10.08.12
18:00
Значи тренирам 6 дни в седмицата.Понеделник - Гръб,Рамо
Вторник - Гърди,Корем
Сряда - Ръце,Крака
и се повтарят до събота в този ред.Почивам единствено в неделя.Пробвал съм Гръб с Бицепс,което правят много хора,но не ми остава енергия за бицепса,както съм пробвал гърди и трицепс и отново нямаше огромен растеж,абе установих,че ръцете ми вървят най-добре като са си в един отделен ден.Въпроса ми е дали съм ги разделил добре по двойки мускулните групи ? За всяка една правя по 3 или най-много 4 упражнения за гърба и гърдите примерно.Притеснявам се също ако тренирам рамото интензивно в понеделник дали ще му създада големи проблеми като на следващия ден го тренирам с гърдите,защото нали предното рамо се тренира с тях или просто да не правя раменните преси с големи килограми в предишния ден ?
10.08.12
18:24
Отчайваш ме тотално.Сложи бицепса с гърба и гърдите с трицепса.Написал си,че си го пробвал и си нямал енергия,но ако е било отдавна пробвай пак.
Наистина беше отдавна прав си.Ще пробвам отново надявам се с времето да съм станал по издръжлив.
10.08.12
18:29
Проблема ти идва от храненето.Ти и 1 път в седмицата ако тренираш,а не 6 пак няма да имаш енергия ако в тренировъчни ден си приемал вода с краставица.
:D:D схванах какво имаш впредвид.Наистина храненето ми куца ще прегледам сайта отново.Мерси.
Мнението беше редактирано от Аци на 10.08.12 18:31.
10.08.12
18:45
Не прави грешката бицепс/гръб, трицепс/гърди.Получава се гадно претрениране на ръцете.
Личен опит.
10.08.12
20:53
казано от Zdravko Mihnev на 10.08.12, 18:45:
Не прави грешката бицепс/гръб, трицепс/гърди.Получава се гадно претрениране на ръцете.
Личен опит.
Едвали ;)
11.08.12
00:28
казано от Zdravko Mihnev на 10.08.12, 18:45:
Личен опит.
Да претренираш, да претренираш, колко па да претренираш?? (или с други думи: личен опит, личен опит, колко па да е опит)
Ако стажа ти Здравко е 2-3 месеца, ще претренираш не, ами ще се скапеш... Проблема не е в комбинацията гръб/бицепс и гърди/трицепс, а в това, че се мятате на такива тежки (и което е по-лошо абсурдни) сплитове на втория месец стаж. Личен опит и наблюдение ;)
Към Борислав: помисли какво целиш с този сплит, 6 дни тренировка в седмица и по две тренировки за МГ??? Притеснява те, че тренираш гърди след рамо, а си мисля, че би трябвало да те притеснява повече това, че тренираш гръб и рамо на следващия ден след ръце, без поне ден почивка. Кога ги оставяш тези ръце да почиват (съответно да растат)? И дали тренираш качествено гръб и рамо с неотпочинали ръце?
Съветвам те да опиташ нещо друго, мисля, че ще си доволен, ще възстановяваш доста по-добре, което съчетано с хранителен режим ще даде доста добър резултат. Опитай това:
Понеделник: гърди, бицепс
Вторник: почивка
Сряда: гръб, трицепс
Четвъртък: почивка
Петък: крака, рамо
И не забравяй старото, златно, изтъркано, но проверено правило, че мускула расте докато почива.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 11.08.12 01:04.
11.08.12
10:58
Стажа ми е към 2 години, от които една активно, никога не слагам много тежести или много серии.Правя ги правилно
П.П - И аз тренирам по програмата над коментарът ми и наистина е ефективна
Мнението беше редактирано от Zdravko Mihnev на 11.08.12 11:08.