Фитнес + тежка физическа работа ?

11.08.12
14:29

Здравейте от 4 месеца работя на 12ч работни смени , давам и нощтни смени и направо се скапвам. Имам желанието и волята да тренирам около 4-5 пъти седмично по лостове и фитнес зали ,но от известно време усещам че само си сдухвам мускулите и все по рядко стигам да желаното напомпване, храня се добре в рамките на вазможностите си. Нужен ми е съвет от някой който вече е преодолял подобно препядствие без смяна на работата :о) може би някакъв възтановителен продукт..?!?!

11.08.12
15:02

Аз тренирам 3 пъти седмично и не съм забелязъл до сега някакъв отрицателен ефект в сравнение с времето, когато ходих 4-5 пъти на седмица. Дори напротив, ползите са доста. Като най-важни и осезателни мога да посоча по-доброто възтановяване, много по-радко и в по-малка степен ипитвам мускулна треска или липса на енергия и сила по време на тренировка. Така, както описваш ситуацията си, ми прилича на точно недостатъчно време за възтановяване и презареждане, и ако намалиш тренировките на 3/седмично ще усетиш положителен ефект. Другото е, да си преразгледаш упражненията които правиш, и да изключиш/замениш някой с по-комплексно натоварващи такива. Ако не си ги включил в програмата си вече, разбира се, но клек, мъртва тяга, набирания, гребане със щанга са много подходящи.

сигурен ли си , че се храниш достатъчно

11.08.12
16:32

Намали си малко сериите и тежеста на тренировките като цяло. Имаш нужда от сън и не знам до колко имуностимулаторите ще изместят съня ти, така че направи всичко възможно да спиш повече.

Като непълнолетен ми се налагаше да ходя да бачкам като луд по строежите и то като общ работник, а вечер ходех да пускам на едни плейстейшъни. Това не ми пречеше редовно/през ден/ да посещавам тренировките си по Айкидо при един “лош” Жоро на Герена, а през другите дни/съответно през ден/ да ходя на фитнес. Толкова бях гневен на света че изобщо не съм се отпускал да се замисля дали нещо ми идва в повече...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1