Дневник на един Бай Ганьовец

Темата е заключена.

Реших и аз да го пробвам туй чудо - дневник.

Спортувам от малък, като първо почнах с айкидо, от същината на което не помня много, но научих основни неща - как да загрявам, да се разтягам и прочие. По-късно тренирах доста усилено плуване, около 2 години, а последните ми занимания са били основно с бокс, муай-тай и лостове. Фитнес също съм посещавал, но тъй като си нямах понятие какво правя - тренировките ми се ограничаваха до “бицепсово сгъване”, “скрипец” и т.н.

Последно сериозно тренирах преди около година, но паднах по едни вити стълби и си контузих китките и глезена, за радост не беше сериозно. Като ми мина ме обхвана един типичен Ганьовски мързел и не съм правил почти нищо, едва на скоро почнах да тренирам пак. Поради липса на подходяща зала около мен и невъзможност да ходя на тренировки по БИ, ще трябва да стана лостаджия. Засега разполагам с място да правя набирания всякакви хватове + неутрален и успоредка. Скоро мисля, да се обзаведа с дъмбели и пудовки/прав лост/жилетка.

174, ектоморф с нужда да качи някое кило. Мерки не знам. Кила ще напиша като се премеря.

Засега ще пиша само тренировките и някои бележки, пък по натам и яденето.

Цели: Да мога да направя едно набиране с 50 кг на себе си и да си повиша силата. Знам, че сигурно е странно, но всеки луд с номера си. Обем не търся.

Тренировка днеска.

3 кръга: Набирания неутрален хват, кофи, лицеви с ръцете върху футболна топка. (Всичкото с 10 кг на мене)
После - набирания тесен хват, нормални лицеви с краката по нависоко, хоризонтални (обърнати) лицеви. Л-сит и повдигания на краката на успоредката.

Трябва да си купя по-голяма тежест, но засега още не си давам много зор на китките, че не знам как ще им се отрази.

Добавки.
Кре алкалин сутрин, преди и след тренировка по една 1,5 грама. Сутринта и след тренировка по 8 грама аминокиселини.

Темата беше редактирана от Майстор Тричко на 31.07.12 12:22.

31.07.12
12:47

Интересна цел си си възложил. Дано я постигнеш:) Да ти кажа щом е минала цяла година от контузията, а и си правиш набиранките и другите упражнения без проблем - не им се притеснявай много на китките.
А да те питам - как ги закрепяш тия 10 кг като правиш набиранките и лицевите опори?

31.07.12
12:48

казано от Майстор Тричко на 31.07.12, 12:21:

Цели: Да мога да направя едно набиране с 50 кг на себе си и да си повиша силата. Знам, че сигурно е странно, но всеки луд с номера си. Обем не търся.

Напълно изпълнимо ;) Даже и само с модифицирана лостаджийска тренировка.

Засега ги слагам в една чанта и ги правя така, всъщност тежестта е една метална плочка. Нито е най-удобният, нито най-подходящият начин, но с това разполагам.

Като си закупя дъмбели ще започна да ги вързвам с колан от кимоно, както е показано в този клип:

казано от James Hinks на 31.07.12, 12:48:

Надявам се да е така. Аз най-вече се ръководя от една твоя статия в един друг форум или поне това беше от първите неща, които прочетох по темата.

Схемата е следната. Кръгови тренировки с тежест, с която правя до 6 повторения. Така 3 кръга с по 2 или 3 мин почивки между тях. Също така гледам след упражнението да правя такова, което натоварва същите мускулни групи. Примерно набирания - след това хоризонтални лицеви, кофи - нормални лицеви.

После правя по стандартни неща. Суперсерии лицеви - различни широчини на ръцете и височина на краката. Още набирания и корем. Уча л-сит в момента и планк.

Чудя се дали да не вкарам още кръгове, само че да намалявам тежестта постепенно.

Днеска деня не е тренировъчен. 1,5 грама кре-алкалин, аминките свършиха.

Мнението беше редактирано от Майстор Тричко на 01.08.12 13:46.

01.08.12
15:03

казано от Майстор Тричко на 31.07.12, 18:06:

Надявам се да е така. Аз най-вече се ръководя от една твоя статия в един друг форум или поне това беше от първите неща, които прочетох по темата.

Така е :)
Особено тази цел - набиране с 50 килограма е лесно постижима.

Схемата е следната. Кръгови тренировки с тежест, с която правя до 6 повторения. Така 3 кръга с по 2 или 3 мин почивки между тях. Също така гледам след упражнението да правя такова, което натоварва същите мускулни групи. Примерно набирания - след това хоризонтални лицеви, кофи - нормални лицеви.

Значи на кофите и набиранията сложи по-голяма тежест - една обикновена мешка с пясък ще ти върши супер работа и не изисква никаква инвестиция.

Чудя се дали да не вкарам още кръгове, само че да намалявам тежестта постепенно.

Излишно. По-добре да разнообразиш самата тренировка, отколкото да направиш 10 еднакви кръга до пълно изтощение.

Днеска тренировъчен ден. Преди трен 2 капсули кре-алкалин, след трен - още 1.

3 кръга набирания неутрален хват - хоризонтални лицеви - кофи - лицеви с краката по-високо.

След това набирания тесен хват (с по-малка тежест), лицеви, набирания чуков хват. L-sit, повдигане на краката на успоредката, малко кофи без тежест, Frog stand (почвам да уча планка).

Днеска увеличих тежестта за кръговете, ама стана доста неудобно. Тия дни ще си намеря пясък, да си напълня няколко торбички.

