Айде всеки да си каже диетата...

Прескочи до:
BA

13.05.04
14:02

Моята схема е следната:
07:00->07:30 : бягане - 20-30 минути. Веднага след бягането аминокиселини(1 доза) ; мултивитамин(Mn,Zn,Ca…..)
08:30 - 5 супени лъжици(с връх) овесени ядки с вода
09:00 - една шепа ядки(30гр.) - комбинирани(фъстъци, кашу, леблебия, царевица, лешници, бадеми)
10:30 - 200гр. месо (пилешко или пуешко)
12:00 - ориз + месо + салата от марули и краставици
13:30 - пшеничен зародиш - 3 супени лъжици(с връх) + кисело млеко
15:00->16:00 : тренировка ; след тренировка -> 1 лъжица мед
16:10 - суроватъчен протеин(30гр.)
16:30 - извара(100гр.)
18:30 - 200гр. месо (пилешко или пуешко)
20:30 - салата от марули и краставици
Преди лягане: извара(по моя преценка грамажа) + 200мг. витамин “C”

В момента съм в период на чистене на мазнини. На всеки 5-6 дена един ден ям въглехидрати “нормално”. В смисъл позволявам си по 3 филии хляб(черен, нарязан) на 3 различни яденета и/или други такива “изделия”, но до 18:00

BA

15.05.04
16:27

Е-е-е-е-е-е толкова ли никой не иска да си издаде диетата. Не е толкова страшно. Аз как съм си я написал... ;)

15.05.04
16:55

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ - продължава от понеделник до петък !

1 - 8.15ч. - мешам си кисело мляко 2%, 4 супени лъжици мюсли и захар
2 - от 9-12ч. хапвам плодове
3 - 13ч - 4 филйки зърнен хляб БОНУС със сирене
4 - 15ч. - нещо сладко преди тренировка
5 - м/у 17-19ч. правя тренировката
6 - 15мин. след нея си правя шейк от прясно мляко 3% около 0.7л. един банан и 3-4 супени лъжици пшеничен зародиш.
7 - след 20ч. вечерям каквото има + задължително 2 яйца

В СЪБОТА и НЕДЕЛЯ ям всичко...

ПП - от време на време и месце хапва, пилешко

PE

16.05.04
03:12

1-100gr oveseni qatki s 30gr protein razbiti s voda i edin banan vutre.omlet ot 10beltuka i 3 jultuka.
2-protein 6eik 30gr
3-300grpile6ko ili tele6ko+oris ili kartof i salata
4-30gr protein 6eik
5-300gr meso+salata i vuglehidrati
6-protein 6eik 40gr(predi tren)
7-sled tren 100gr dextroza+10gr kreatin+1 banan,sled 30 min okolo 60-70gr protein
8-purjola ili pile s salata.
9-protein predi sun.
ako sum v qak period na masa proteina e mass gainer.
kalorite mi sa okolo 5000-6000 na den
kilogramite v period na masa stigat do 120,sega sum orelefen za sustezanie na 110.

16.05.04
21:10

Сега свалям мазнини и диетата ми е следната:

7:30 70 гр овесени ядки с две лъжици мляко
10:30 30 гр суроватъчен протеин, 2 яйца и 2 белтъка
13:30 6 белтъка и 2-3 жълтъка, малко сирене, и с.л. ленено олио
17:00 200 гр пилешки гърди, 1 с.л. ленено олио
20:00 50 гр суроватъчен протеин
21:00 200 гр пилешки гърди, малко салата от марули и краставици, 1 с.л. ленено олио

Правя кардио 3-4 пъти на седмица - крос 20-30 мин сутрин на гладно!

BA

09.06.04
13:09

Или никой от останалите билдери няма ясно изразена диета или сте толкова срамежливи, че ви е срам да си напишете диетата, или просто МЪРЗЕЛА НЕ ХОДИ ПО ГОРАТА!!!!!!! Баси тва само 4-ма човека ли имат диети ???????!!!!!!!!!!!!????????? А дано някой още да се сети да си напише диетата...

