Как да подходя?

15.08.12
23:47

Здравейте. Ще се опитам да съм кратка :) Пиша ви с молба за помощ. Искам да вляза във форма за 1-2 месеца. Не бързам с резултатите, просто искам да знам, че ще дойдат. Не ми е за това колко тежа, просто искам да заживея по-здравословно, => да се чувствам по-добре. Тренирам си 2-3 пъти седмично, но това не ми стига. Искам още. Искам промяна.
Проблемните ми зони са тази на корема(най-вече) и на краката. На 17г. съм, 55-56кг., височина - 165см. Моля ви от сърце да ми дадете съвети относно това как да подходя, какви упражнения да правя за всяка област и кои дни (колко пъти седмично може да се прави даден вид упражнение) и с какво да се комбинира (Бях чувала, че коремни преси и други упражнения за корем не е хубаво да се правят всеки ден - вярно ли е?). А за свалянето на мазнините от корема - наистина ли трябва да спра изцяло да ям хляб и тестени изделия (като макарони например, не банички..)? Да започна ли да взимам л-карнитин, за да изгоря мазнините по-бързо и ефикасно?
Обръщам се към вас в този форум, защото съм изчела доста в сайта и забелязах, че повечето хора тук са много компетентни и си разбират от работата. Надявам се не съм ви досадна с въпросите си, също се надявам и да ми отговорите.
Поздрави :)

16.08.12
00:17

Адмирации , че си решила да влезеш във форма. Пожелавам ти и след тези 1-2 месеца продължиш да го правиш. Като за начало трябва да си изготвиш хранителен режим  . Можеш да видиш ето тук : http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi . Тренировъчните програми са ето тук : http://www.bb-team.org/fitness/workouts . Общо взето двата линка ще отговорят на повечето ти въпроси. Лично аз съм на мнение ,че L-carnitine-ът е разхищение на пари, при един добър хранителен режим.

16.08.12
00:29

казано от indestructible e на 15.08.12, 23:47:

Здравейте. Ще се опитам да съм кратка :) Моля ви от сърце да ми дадете съвети относно това как да подходя, какви упражнения да правя за всяка област и кои дни (колко пъти седмично може да се прави даден вид упражнение) и с какво да се комбинира (Бях чувала, че коремни преси и други упражнения за корем не е хубаво да се правят всеки ден - вярно ли е?). А за свалянето на мазнините от корема - наистина ли трябва да спра изцяло да ям хляб и тестени изделия (като макарони например, не банички..)? Да започна ли да взимам л-карнитин, за да изгоря мазнините по-бързо и ефикасно?

Няма полза от тренировки на мускулите всеки ден.
Еднообразно кардио можеш да тренираш редовно, но трябва да включиш и силови тренировки (също като мъжете боди-билдъри).

Колкото до яденето - приеми диетата съвсем сериозно. Главно от това ще стопиш мазнините. Хляб и тестени изделия са ти едни от най-лошите (бързи/прости) въглехидрати. Или ги намали драстично, или ги спри съвсем. Не е толкова трудно. Прочети за НВД диета.

Л-Картнитин и всякакви фет-бърнъри - ефекта е минимален. Изпробвал съм доста, чел съм ревюта и т.н.

За препарат от който се отслабва значително - или е незаконен, или е неефективен. (обикновенно е второто)

MF

16.08.12
09:34

Айде пак плашите хората. Заради подобни съвети уплашените чеда на Майката Природа отричат вовеки хляба и неговите производни с твърд и непоколебим жест и с много слюнка в устата.
Зърнените култури? - Супер са. Напълно рафинираните продукти не са най-удачния избор, но дори те могат да се комбинират успешно с фибри (плодове и зеленчуци) и да вършат чудесна работа за стомашния тракт. Да не говорим, че напълно пълнозърнестите продукти затрудняват храносмилането.
А отслабването - то зависи най-вече от общия брой калории. При едно добро, усилено трениране организмът ще знае чудесно какво да прави с поетия въглехидрат. Ще го използва за енергодобив и ще “храни” мускула. Колкото и да тъпче човек протеин, му е необходима енергия за използването му и в този случай въглехидратът идва на помощ благодарение на бързината си. А когато мускулите бъдат добре възстановени, те се развиват. Развитата мускулатура харчи много повече енергия и следователно отслабването е много по-лесно.
Ако няма ефективно спортуване, положителен отговор от тялото няма да има дори без въглехидрати.
Знаете ли защо не разбирам хората, придържащите се към режим, който изключва въглехидрати или мазнини? - Защото си ги представям. Представям си ги как отиват навън, на ресторант с приятели, на семейна почивка или просто до близкото кръчме. Едно от основните им занимания в такъв момент е да потърсят подходяща за тях храна, да планират, да бъдат сигурни, че има нещо “работещо” за тях. И ако го открият, добре. Ако не - това е срив в системата. И тогава си мисля: Не е ли елементарно да поддържаме вида си, тъпчейки на едно място, хранейки се с едни и същи неща, дори и те да не са ни приятни, всеки ден, ден след ден, притиснати от страха да не изгубим постигнатото? За мен е точно такова - елементарно и ограничено мислене. Не е ли доста по-голямо предизвикателство да живеем така, че не ние да “отделяме” работещото за нас и да си се кефим на примитивния успех, а така, че ВСИЧКО да работи за нас? Да спортуваме на различни места в зависимост от условията, да се храним богато и разнообразно, включвайки и въглехидрати, и белтъчини, и мазнини и то идващи от вкусни за нас източници? Не е ли доста по-голям успех от това да ядеш 5 вида храна всеки ден и да изглеждаш добре, това да се храниш разнообразно и количествено, да спортуваш така, че тялото ти да знае как да използва приетото и като резултат от всичко това да се чувстваш ПРЕКРАСНО и да се НАСЛАЖДАВАШ на собствения си живот?!! - Защото за мен това е смисъла на живота - да му се наслаждаваш.

16.08.12
10:12

За някои насладата от живота не се изчерпва с храната ;)

MF

16.08.12
10:16

Не става дума само за храната. За цялото внимание, време и вкусово предпочитание, които много хора жертват. Губи се удоволствието от спорта.

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 16.08.12 10:17.

16.08.12
12:12

Благодаря ви за отговорите  :) ^^. Мисля да отделя 1-2 часа и да се поразровя из статиите тук, да си избера режим и пак да пиша. Искам само да ви попитам - според вас за моята възраст и височина, колко килограма би трябвало да тежа, за да изглеждам наистина добре? Защото аз си мисля, че поне 5 килца трябва да смъкна.
Приятен ден на всички :))

16.08.12
12:26

Аз пък мисля, че можеш да качиш 5 кила и да изглеждаш по-добре от сега. Теглото само по себе си нищо не значи.

16.08.12
13:42

Да, прав си.:)

16.08.12
22:58

Привет,
да Ти кажа,зависи какво искаш,да се стегнеш или да отслабнеш като цяло.
Аз мисля,че двете е най добре да направиш.
Като пример Ти давам,че не е важно толкова килограмите,а размерите/това между другото важи и при мъжете/.т,е със една сносна диета и добра програма ,в която задължително да има бегане/за коремчето и крачката/ ще се пребориш.
Може би не чак толкова бързо ,но..!!!!
И си хапвай  хлеб по малко и преди обяд/ако можеш го препичай/,,вечер го забрави.:)

Успех:
Г.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1