Днеска не тренировъчен ден. Сутринта 1,5 грама кре-алкалин и витамин B9.

По-късно може да направя малко кардио с въжето.

Днеска 3 кръга набирания неутрален хват (с тежест) - хоризонтални лицеви (с тежест) - кофи (с тежест) - лицеви с крака по нависоко.

После набирания чуков хват, набирания тесен хват. Опити за кофички с мах, още кофички (нормални).

После малко опити за frog stand и l-sit, но нещо нямах никаква сила и правих само повдигане на краката на успоредката. От другия път може да преместя тия неща в началото.

Преди тренировката 1,5 грама кре-алкалин. След тренировката още 1,5 грама + витамин B9.

Всичкото за около 45-50 мин.

Днеска почивка.

Сутринта кре-алкалин и витамин B9.

Днеска:

Frog stand и l-sit - 20 мин
150 лицеви на серии, различни широчини на ръцете
4х4 набирания с тежест, раменен надхват.
набирания без тежест - различни хватове

Преди и след - последните дози кре-алкалин. И едно хапче B9.

Днеска няма тренировка. Витамин B9 сутринта.

07.08.12
14:54

казано от James Hinks на 01.08.12, 15:03:

Така е :)
Особено тази цел - набиране с 50 килограма е лесно постижима.

Може ли линк към статията, ако не е удобно тук - на лично. Мерси.

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 07.08.12 14:54.

07.08.12
15:03

казано от Ufighter на 07.08.12, 14:54:

Може ли линк към статията, ако не е удобно тук - на лично. Мерси.

заповядай :
http://daobg.com/index.php?showtopic=46914
предполагам, че за тази стаия става въпрос ;)

Това е статията, а също така и първата част и повечето мнения на James/МакСим в този и другия форум :D (y)

Мнението беше редактирано от Майстор Тричко на 07.08.12 20:17.

Днеска яденето...
закуска: макарони със сирене
обяд: картофи варени, домати, филии бял хляб, сирене, луканков/шунков салам.
вечеря: пържоли свински - мариновани, салата домати краставици сирене, картофи варени

Отделно през деня - 100 грама шоколад, праскови, диня

Днеска тренировъчен ден.

Сутринта 400 грама кисело мляко + 50 грама шоколад + 1 принцеса със сирене и яйце.
След тренировка 2 яйца варени - целите, варени картофи, сирене, луканков салам, 3 филии бял хляб, 50 гр. шоколад

Тренировката:
прогресии - l-sit, frog stand, опити за tuck planche и едно движение от l-sit към tuck planche
100 лицеви на столове, за по-голяма амплитуда.
4х4 набирания раменен надхват + 15 кг.
36 набирани широк надхват и тесен подхват, на серии

По време на тренировката - половин литър прясно мляко

—-

Вечеря: картофено пюре, салата зеле и краставица, някакви меса с кашкавал в тях. Диня за десерт
През деня хапнах и праскови

Мнението беше редактирано от Майстор Тричко на 08.08.12 22:11.

Почивам днеска. Яденето слабо + вит. Б9:
Сутринта филии бял хляб с масло и кашкавал. 2 варени яйца, целите.
Малко по-късно - 400 грама кисело мляко със стабилно захар разбъркана в него.
Обяд. Краставица, сирене, Меса вътре с кашкавал, бял хляб.
На вечеря няколко паници спагети “Болонезе”.
За десерт над половин пъпеш.

Мнението беше редактирано от Майстор Тричко на 09.08.12 21:04.

Не съм си в София и много несериозна тренировка днес.
100 набирания, разделени така:
4х4 широк хват, като ляво рамо докосва лява ръка, пускам до долу и после дясно рамо докосва дясна ръка
3-4-4-3 набирания на кърпи
70 набирания на серии с раменен, тесен, под и широк хват
Лицеви на столове
прогресии - l-sit, frog stand, опити за tuck planche и движение от l-sit към tuck planche
50 клякания

До другия четвъртък или петък ще е така. По-късно ще добавя и яденето.

Тренировките се променят за следващите седмици, тъй като се сдобих с няколко шева на ръката (пръста). Всяко зло за добро - имам възможност да наблегна на краката.

Днеска тренировка. 3х3 клякания със сестра ми на гърба :D Коремни преси, планкове.

Днеска почивка. Сутринта и на обяд мекици с мед, сирене. На вечеря - кюфтета, салата домати и краставици, панирано сирене. +Един сладолед и половин пъпеш.

Вчера за тренировка клякани + напади.

Яденето за вчера и днеска се състоеше от мекици, кекс, пъпеши, салати домати и краставици, риба, кюфтета, паниран кашкавал, картофи.

2 дена почивах. Вчера 80 клякания + планкове. Ял съм салати, пържоли, праскови, шоколади, въобще всичко от-до. :D

Днеска почивам. Сутринта яйца, сирена, месо, бял хляб, домат краставица. На обяд спагети. На вечеря две пържоли с варени картофи, салата домати и краставици. И пъпеш за десерт.

Днеска ядох - принцеса със сирене и яйце сутринта. На обяд 400 грама БДС кисело мляко + захар. По-късно пържола с картофи и на вечеря баница със салата домат, краставица.

Вчера. Тренировка за крака със СТ - клякания и напади. Планкове и коремни преси за корем. Утре, надявам се, ще ми махнат конците и ще мога да си тренирам нормално. Яденето - сутринта принцеси със сирене и яйце. За вечеря спагети. На обяд пържени кюфтета със задушени картофи. ? ябълки и пъпеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1