14.08.12
20:14
Интересно ми е, колко хора са привърженици на джогинга и колко на интервалните тренировки, и следователно ако предпочитате спринтове по каква схема ги правите и ползвате ли пътечка? Аз лично имам пътека вкъщи и предимно на нея бягам, и нормално бягане и интервално правя, но в последно време искам да огранича кардио тренировките само със спринтове, макар и на пътека да са леко коварни. Вие как сте?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.08.12 20:21.
14.08.12
20:21
Позволих си да добавя анкета към темата ти.
14.08.12
20:24
Определено HIIT, много по-забавно е. :)
Поздрави !!!
14.08.12
20:53
+1 за хиит
И двете-зависи как се чувствам, в ква форма съм. Това ако говорим специално за тичането защото моето кардио определено не е само в тичане.
с тия пътеки така и не можах да свикна+тва плажната ивица ми е на 600метра-би било грях да тичам на пътека при тия обстоятелства:)
Докато чистех, правих интервално 30сек макс, 1,5мин бавно ходене. свалих 10 см от бедрото, при което установих, че генетично имам доста добре изразени мускули по бедрата и сложени на останалото тяло изглеждат прекалено мускулести. Затова минах към монотонното кардио.
14.08.12
21:53
@Smile да и аз го правя по тази схема, иначе евала - 10 санта са си бая! :)
Допреди и аз правих само нормално и доста продължително кардио, но навсякъде в статии, във видеота изстъкват, че от джогинга се губило много мускулна маса и някак си тази мисъл ми се наби в главата.. :D оттогава замених някои от кардио тренировките с интервални, а сега изцяло.
казано от Марк Стефанов на 14.08.12, 21:53:
Допреди и аз правих само нормално и доста продължително кардио, но навсякъде в статии, във видеота изстъкват, че от джогинга се губило много мускулна маса и някак си тази мисъл ми се наби в главата.. :D оттогава замених някои от кардио тренировките с интервални, а сега изцяло.
Да, зависи каква ти е целта. Моята цел не е да имам супер-мусклести крака. Знам, че нежите не можем да натрупаме мускули като бодиблдъри, обаче след като природата ми е направила захващането на мускулите много ниско до коленете и изглежда не особено добре с къс пола...та бухам монотонното кардио с цел губене на маса в краката (или поне неувеличаване на релефа).