09.06.04
13:20

Специално за тебе:)
В момента  чистя ,тази седмица хапвам следното :
7.0часаСлед аеробиката : 30гр суроватъчен протеин + креатин,глутамин +витамини
8.0часа - 125 гр пилешки гърди + 1 цяло яйце + 2 белтъка
В 11.00,в 14.00 и в 17.00 същото като в 8 часа
В19.00 часа преди тренировка 30гр соев протеин
След тренирова : 30гр суроватъчен протеин + креатин ,глутамин + витамини
В 22.00 часа  30гр соев протеин
Това е:)Скучно и еднообразно :)

BA

09.06.04
21:39

croc, много благодаря! Жалко, че само ти си се престрашил. Но все пак е нещо. Другите нека да си правят пас. Нема лошо ;) Успех желая на всички! ;)

09.06.04
21:43

Az moiata ti q kazah, no ne6to ne pisa pak. :(

09.06.04
22:05

В момента се старая да качвам маса. Ето и диатата ми в тренировъчен ден:
8:00 - 80 грама овесени ядки+супена лъжица мед, 2 цели яйца, 5 белтъка;
10:30 - ориз ,колкото ми се яде;
12:30 - ориз ,колкото ми се яде, 150-200 грама месо;
14:30 като предното хранене;
16:00 - 30 грама суроватъчен протеин;
16:30 - тренировка;
по време на тренировката - доза амино;
след тренировка (към 17:30) - декстроза, около 70 грама, след 20 минути - 30 грама суроватъчен протеин;
Към 19:00 - 300 грама месо;
22:00 - 8 белтъка;
Около 3:00 през нищта - доза млеюно-яйчен протеин.

Лошо момче, едно уточнение - доколкото съм разбрал, croc е жена  :wink:

09.06.04
22:16

Bad^Boy знам ,че ще се отклоня от темата но,  аз примерно нямам някаква диета която я спазвам всеки ден, в смисъл едни и същи храни всеки божи ден поне на мен ми се струва непосилно, няма да имам ниакакво желание да ям. За това аз се храня ощбо взето на принципа да имам над 200г. протеин в храненето под 60/70 грама въглехидрати калориите да са около 2200 в дните дето нетренирам и към 2300/2400 в другите, а мазнините запълват останалите калории до “целта”. Та мисълта ми беше ,че сигурно още доста хора нямат един и същи план за всеки ден, а импровизират , поне на мен така ми е по добре.
Извинявам се още веднъж , че се отклоних от темата но просто си казвам моята гледна точка.
Успех на всички.

09.06.04
23:00

Абе хич да не ти пука :))))
Дали локум,дали локомотив ,кво толкова :))
Объркало се момчето ...ще се оправи надявам се :)

10.06.04
00:26

Аз нямам ясно изразена диета.Секи ден хапвам разноодродно храна.Наблягам на белтъците, защото сам в период на маса и много си обичкам млякото  :lol:  Ям секи ден различни салати , най-често краставици.Наблягам от месата на пилешкото .Протеин не пия.Сутрин, а и през целия ден ям плодове, но не в много голямо количество.Сутрин ям рано мюсли , а малко по късно на даскало си зимам банца с извара.Тва е от мене Bad^Boy :wink:  Сига ше си позволя да ви посаветвам нещо: ПИЙТЕ МНОГО ВОДА!!
P.S DEIO според мен си дейсваш много добре, защото вожното в крйна сметка е да си добаваш необходимите в-ва няма значение от каде  :wink:

BA

10.06.04
10:15

DEIO, ти да не мислиш, че аз всекиден ги ям? Просто горе долу ориентировъчно. Исках да видя в какви часове ядете? През колко време и т.н. Но щом не си счетнал за необходимо да го напишеш няма проблем ;)
sazz, “P.S DEIO според мен си дейсваш много добре, защото вожното в крйна сметка е да си добаваш необходимите в-ва няма значение от каде ” , ами за някои хора може да има значение от къде си ги добавяш.
Вижте сега мен ме съмнява да има човек който цял живот или примерно 1 година да яде едно и също ядене така, че не разсъждавайте така елементарно. Много ясно, че не ядем все едно и също. Аз примерно съм писал месо това месо може да е както съм изброил пилешко или пуешко може и риба н.з. просто някакво месо.
И DEIO дори и да нямаш диета ти трябва да си си направил план кога ще ядеш белтъчини, кога въглехидрати и кога мазнини... защото предполагам не ядеш ориз в 23:00 ...
Това ми беше мисълта просто да си видим и сравним хранителните режими.

