Мускулна треска след всяка тренировка ?!?!

14.08.05
02:57

Абе тренирам от година сигурно и чак сега се замислям : нормално ли е след всяка тренировка да имам муслкулна треска ?

Ама след абсолютно всяка...е не да немога да се движа, ама е бая здраво  :shock:

Мерси

14.08.05
03:07

радвай се ! аз знам че като имаш мусколна треска това означава че мускола ти расте и затова не се претеснявай.това мисла аз ако греша ме поправете.

14.08.05
09:21

до колкото знам не е хубаво да имаш мускулна треска повече от 2 пъти месечно.

14.08.05
12:08

До dj-coco :
1.За да растеш не е задьлжително да имаш мускулна треска след тренировка.
2.Това, че имаш мускулна треска не е гаранция, че ще започнеш да растеш след тренировката. Тя само показва, че се е натрупала доста млечна киселина придружено с катаболни процеси, които трябва да спреш (НМВ, прости вьгл.+суроватьчен протеин) и които ще стимулират тялото да отговори на шока да превьзстанови изгубената при тренировката мускулна тькан. Това е и самата цел на тренировката=>анаболно сьстояние, разбира се сьс сьответното хранене и почивка. Границата м/у мус. треска и претренирането е тьнка - ако след 3 дена мускула не е готов за следваща тренировка (да не говорим за мускулна треска) значи си претренирал. Критерий за завьршена тренировка е не имаш ли муск. треска след това или колко серии си направил, а спираш когато мускула стане мек (изчерпал е глюкогена) при стягане.

14.08.05
13:39

Ахам, въобще не е наред тая мускулна треска. Вземи си протеинче, амино; друг вариант е да понамалиш малко обема на тренировката.

14.08.05
15:14

Първо мерси

Ама повече от това не знам как да намаля (специално гърдите)

3 серии лег
3 серии полулег
3 серии флайс

+ това си зимам и протеин ама вече съм забравил какъв беше
:?:

14.08.05
15:14

Нормално е да имаш мускулна треска, особено ако тренираш веднъж  седмично мускулна група.
grafa, не знам това за 2 - та пъти месечно от къде си го чул.
StanTheGreat, мускулната треска няма нищо общо с млечната киселина. Това са микротравми (разкъсвания) в мускулните влакна.  Млечната киселина метаболизира много бързо след тренировка, не се задържа няколко дена.
Факт е, че не е проблем да имаш мускулна треска след всяка тренировка, стига да не е някаква убийствена.

CTAMAT, програмата и е добра за едногодишен стаж.

14.08.05
15:36

Възможно е паузата да е твърде голяма и все да тъпчеш на едно място

14.08.05
16:25

тва за двата пъти месечно не знам дали не го каза Недик Недев  :D . специално за гърдите и аз имам почти всеки пъ мускулна треска, но само при тях е така.

14.08.05
16:51

през какъв период тренираш мускулна група...по дългите почивки между тренировките имат такова свойство...много ли са ти интензивни тренировките...

14.08.05
18:36

Ми мисля, че не са толкова интензивни

Значи правя през ден

1.гърди-корем
2.трицепс-бицепс
3.гръб-рамо

Някъде околко час и половина ми отнемат. Да пробвам ли по друг начин да ги комбинирам (крака не правя) ?

14.08.05
19:08

Значи, тея 3 упр. по 3 серии за гърди, плюс корем ти отнемат час и половина, така ли?! Колко почиваш между сериите? Защото така описаната от теб тренировка за гърди се прави за 30 мин. И дори още толкова да правиш корем, пак не трябва повече от 1 час да ти отнема всичко. За останалите тренировки важи същото. А нетренирането на краката е грешка.

14.08.05
20:14

е за корем са 5 упражненията  :twisted:  все пак имам килца да свалям  :oops:

А за краката защо ? Аз мислех малко да позаякна нагоре щото бях зле, а после да направя нещо и за краката...А и незнам навремето спрях футбола заради коленете - тия клекове да не ме осакатят. Незнам и аз, някакъв съвет ?

Мерси

14.08.05
20:17

И защо си мислиш, че с упражнения за корем ще свалиш нещо?

14.08.05
20:18

с колената вярно е кофти. аз правя само на лег пресата и лявото коляно ме наболява. слагам си ластичен бинт че иначе е кофти.

14.08.05
22:13

[quote author=”Петко К”]И защо си мислиш, че с упражнения за корем ще свалиш нещо?

Ми защото тази тренировка ми е най-интензивна с най-много повторения и след нея се изпотявам супер много...па викам си не може да неяма такъв ефект. Та в грешка ли съм ?

14.08.05
22:54

в грешка си и то голяма! :wink:

15.08.05
00:48

диетата определя дали да качваш или да сваляш не може да качиш на гърдите и да свалиш на корема

15.08.05
01:27

ебаси - питам за муслкулната треска, а вие ме разковахте като щайга  :D

От тук разбирам няколко неща : да правя крака, да спасвам диета, ако искам да заслабна (нямам абсолютно никаква възможност за това)...

Какво да го правя тоя корем не разбрах? Въобще тия преси вършат ли някаква работа или не ? А ако си постна цялата програма ше има направо bann :lol:

15.08.05
01:54

Коремните преси вършат работа за развитието на коремните мускули, но не горят мазнини. Мазнините от корема се махат с хранителен режим.

