09.08.12
00:15
Здравейте.Извинявам се ако има правописни грешки но ги правя защото пиша на фонетика.
Така тренирам от 7-8 месеца на 15 сум 78 кг и имам изоставаща група гръб искам да го развия но преди да предприемам мерки
исках да се консултирам с вас.Искам да се разширя изобщо.Правя Понеделник Гръб Вторник Гарди и рамо Четвартак крака петак раце. Мислех да добавя една примерно краката да са в срядата а четвартак да добавя гръб и странично рамо.От вас искам да дадете примерна програма или методи тренировки нови упражнения.А и за гръб правя Набирания(скрипец) 4х10 гребане с щанга (дъмбел)4х10
мечка (скрипец) 4х10
пул овер 4х12 това е Благодаря на всички предварително :)
09.08.12
00:20
Програмата ти не е лоша .. като брой серии изглежда добре,но гледай да не претренираш,защото е много вероятно.. вместо скрипец е желателно да включиш набиранията с широк хват за широчината на гърба,после гребане с щанга надхват широко - основно упражнение,мечка.. , а тяга защо не правиш ?
09.08.12
16:28
Тяга не правя заради кръста :х
09.08.12
16:30
Какво му е на кръста ?
казано от Мишо Илиев на 09.08.12, 16:28:
Тяга не правя заради кръста :х
Странно, как тогава правиш гребане с щанга и мечка?
Пробвай само да смениш програмата и виш дали има ефект
Ето нещо примерно:
Понеделник -Гърди
Вторник -почиваш
Сряда-Гръб
Четвъртък-почивка
Петък-Крака,Рамо
Събота-Ръце
Неделя-Почивка
Ти избери кога да правиш корем,а за гръб парави поне 5 упр.
казано от Васил на 09.08.12, 19:15:
Ти избери кога да правиш корем,а за гръб парави поне 5 упр.
Направо поне 10 упражнения прави,или пък защо не 20 ?!
казано от spook на 09.08.12, 19:57:
казано от Васил на 09.08.12, 19:15:
Ти избери кога да правиш корем,а за гръб парави поне 5 упр.Направо поне 10 упражнения прави,или пък защо не 20 ?!
Много ли са 5 ? Ти колко правиш 2 ?
09.08.12
20:41
Е аз правя 3 и пак може да се прогресира.... тяга, гребане и набиране :)
10.08.12
01:10
казано от kristiancho на 09.08.12, 20:41:
Е аз правя 3 и пак може да се прогресира.... тяга, гребане и набиране :)
Не че може ами баш с малко упражнения се прогресира.За някои хора е по-важно да правят 100 упражнения,отколкото да правят 2 базови и да си вдигнат сериите :Х
10.08.12
09:41
еми като правя тяга самия кръст ме наболява много силно ама много силно при гребането пак но е слаба болката :) и слагам колан :) а значи нищо не разбрах едни казват едно други друго ;дд как да акцентирам върху гърба ?
Набиране(с тежест)в различен хват и тяга са достатъчни според мен...ако не се скатаеш,гърба ще се пръсне от тях...препоръката ми е да ги правиш в суперсерии!
10.08.12
12:32
казано от Jikata на 10.08.12, 09:48:
Набиране(с тежест)в различен хват и тяга са достатъчни според мен...ако не се скатаеш,гърба ще се пръсне от тях...препоръката ми е да ги правиш в суперсерии!
Тягата в суперсерии за човек със стаж 7-8 месеца не е добра идея.Затова е добре да я прави отделно засега като последно упражнение или като първо - зависи.
Това от личен опит ли го извеждаш?
Защото аз съм го правил даже с по-малък стаж и не съм виждал проблем..както няма да има проблем от правилно изпълнена тяга,независимо в суперсерия ли е или не!
10.08.12
12:44
казано от Jikata на 10.08.12, 12:41:
Това от личен опит ли го извеждаш?
Защото аз съм го правил даже с по-малък стаж и не съм виждал проблем..както няма да има проблем от правилно изпълнена тяга,независимо в суперсерия ли е или не!
Ами то зависи и с колко килца я правиш.;)
Ами за пръв път съм я правил в 8-и клас ,верно,че не в суперсерия,но вероятно с повече ‘’килца’’ отколкото ти слагаш сега ;)
И да те светна,че тяга с леко е много по-опасна от тяга с умерено до тежко.. :)
Мнението беше редактирано от Jikata на 10.08.12 12:49.
Хаха, точно тяга в суперсерия с набирания съм правил и на другия ден от мускулната треска можех точно да кажа къде почват и свършват всички различни мускули на гърба ми :D
11.08.12
03:52
Братле сигурен ли си , че дърпаш правилно като правиш гърбина , щото и моя гръб изоставаше в първите 5-6 месеца ама аз се кълчих гърбих какво ли не докато тренирах гърбината .. даже тези който са ми виждали гърба в залата преди сигурно са си казвали абе тоя пич въобще сещал ли се е да тренира гръб?А аз правих по 5-6 упражнения даже и от горе и си мислих , че правя нещо...
