D Не виждам нищо кой знае колко странно в това да си носиш храна от вкъщи.В Америка (поне по филмите :D ) по училищата масово е такава практиката.Пък и наистина, по-често ми се случва някой да ми завиди, че хапвам нещо вкусно, а той дъни дюнери с предимно картофи, отколкото да се изсмее или нещо такова.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1