Как да разбера от какво количество витамини и минерали се нуждая дневно?

11.08.12
19:06

Здравейте,

Как да разбера от какво количество витамини и минерали се нуждая дневно, за да мога при изграждането на хранителния си режим да не се лиша от тях?

11.08.12
19:19

Няма как. Можеш да се ориентираш по препоръчителните дневни дози, които разни здравни асоциации са пресметнали... И това е :)

11.08.12
19:25

Аз като гледам май ще е много трудно да си изчисля какви и колко зеленчуци трябва да ям, за да си изпълня нуждите от минерали и витамини и май ще е най добре след като ми е около 3000kcal диетата просто да потърся мултивитамини и минерали като хранителна добавка със 150% от дневните калорични нужди при 2000kcal диета.

11.08.12
20:29

Отиваш в някой магазин за хранителни добавки и питаш за някаква Дайли формула. И те ще са ти силни като ти гледам личното тегло.

11.08.12
20:36

казано от Георги на 11.08.12, 20:29:

Отиваш в някой магазин за хранителни добавки и питаш за някаква Дайли формула. И те ще са ти силни като ти гледам личното тегло.

С тези съм в момента, но са недостатъчни защото не превишават 100% от дневните калорични нужди на 2000kcal хранителен режим, а моят е 3000kcal следователно ми трябват половин пъти по силни (150% от 2000kcal = 100% от 3000kcal), поне така мисля. :)

11.08.12
20:47

Леееко си се заблудил. Количеството витамини необходимо на тялото не е право пропорционално на енергийните нужди. Изпадаш в ненужни подробности и правиш покрива на къща, която няма основи, ако мога така да се изразя. Яж от всичко качествено, което докопаш и не се тормози толкова. Имаш нужда, преди всичко, да почетеш повече от раздел Хранене.
Наименованието витамин значи нещо от сорта на “необходим за живот” или нещо такова, не съм сигурен. Щом си жив и здрав, значи вече си набавил необходимото количество витамини и минерали (по мое скромно мнение). На хората, които са изключително физически активни, наистина са им нужни по-големи количества, но на този етап можеш спокойно да минеш дори без добавка.

Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 11.08.12 20:49.

11.08.12
20:58

Благодаря! :)

GI

11.08.12
22:10

Няма как :X Затова,ако тренираш те съветвам да си вземеш витамини и минерали,защото ще са ти много необходими.Сега на пазара има много варианти,тези,който съм пробвал и съм доволен са опти мен на он и на ноу.
Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1