Разделяне на набиранията в различни дни ?

14.08.12
23:12

Здравейте,
имам два въпроса които ме мъчат от доста време... :D
1. Понеже има много видове набирания, а аз имам по 2 тренировки седмично за бицепс и гръб са ми нужни съвети какви набирания да правя. Става въпрос за подхват (раменен и... тесен ?), надхват (раменен и широк) и неутрален ?
- Да ги правя ли всичките 5 варианта, или по 2-3 на ден (как ще се отрази вторият вариант) ? Основната ми цел е да премахна силовия дисбаланс, като с това да си повиша силата и да кача малко маса... към 7-8 кг.
2. Кои видове набирания мога да изпълнявам с тежести без да се стигне до контузии, понеже четох, че при широкия надхват има голяма вероятност ? За момента правя само с подхват и надхват (раменен).
Моля да пишат хора с опит в тази област !
Благодаря предварително :)

14.08.12
23:29

Ако имаш сили, може да правиш от всичките видове в една тренировка по 2 серии примерно. А за ширкоия хват, не е нужно да го правиш, и раменния надхват товари много гърба. При широкия хват и участват много задните рамене :) (не че е лошо де)

15.08.12
16:37

Ами, ако примерно правя само с подхват, неутрален хват и раменен надхват с тежести, а останалите без, няма ли да се стигне до силов дисбаланс ?

15.08.12
16:50

А защо са ти 5 вида набирания? Иначе, не е проблем да въртиш хватовете в различни тренировки.

15.08.12
18:12

Всъщност правя само с раменен подхват, широк и раменен надхват и неутрален.
А относно последователността им, има ли значение дали започвам с подхват или надхват, или всичко е индивидуално ?
И ако е второто, споделете Вие как тренирате :)

Относно дисбаланса - нали не смяташ, че на балансиран човек са му еднакво трудни различните видове, защото така ми се струва от това, което пишеш. Колкото повече хватът преминава от супиниран към прониран и колкото повече се отклонява от раменния, толкова по-трудно ще ти е.
Китките са под напрежение при широкия надхват, затова го прави или на дъгообразен лост, или само успореден.
Поправете ме ако греша.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1