Съвет относно новата ми програма.

08.08.12
06:37

Здравейте!
Искам да ви попитам какво мислите за програмата която ще напиша. Добре ли са разпределени упражненията и ще успея ли да постигна желаното от мен: издръжливост на лоста и експлозивност.
Програмата е следната:
1ден - набирания с всякакви хватове колкото мога. Правя ги в серии по 10. Когато се изморя по 8 или 6.
2ден - клекове и повдигания на пръсти ( да не забравяме краката разбира се). Коремни преси и сгъване на краката от вис.
3ден - кофички в серии по 10 (колкото мога повече серии). Лицеви опори в серии по 20 и 15 колкото мога повече серии.
4ден - почивка.

Разглеждал съм различни програми последната която пробвах беше тази :
0.Загрявка - 3 мин.
1. 1х10 - Лицеви опори
2. 3х10 - Набирания с надхват
3. 3х10 - Кофички
4. 3х10 Набирания със тесен подхват за бицепс
5. 3Х10 - Кофички
6. 2х10 - Повдиане на краката от вис
7. Коремни преси до отказ

... но ми се струва че не обръщтам достатъчно внимание на мускулните групи, а и тренировки през ден ми се виждат малко.

Та, ще бъда благодарен да чуя мнения относно програмата ми. И ако имате предложения как да я модифицирам ще се радвам да ги чуя. Целта ми е: издръжливост и експлозивност (малко маса също няма да откажа).
Благодаря предварително.

Откъде ще дойде екзплозивността?
Всъщност според теб какво е експлозивност?

08.08.12
07:44

Ами сигурно не се изразих правилно. Аз се старая да ги правя експлозивни, а това което разбирам под това е рязко изпълняване на даденото упражнение като се старая при набиранията да повдигам тялото си не само докато брадата мине над лоста, а докато тои дойде до гърдите ми. Но проблема е че след 1-2 серии експлозивни се измарям и затова искам да стана по издръжлив, защото смятам че колкото съм по издръжлив толкова повече експлозивни повторения ще съм в състояние да направя.
Ще се радвам да ме поправиш ако греша някъде. Все пак съм си начинаещ.

Т.е. целта ти е да си екзплозивен на големи бройки повторения и тази да може да поддържаш тази експлозивност достатъчно дълго време?
По същия начин ли стои въпросът и при кофите и лицевите, или ти трябва експлозивност само за набиранията?

08.08.12
16:55

Да, целта ми е да съм експлозивен на колкото се може повече повторения, а същевременно с това и да увелича броя повторения, който мога да правя в сериите. Същото е и с лицевите опори и кофите.

Аз пък мислех, че за да развиваш експлозивността, първо трябва да развиеш силата.

08.08.12
20:20

Та какво мислите за програмата предвид начина на изпълнение на повторенията. Какво бихте променили, махнали или добавили за да я подобрите. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1