10.06.04
10:53

Сутрин към 8:30 часа - овесени ядки или елда или пълнозърнест хляб или ориз + една кофичка кисело мляко + 1-2 банана + много бирена мая

Преди обед към 11 часа - соя или други бобови растения + ядки + салата от домати и краставици + извара или кисело мляко

На обяд към 13:30 часа - ориз или картофи + салата (краставици, домати, извара) + пълнозърнест хляб

Някъде 16 часа - 4 цели яйца и два белтъка допълнително + пълнозърнест хляб

Около 19 часа тренирам

Веднага след трен пия 60 грама глюкоза с 5-10 грама креатин и 40 грама протеин (суроватъчен)

Около 21 часа хапвам ядки (предимно бадеми и слънчоглед)
Около 22 часа пия 0.7Л прясно мляко
Около 24 часа пия 30-40 грама млечно-яйчен протеин разбит в 300-400мл прясно мляко

Това е :D ! Всеки ден гледам да се придържам към основите на режима! Той включва и огромни количества минерална вода (4-5 литра)! Може и да съм забравил нещо, но главното в общи линии е това!

10.06.04
11:00

Ти на 4-5 литра  минерална вода огромни количества ли му казваш ?:)По скоро това е минимума,под който не трябва да се пада:)

10.06.04
11:02

[quote author=“croc”]Ти на 4-5 литра  минерална вода огромни количества ли му казваш ?:)По скоро това е минимума,под който не трябва да се пада:)

Ами аз лично нямам време да пия повече! Тези 4-5 литра ги пия на три пъти през дена - сутрин, на обед и след тренировка! Просто в другото време в стомаха ми няма място :D !

10.06.04
11:09

Пошегувах се само :)Радвам се,че си разбрал ползата от пиенето на много вода ,понеже 90% от хората не го правят !:)))

10.06.04
12:04

7.45-50гр шоколад
->8.00 бягане(6-7км)
9.15-2 филии с мед и масло :)  и 0.5л прясно мляко
12.15-манджа(квато има :) ) със салата и 0.5л кисело мляко
16.15(в училище) сандвич с пилешко филе,вафла,0.5л к.мляко
20.00 зеленчуци на скара,риба,0.5л доматен сок.

Тъй като не съм от най-сериозните билдъри(за съжаление) пиша храната към която се стремя да гравитирам ежедневно.В ден на тренировка не променям модела.Това,към което се стремя всеки ден е:На първо място - да се тренира и да се движа максимално(може да не ходя редовно в залата,но бягам вече редовно,тренирам ежедневно и вкъщи),на второ място храната:задължително месо,зеленчуци и разбира се много течности.Освен това гледам да спя и да си почивам повечко. :)

BA

10.06.04
13:40

Ами екстра ;) повечето диети си приличат.
BlackWhiteChamp, не мога да разбера само защо преди бягането ядеш шоколад ? Ако целта ти е да топиш мазнини защо този шоколад?

10.06.04
20:11

Този шоколад го ям колкото да не умра по пътя :) Дава ми енергия и имам сили.А и няма да замазня все пак казах че хапвам по малко(във вид на бонбони или течен).Ако тръгна да ям друго ще ми стане тежко,ако не ям нищо ще ми стане лошо :? Просто малко шоколад ми действа страхотно :wink:

16.06.04
23:22

В момента съм 82кг и ям:
6:30 Овесени ядки             90г.
    Суроватъчен протеин 85% 40г.
  + 1 лъж. Ленено масло, Бирена мая, Витамини и минерали,
    Трибулус 2 капс. , 5г. Глутамин

8:00 ТРЕНИРОВКА

9:00 Mega Mass 3000             140г.
    Суроватъчен протеин 85% 20г.
  + 5г. Креатин, 5г. Глутамин, Антиоксиданти - С, Е, Селен

10:00 Риба Тон             135г.
      Царевица      100г.
      Ориз             50г.

12:30 Пилешко             100г.
      Ориз             70г.
      Салата
  + Трибулус 2 капс.

15:30 Телешко             150г.
      Варени Картофи 300г.
      Салата
  + Бирена мая

18:00 Овесени ядки             50г.
      Млечно-яйчен протеин 20г.
      Мляко (1,5%)             300г.

21:00 Бяла Риба      100г.
      Варени Картофи 150г.
      Салата

23:00 Соев протеин 90% 30г.
      Млечно-яйчен протеин 30г.
      Мляко (1,5%)             300г.
  + 1 лъж. Ленено масло, Бирена мая, 5г. Глутамин,
    Цинк-магнезиева формула, Трибулус 2 капс.

