10.07.12
04:10
Здравейте форум маняци от доста време съм спрял сладкото и съм го заменил със пресни плодове , та мислите ли , че ако хапвам по 1 до 2 най-много вафли на ден ще е добре смисъл като малак калоричен бууст , защото трябва да консумирам по 2500-600 калории на ден ?
10.07.12
06:11
Аз примерно си позволявам да изям някоя обикновена вафла, или пък гощавка с някоя “Боровец” след силова тренировка, или преди да се кача на колелото за 30-40км, но едва ли ям повече от 100-150 грама вафли СЕДМИЧНО... Не усещам негативи, просто гледам хем вафлата да е цяла, хем атлета да е сит :D Или друго яче казано, хапвам ги, когато ще изгоря енергията от тях непосредствено след като съм я изял, или когато ще ми помогне за възстановяването след тренировка.
Въпрос на личен избор е.
Според мен пълното ограничаване, не води до нищо добро.
Както и ежедневното нагъване на вафли не води до нищо добро :D
Имай в предвид, че когато изядеш една вафла и не си чак толкова гладен, след нея ще чувстваш много по-силен глад, особено ако си на НВД.
Съответно внимавай от лавинообразния ефект на сладкото ...
Калоричен бууст можеш да си правиш и с нещо по-полезно !
10.07.12
06:16
Да си попълваш енергийните нужди с вафли не е най-добрата идея. Много по-разумно е да обмислиш варианти за 1-2 вафли седмично, вместо 1-2 вафли дневно.
10.07.12
10:26
Аз хапвам по 1-2 вафлички на 3 месеца.Така че, отговора е НЕ.
В никакъв случай не е редно да заменяш бананите с вафли.
:)
Модерация: Моля, редактирайте мнението си, ако имате да добавите нещо към него. Това е форум, а не чат.
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 10.07.12 10:36.
11.08.12
04:02
Малко късно отговарям в темата ама бях откъснат от виртуалното пространство периодично , но все още не съм забравил тая стара пръшасала тема която даже и паяжини е хванала ... Искам да ви съобщя , че намерих по добро решение от тъпите гадни вафли и това са скъпоценните бисквитки белвита.. ! Кво ше кажете за тях аа ?
Мнението беше редактирано от Georgi Hristov на 11.08.12 04:03.
Малко късно отговарям в темата ама бях откъснат от виртуалното пространство периодично , но все още не съм забравил тая стара пръшасала тема която даже и паяжини е хванала ... Искам да ви съобщя , че намерих по добро решение от тъпите гадни вафли и това са скъпоценните бисквитки белвита.. ! Кво ше кажете за тях аа ?
че не струват
Искам да ви съобщя , че намерих по добро решение от тъпите гадни вафли и това са скъпоценните бисквитки белвита.. ! Кво ше кажете за тях аа ?
Дали вафли или белвита...разликата не е голяма ;)
Съгласен съм с Кольо, че да си запълваш калориите с авфли не е добра идея. Но ако ти се прияде, изяж 3 ако искаш. Въпрос на личен избор, всичко друго е вманиачване. Когато ти се прияде сладко ядеш...
Никаква разлика няма ... като ти се ядат вафли - яж си вафли. Ако смяташ, че бисквити Белвита се явяват някаква по-здравословна алтернатива - лъжеш се, всъщност съм почти сигурен, че вредят много повече на организма и психиката ти, отколкото една най-обикновена вафла.
11.08.12
12:23
Ако отговаряш на някое от долните условия, то не е добре да ядеш вафлите:
- имаш медицински проблем, който ти забранява вафли
- имаш видими фибри по гърдите, глутеусите... вени по раменете и т.н. и състезанието ти по бодибилдинг е след 1-2 седмици
- срам те е да не ти се смеят мразещите въглехидрати
- фитнес гуруто ти се кълне в здравословната храна и доказва, че въглехидратите убиват, и ти не смееш да му противоречиш
- храниш се абсолютно здравословно - всичко ти е отгледано у вас в двора и т.н.
19.08.12
20:51
Хапвай протеинови вафли!