15.08.05
02:19

Е самото движение и напрягане точно в тази зона не може да не оказва влияние.

15.08.05
08:15

то оказва, но не за горенето на мазнини. скакто каза Петко К развива корвемната мускулатура, т.е. за да имаш плочки трябва да тренираш корем, но за да се виждат плочките трябва да да изчистиш мазнините с НВД, кардио и тренировки с тежести. и не можеш да изчистиш само на определено място.

15.08.05
10:49

А ако си спестявам сладко, хляб и мазно и не ям след 6 часа, но не тичам и такива подобни ще има ли ефект върху килограмите (и моите и тези, които вдигам) ?

15.08.05
12:18

зависи пич всичко е относително зависи колко калории гориш през деня но уточни каква ти е целта  все пак ще сваляш ли или ще качваш

15.08.05
12:52

ами аз по тоя начин свалих около 4 кг за 1 месец, а килограмите, които вдигам си седят същите. та целта ми е да сваля още към 5 кила с минимална загуба на сила и маса. А то това не е ли същинския смисъл на отслабването ? Кой иска да стопи и досега направеното с толкова труд ?

15.08.05
12:59

Ами това е целта. djgorgio-ASTOR имаше предвид, че е трудно докато сваляш мазнини да качваш мускулна маса, затова тези неща се правят отделно.
Затова те пита кое от двете ти е приоритет в момента.

15.08.05
13:26

еми значи аз реших да посваля ама продължих със същите упражнения само с някаква обикновена диета и оп минус 4кг. Ако сменя нещо в програмата ще има ли по-голям ефект (186см 90кг вече :) ) ако може без тичане. Не знам що, но мразя да тичам  :shock:

15.08.05
13:36

Ами щом има ефект, не сменяй нищо. Храненето е решаващо в случая. Може и без тичане, и аз не обичам да тичам ;)

15.08.05
13:57

и последен въпрос : Пия протеин от време на време - когато не се представям добре на тренировка...грешка ли е и проваля ли ми в известна степен диетата ?

15.08.05
14:01

Не се проваля, ама това “Пия протеин от време на време - когато не се представям добре на тренировка...” какво точно трябва да значи? Протеина служи да ти допълва дневните нужди от белтъчини, ако е нужно.

15.08.05
14:41

ми незнам - ако след тренировка се чувствам зле и слаб и не съм си направил сериите както трябва пия протеин. а пречи ли на “диетата” ?

Глутамин оправя мускулната треска.

15.08.05
23:26

[quote author=“CTAMAT”]ми незнам - ако след тренировка се чувствам зле и слаб и не съм си направил сериите както трябва пия протеин. а пречи ли на “диетата” ?

Не пречи а е задължително след трен да пиеш протеин

16.08.05
13:54

Мерси Петко К, мерси djgorgio-ASTOR, мерси на всички  :D

24.03.06
17:50

повечето хора имат сериозна заблуда:
когато имат мускулна треска и разгреят малко започват да не я усещат и си мислят че млечната киселина се разнася(вие и аз мисля че МТ не се дължи на мл киселина).
Въпроса ми е на какво се дължи изчезване на усещането за МТ след загрявак ?!

24.03.06
18:38

[quote author=“ILIA”]повечето хора имат сериозна заблуда:
когато имат мускулна треска и разгреят малко започват да не я усещат и си мислят че млечната киселина се разнася(вие и аз мисля че МТ не се дължи на мл киселина).
Въпроса ми е на какво се дължи изчезване на усещането за МТ след загрявак ?!

Реално има два вида мускулни трески - едната е тази, която усещаме в последните повторения на дадена тренировка(в анаеробен лактатен режим)...тогава проблема е млечната киселина, но тя се разнася много по-бързо отколкото си мислите....до следващата серия.
Другата мускулна треска е забавена муск. треска( delayed). Тя се проявава след около2 дена и е причинена от микро разкъсванията на мускулните влакна.
А на въпроса ти конкретно не мога да ти отговоря със сигурност. Трябва да се разучи въпроса. Вероятно има нещо с навлизането на кръвта в мускулите или пък може би с адреналина, който супресира болката...не знам.. :?

21.04.06
22:50

[quote author=“grafa”]тва за двата пъти месечно не знам дали не го каза Недик Недев  :D . специално за гърдите и аз имам почти всеки пъ мускулна треска, но само при тях е така.

И аз имам почти всеки път мускулна на гърдите, по-рядко при другите мускулни групи, но май пораснаха малко.

21.04.06
23:29

Не ти чтнях много диеата, но ако не се храниш достатъчно КЯЧЕСТВЕНО/различно е от количествено/ няма да се възстановяваш добре и е логично да имаш и мускулна всеки път.

Иняче ако ти минава до ден 2 мускулната, не нисля че ще е някакъв суперстрашен симптом...

Айде успех.

24.04.06
00:53

според мене ако мускулната треска не е много силна няма за какво да се притесняваш
иначе за да се възстановявам по бързо аз винаги когато имам време си правя самомасаж и стречинг, а когато го комбинирам и със гореща вана става нещо страшно. Ако искаш пробвай и ти :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1