17.06.04
00:42

Предимно витамин ME.Мляко кисело , прясно , яйца,и нещо зърнено , но хляб не харесвам.Кашкавал , сирене.Избягвам храни като чипс шоколад и прекалено мазно.На ден около 3500 4000 cal , но много трудно минавам 74

17.06.04
13:44

Сутрин към 7,30-8 часа кисело мляко + 50-100гр пшеничен зародиш подсладени с банан

Обяд 11-12ч сандвичи с извара или пуешко филе или влизам във фантастико и търся нещо проетиново

Към 15-17ч дърпам още един Здравец 0,1%

Прибирам се към 18-19ч и си правя салата с извара или пиле на грил, а може и пилешки бургери

Към 21 пак няква салата удрям, марулева например и краставици

Преди лягане тряскам 8 белтъка XXL/17ст. с тенденция да ги направя 10

Иска ми се да вкарвам по половин кило извара, но нещо ми се гади вече от нея. Смятам да пробвам рецепата на Сакс и да пълня яйцата с извара и краставици

DJ

20.06.04
15:11

mojeli nqkoi dami napi6e kak vi produkti trqbva da Priemam i koi da izbqgvam po vreme na dieta

BA

21.06.04
10:14

dj_niki1, разгледай сайта има си раздел Хранене, в който има режим Релеф и там пише какво трябва да ядеш и какво не...

25.06.04
01:00

Ели само внимавай какви плодове ядеш преди кардиото :)
Целта е да се използват мазнините за енергия докато го правиш а и доста след него липолизата продължава. Гледай да не ‘събудиш’ инсулина :) Грейпрфрута знам, че дори го понижава... и е добър за чистене.

25.06.04
01:42

...

25.06.04
09:51

Всичко това го знаеме :)
Но не мисля, че е удачно да се яде какъвто и да било въглехидрат преди и след аеробната тренировка...  По скоро е наложително прием на амино за да запазиш мускулната маса (нищо, че си жена :))

25.06.04
11:21

ftuktozata staaa na Fruktozo 6 fosfat :)
Glukozata na glukozo 6 fosfat :)
Fruktozata NE stava na glukoza . Ima go v nai tupite uchebnici po bio-himiq :) pls ne sa pravete na razbirachi :)
Chi fruktozata staa na glukogen staa :) no ne i na glukoza :) ima razlika ogromna :P

25.06.04
11:31

Да ви кажа некси Pepper ми се вижда най-практичен :)
Аз съм на мнение, че организма има нужда от всичко, а пък правилна диета в този спорт излиза бая скъпичко. Особено като добавим и хранителните добавки, по които са луднали всички с идеята, че те правят чудеса.
Е не мога да се откажа от някои удоволствия и честно казано не ми се отразява зле :) Имам късмета да не си падам по сладкото. Обаче не ми казвайте, че трябва да се откажа от бирата например :) Не съм маниак.
А правилната диета (ако може да се нарече така, защото това е просто хранителен режим) е да преобладават риба, пилешко или телешко месо, зеленчуци (много - особено от зелените), мляко, яйца, малко плодове и разбира се малко хляб.
А и кафенце, сутрин преди тренировка... :))

30.06.04
17:07

Zdraveite!

Vnimatelno pregledah vsichki opisani do tuk hranitelni rejimi, kakto i goliama chast ot ostanalite temi. Do kolkoto uspiah da razbera vednaga sled trenirovka e dobre da se priemat “byrzi” vyglehidrati (naprimer plodove), no syshto taka i proteini, naprimer proteinov shake. Te ednovremenno li tryabva da se vzimat, ili si prechat i triabva da ima niakakyv interval? Dosega ne sym pil proteini, no vinagi sled trenirovka iam banani, iabylki i/ili grozde, i prosto ne znam kak da gi sychetaia. Syshto sym chuval che e dobre da se vzimat proteini predi trenirovkata. Viarno li e?
Blagodaria predvaritelno za pomoshtta.

Pozdravi,
Nasko

30.06.04
17:42

ole pi4ove evala vi pravq.ama az takova nestho ne moga da napravq.ako spazvam nqkakvi takiva rejimi shte mi stane vse edno rabotq nqkakva rabota.az nqmam nikakva dieta.qm kakvoto imam i kogato moga (dali zashotot nqmam vreme ili pri nqkakvi drugi obstoqtelstva).vazhishtavam vi se 4e se opitvate da se pridarjate kam takiva rejimi no az ne moga(zatova i sugurno ne sam koi znae kakvo de). samo shte vi kaja edno pravete go za fun a ne kato zadaljenie.

