11.08.12
14:42
Здравейте,
Искам да си помогна в тренировките и си купих тези два продукта.
Но не съм решил как да ги комбинирам.
3 пъти в седмицата играя футбол или карам колело(25км - 1 час) и редувам с 3 пъти фитнес упражнения . Това доста ме измаря и за това прибегнах към добавки.
Мисля си за следната комбинация:
Преди футбол или тренировка CGT 10 една доза заедно с 1,5 грама Л карнитин.
След футбол или тренировка BCAA 1360mg.
Как ви се струва тази комбинация?
Основната ми цел е да кача малко мускулна маса. Сега съм 88 кг - 178см на 34 г. Преди месец свалих 8 килограма с диета и сега искам да сваля още малко, но като в същото време натрупвам и мускулна маса. Така да се каже ако мога да преобразувам мазнините в мускули!
11.08.12
15:57
Ще те разочаровам ама няма как да сваляш и да качваш едновременно, мазнините няма как да станат мускули. За мускулна маса трябва да се храниш с правилните храни в правилните количества . Л-карнитина го взимай 30-45 минути преди кардио тренировка.
11.08.12
16:10
Жалко все си мислех, че като имаш мазнини и като тренираш те се разграждат, а енергията от разграждането се ползва от мускулите!
Л-карнитина - д а разбирам ли че няма смисъл да го пия ако правя силови упражнения?
А относно другите добавки?
11.08.12
16:14
Другите добавки за след тренировка са добре, бцаа-то може да се пие и преди и по време на тренировка за по-добро възстановяване. Л-карнитина си го пий преди кардио , може и преди силова тренировка ама аз лично не виждам особен смисъл от това, по-добре си пий по едно кафе 30 минути преди силова тренировка, ако разбира се ти понася.
11.08.12
16:37
CGT-10 пише да се пие и преди и след тренировка.
БЦАА пише да се пие между яденията и след тренировка.
Аз лично не искам да пия толкова много химия и за това си мисля за CGT10+Л карнитин преди и БЦАА след тренировка. А в почивни дни да не вземам нищо.
Какво мислите дали е правилна стратегия или ако не ги пия в големи количества няма да има никакъв ерфект.
11.08.12
17:06
Това не е химия, а добавка и за да получиш желания ефект от нея трябва да я приемаш в адекватни дози
Ами защо си ги купи тогава?
Не че съм супер веща в суплементацията, но едно нещо знам - добавките се пият според етикета за да имат ефект. Единствено, ако си много навътре в “химията” както я наричаш ти, можеш да си позволиш прием според познанията си.
11.08.12
17:51
Ясно! Ами това как го разбирате - между храненията? Нещо като “следобедна закуска” :) :)
11.08.12
18:06
Абе пиеш си л-карнитина преди тренировка бцаа-то преди и след, а CGT след тренировка, другото както искаш така го разбирай :D