Та след време като си смених въобще направо цялата програма и начина на трениране , бях се разровил в нета тук там.. като тренираш гледай да правиш упражненията бавно с правилна стойка , избери си не повече от 3 упражнения и прави не повече от 2-3 сета примерно моите упражнения са следните набирания за гръб широк хват , горен скрипец като дърпам пред гърди и тоя долния за средна част така 3 упражнения по 2 сета на всяко , 6 сета общо тренировка и да видиш гърба ми стана бомба направо надминах всичките си приятели по гръб за няма и 2 месеца а те се ебаваха преди с мене заради “големия ми гръб” :)
Мнението беше редактирано от Georgi Hristov на 11.08.12 03:55.
11.08.12
03:52
Абе делнете го Е точно е тоя пост , че стана авария и постнах 2 пъти хаха
Мнението беше редактирано от Georgi Hristov на 11.08.12 03:54.
казано от Georgi Hristov на 11.08.12, 03:52:
, 6 сета общо тренировка и да видиш гърба ми стана бомба :)
Не знам ама бих желал да видя гръб трениран с 6 серий и 2 припокриващи се упражнения,че и бомба чак станал.
11.08.12
17:21
правя правилно всичко от 2 месеца разви се малко но не достатачно ще правя суперерии ще вида какво ще стане
от следващия път:
1-набирания и тяга суперсерии 4
3-гребане с щанга 4х12
4-пул овер 4х12
? бавно правилно с умерени кг. а ако го тренирам 2пати на седмица ?
Мнението беше редактирано от Мишо Илиев на 11.08.12 17:22.
11.08.12
17:59
казано от anton balabanov на 11.08.12, 11:27:
казано от Georgi Hristov на 11.08.12, 03:52:
, 6 сета общо тренировка и да видиш гърба ми стана бомба :)
Не знам ама бих желал да видя гръб трениран с 6 серий и 2 припокриващи се упражнения,че и бомба чак станал.
По добре недей , щото ше се уплашиш :)
казано от Мишо Илиев на 11.08.12, 17:21:
правя правилно всичко от 2 месеца разви се малко но не достатачно ще правя суперерии ще вида какво ще стане
от следващия път:
1-набирания и тяга суперсерии 4
3-гребане с щанга 4х12
4-пул овер 4х12? бавно правилно с умерени кг. а ако го тренирам 2пати на седмица ?
Е щом има прогрес тогава , защо се уплакваш то не може за 2-3 месеца да вкараш гръб като на рони колман , ако тренираш гърба 2 пъти в седмицата ще го натовариш повече от достатачното и тогава па ептен прогрес няма да има , ако правиш с умерени кг няма да прогресираш много старай се последната серия направо да се изцедиш до край на тежко..
Хубавите неща стават бавно имай търпение :)
Мнението беше редактирано от Georgi Hristov на 11.08.12 18:14.
казано от Georgi Hristov на 11.08.12, 17:59:
То тва е ясно.Въпроса е че уплахата ще се дължи на факта какво днешната младеж смята за гръб-бомба.
ПП
Преди да решиш пак да пишеш нещо уклончиво,що просто не качиш една снимка?Понеже ако наистина е нещо впечатляващо с удоволствие бих махнал половината си упражнения - бих махнал тяги,мечки,чукчета,гребане и бих пробвал твоя начин на трениране с 2 припокриващи се упражнения.
13.08.12
01:50
казано от anton balabanov на 12.08.12, 20:30:
казано от Georgi Hristov на 11.08.12, 17:59:
То тва е ясно.Въпроса е че уплахата ще се дължи на факта какво днешната младеж смята за гръб-бомба.
ПП
Преди да решиш пак да пишеш нещо уклончиво,що просто не качиш една снимка?Понеже ако наистина е нещо впечатляващо с удоволствие бих махнал половината си упражнения - бих махнал тяги,мечки,чукчета,гребане и бих пробвал твоя начин на трениране с 2 припокриващи се упражнения.
За теб моя гръб може да не е бомба , но за мен е и това е важното.Знам , че не съм перфектен даже съм много далече от перфектен ,но за няма и година стаж залата съм доволен от постиженията си и ще продължавам само напред и виж сега аз не те карам да тренираш по моята програма просто съм си постнал мнението от личен опит на мен какво ми помага за няколко месеца да напредвам по-бързо с едно базово упражнение и няколко припокриващи от колкото 100 упражнения и в края на деня да си стоя същия.
Релаксиран
http://i50.tinypic.com/2rh75tl.jpg
Стегнат
http://i50.tinypic.com/34oq91u.jpg
Мнението беше редактирано от Georgi Hristov на 13.08.12 01:56.
При начинаещите без значение колко упражнения правят в началото си растат като гъби. Проблемът идва че ако почнеш с много упражнение в продължителен план сам се цакаш. Изобщо личното ми мнение е че ако е начинаещ с малко стаж да забрави за всякакви суперсерии или двуразови тренировки през седмицата на една и съща мускулна група (освен ако тренировките не са със собственно тегло)