30.06.04
18:19

мммдааа, fly-away е ужасно, зверски прав. Много е важно да има fun в цялата работа. :)
Ако някой ми каже, че един бърз протеинов шейк е по-голямо удоволствие от купа с ягоди да речем... Просто трябва да се яде разумно и без диета мисля, че става.

MA

30.06.04
20:26

То фън си има. Мен ми е фън да ям каквото и да било. Важното е да се мели (((: Но все пак трябва малко да се съобразяваме. Аз примерно ужасно обичам китайски спагети, обаче само като знам как ги правят и някак си се въздържам и ям доста рядко. Поне малко от малко трябва да има дисциплина в храненето.

30.06.04
21:38

Наско, явно не си се разровил достатъчно, защото и за твоя въпрос има адски много отговори. Според теорията на разделното хранене, трябва да разделиш приема на въглехидрати и протеин. В случая след тренировка веднага ядеш банан или сушени плодове, други плодове не са за предпочитане след нея и след 20-30 минути си изпиваш шейка. Добре е да взимаш 1 доза протеин или аминокиселини преди тренировката около половин час, за да си предпазиш мускулите от разграждане.
Успех :)

MA

30.06.04
21:54

Да наистина това май е оптимално. Час, Час и половина преди тренировката си взимаш протеин, след тренировка препоръчвам мед аз и след около 20на минути пиеш шейка. След това докато се прибереш и изкипеш минава поне час и пак хапваш вече по-обилно.

BA

01.07.04
15:12

Щом заговорихте за “фън” демек кое ти е готино да правиш, ще ви кажа, че не съм маниак ама протеиновия шейк ме кефи повече от един шоколад примерно. И наистина според мен на някой ако не му е готино на режим по-добре да не прави режим, защото така само ще си тормози нервната система. Ако не виждаш смисъл и ако не спазваш хранителния си план с желание няма ефект от него, може да ви се струва тъпо ама си е така. Трябва всичко, което правиш да ти доставя удоволствие и удовлетворение, а не да го правиш все едно някой насила те кара да го спазваш или да го правиш. Всяка работа, било то физическа или някаква друга, я върша с удоволствие, защото знам, че резултата няма да закъснее(примерно от физически труд - покачване на сила, топене на мазно и т.н.) и това ме стимулира да работя с кеф и нервната ми система е в перфектно състояние. Е случвало се е да върша работа, която не искам. Тогава е много кофти... затова избягвам. Просто всеки момент чакам да свърши работата, напрегнато ми е, направо ще ми се пръсне главата...
Та извода ми е, че “ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИМ ЗА НАС ТРЯБВА ДА НИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ И УДОВЛЕТВОРЕНИЕ”, ако не е така по-добре да се откажем и да си намерим нещо, което ни доставя това. Това е моят съвет. ;) Малко се отплеснах ама...

01.07.04
17:41

Zdraveite,

Mnogo vi blagodaria za syvetite,  naistina mi pomognahte mnogo i neshtata mi se poiziasniha. Jelaia uspeshni trenirovki na vsichki.

Pozdravi,
Nasko

04.07.04
23:40

Чакайте и аз да си кажа режима на хранене за НВД да не остана по-назад  :D
Та значи:
07:00 - 70гр. овесени ядки, 1 кисело мляко “Здравец” 0.1%
Тренировка от 07:30 (тренировката е тичане и колело)
10:00 - 30гр. протеин на прах.
12:00-13:00 - 250 гр. пилешко филе + 100гр. ориз, както и салатка от марулки :)
16:00 - 40гр. протеин на прах
Между 17:00 и 18:30 тренировка в залата + 30мин. колело в бързо темпо.
След тренировка - 40гр. протеин + 50гр. глюкоза на прах
20:00 - Като обяда
22:00 Преди лягане - мушкам по 4 белтъка и 1 жълтък.
Естествено не забравям и водата. На ден гледам да пия по минимум 4-5 литра.
Кажете какво мислите. Ако може да ми предложите нещо, с радост ще го приема.
Е тфа е от мен :)

MA

04.07.04
23:58

Нисковъглехидратна диета обаче бичиме кисело мляко с овесени ядки и ориз в несвяз. Ако ми кажеш кво му е нисковъглехидратното на това.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1