Хранителен състав на варени пилешки гърди - променя ли се?

12.08.12
12:18

Търся в сайта от доста време насам,има месо с кожа без кожа сурово печено,обаче не намерих варени пилешки гърди колко протеин имат.Гледах в nutritiondata и после в един друг сайт.С малко изчисления излезна,че в 100 гр варени пилешки гърди имало 33 гр протеин,но няма никаква логика,хем се надува с вода,хем повече протеин.. Тук гледам в момента се дава малко над 25 гр на 100 грама. http://www.myfitnesspal.com/food/calories/boiled-chicken-breast-no-skin-boiled-chicken-breast-no-skin-13613574 Не трябва ли като се свари протеинът да е по-малко? Ако в 21 сурово да стане 18-19

Ето тук гледах другите http://www.fatsecret.com/Diary.aspx?pa=fjrd&rid=21637 Отидох в един сайт и пише,че 1 cup е 128 грама,което пък означава,че има 33 гр протеин.

протеина си остава един и същ :)

да речем 20грама протеин в 100грама месо... след като поеме вода става да речем 20грама в 200грама месо... и се изписва по 10грама протеин на 100грама... реално пак си ядеш същите 20грама протеин... проста математика...

ако печеш пък е обратното... от 20грама протеин на 100грама стават 30грама протеин на 100грама защото пържолата реално се е свила от водните изпарения при печенето... и имаш 20грама протеин в 70грама пържола което е равно на 30грама протеин в 100грама...

демек като си купиш 20грама... значи ще ядеш 20грама протеин

12.08.12
12:39

Друго имах предвид..Ти си на мойто мнение,което означава,че не може да важи като се свари и поеме вода да има повече протеин,знам че е един и същ протеинът :D Грамажа обаче се променя и там идва трудното,не знам колко грама точно има вареното,освен ако утре да преценя сам като го правя. Просто гледай горе линковете по 33 гр протеин в 100 гр варено месо..

Викам утре като го правя като знам,че е 1 кг,като го сваря да видя колко става,ако стане по-малко,значи в 100 гр трябва да има повече протеин,ако стане повече от 1 кг значи трябва да има по-малко :D Или поне така мисля

По-скоро не го мисли толкова :)

12.08.12
13:52

Като ми идва главно от това протеина как да не го мисля :))

Е като ти идва главно от това протеина какво... дали 179 или 183грама... споко по-бързо няма да заякнеш... нито ще заслабнеш с 3-4гр по-малко протеин на ден

12.08.12
14:16

По-скоро нещата варират до около 15 грама..400 грама като ям това са си 60 грама протеин,баят не е малко :)

12.08.12
14:35

Смятай на сурово,така няма да те интересува дали ги вариш,печеш или ядеш сурови.

12.08.12
14:54

Винаги смятай в сурово тегло. И наистина 10-20% разлика в съставките не трябва да те притеснява.

12.08.12
15:43

До сега така правих ама мисля,че не ми излизаха добре сметките и за това спрях..Разделях ги на 5 по 200 макс 250 грама и ги смятах около 45-50 протеин.

12.08.12
15:59

казано от Biad__ на 12.08.12, 14:35:

Смятай на сурово,така няма да те интересува дали ги вариш,печеш или ядеш сурови.

Ама в крайна сметка не ги яде сурови...

12.08.12
16:06

Приблизително 25 грама протеин в пилешкото месо има, независимо как е приготвено. Като искаш всичко да ти е на макс, изяж 2 белтъка повече и мирувай :)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 12.08.12 16:06.

И като ги изчислява готвени ква файда... това в таблиците е твърде ориентировъчно... сметките при сурово тегло също са такива но поне спестяваш време в изчисленията... защото пилето в магазин 1 - е с 10мл повече вода, греело го е по-малко слънце, живяло в по-голяма влага от пилето в магазин 2… и в крайна сметка като опечеш двете пилета и ги занесеш в лаборатория ще покажат различни стойности на макронутриентите. Демек както и да го мериш неможеш да знаеш точно колко има.. като искаш да е така.. ей я... лабораторията до бакалията :) плащаш си и имаш удоволствието да знаеш точно колко и какъв протеин консумираш... пък тренировките ги остави.. яденето е важно :D

12.08.12
16:37

казано от gips на 12.08.12, 15:59:

казано от Biad__ на 12.08.12, 14:35:

Смятай на сурово,така няма да те интересува дали ги вариш,печеш или ядеш сурови.

Ама в крайна сметка не ги яде сурови...

Има ли значение ако ще и на ошав да ги прави? Протеина си е протеин. Kristiancho хубаво го е обяснил в първия си пост.
Ако разделиш 1000гр сурово месо на 5х200 и после ги свариш, ще имаш 5 порции с по 40,54гр протеин на порция (2х20,27гр на 100гр), без значение колко тежи вече порцията (колко вода е смукнала).
В същото време, ако първо го свариш и после го разделиш на 5 равни порции, ти ще разделиш протеина в цялото месо на 5 равни части, което е 202,7/5=40,54гр протеин на порция, т.е. получаваш същия резултат.
Teen power, ако държиш толкова на точността и искаш да знаеш с точност колко е процентното съдържание на протеин в 100гр варено месо направи така: вариш 1кг сурово месо, отцеждаш, мериш колко тежи сварено, после делиш 20,27 (съдържанието на протеин в 100гр бяло месо с кожа според сайта или 23,2 за месо без кожа) на измереното тегло на свареното месо, умножаваш по 1000 и си готов.
Пример: 1000гр бяло месо с кожа след сваряване тежи 1200гр.
Тогава 20,27/1200=0,0168916667
0,0168916667х1000=16,89гр протеин на 100гр варено месо.
Поздрави и успех в начинанието.

12.08.12
16:42

Абе вие не почивате ли!? Неделя е :D :D

12.08.12
16:44

Така ще правя :)

нещо на математици ще дойдете от колкото на билдери. повече блъскате по елките май от колкокто на железата :P

12.08.12
21:50

Не знам кой ми едитна заглавието но стана многа малоумно,защото не питам дали се променя състава :lol: Да не съм първолак бе ораа ептен за мезе ма зехте или който е там.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1