Препоръчайте аминокиселини

14.08.12
15:04

Здравейте,
изчетох доста теми и статии от сайта за аминокиселините и реших да си взема. Имам обаче нужда от малко разяснения ...

От това, което прочетох разбрах, че е по добре да се приемат АК, отколкото протеин, защото се усвояват по-бързо. Вярно ли съм разбрал и достатъчно ли е само АК или по-добре да се комбинират с протеин.

Ако може да ми препоръчате АК на някоя марка, на приемлива цена, ще е супер :) и ако може да ми кажете какво количество е достатъчно за да се усети приема, понеже из форума пишеше, че препоръчителния на опаковките е твърде малък.

Целта е покачване на ММ :)

Благодаря предварително :)

П.П. на 20г, 180, 73кг.. не спазвам строг хранителен режим, но внимавам с храната. Сутрин наблягам на въглехидрати(мюсли, сандвичи, плодове, макарони), за обяд и вечеря месо(предимно пилешки гърди) и ориз/картофи, преди лягане белтъчини (до скоро ядях извара, но много ми се гади от нея и мисля да я сменя с яйца). След тренировка гледам да ям някакъв плод, стафиди или в краен случай шоколад.

GI

14.08.12
16:10

Май нищо не си прочел?!?Ако си набавяш достатъчно протеин с храната,то нямаш нужда от протеин,ако не пиеш протеин.Ако имаш пари си взимаш и двете,но да ти кажа няма такъв дето да е качил мм от амино к-ни.Всичко си  е до това колко въглехидрати и протеин приемаш и колко калории ;)
Лично аз не пия амино не виждам ефект от тях,затова не мога да ти препоръчам сорри.....

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 14.08.12 16:11.

14.08.12
16:53

Ясно, че ако приемам достатъчно с храната, няма нужда от добавки, но това означава, че количеството храна трябва да е много голямо, нали така?
Щом от АК няма файда, какво да си взема?

GI

14.08.12
16:58

Креатина ще ти даде сила  комбинирано с добро хранене и възстановяване ще има ефект.А до колкото храната трябва да е достатъчно а не прекалено много 2-2,5 гр. протеин на кг/тегло е добре

14.08.12
17:00

Universal - UNI LIVER, BEEF AMINO
Gaspari Nutrition - AMINOMAX 8000

Препоръчителен всекидневен прием - минимум 20-25 хапа разделени на няколко пъти ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1