17.08.12
07:47
Нека помислим малко по-дълбоко, преди да дадем оценка за някой човек...
Представете си, че трябва да избирате световен лидер и вашия глас е решаващ. Ето информация за трите кандидата:
Кандидат I: общува с политици „с нечисти ръце“, съветва се с астролози, има две жени, пуши денонощно и изпива 8-10 чаши мартини на ден;
Кандидат II: на два пъти е уволняван от длъжност, спи до обяд, пристрастен е бил към опиум, докато е бил в колежа, всяка вечер изпива около литър уиски;
Кандидат III: има воински награди, вегетарианец, не пуши, рядко пие чаша бира, никога не е изменял на жена си.
Кой от трите Кандидата бихте избрали?
Първият кандидат: е Франклин Д. Рузвелт.
Вторият кандидат: Уинстън Чърчил.
Третият кандидат: Адолф Хитлер.
;)
Темата беше редактирана от Lasim Zeb на 17.08.12 07:49.
Иска да симпатизираме на хитлер, поради здравословният му живот. Мисли и че са му чисти ръцете защото прави нещата показно. Но аз питам какво се крие зад тази “чистота” и “яснота”, която ни оставя да видим той ? Даже не искам да мисля на темата.
Чакайте сега, недейте изобщо влиза в разсъждения. :)
Тази тема само показва, че човек не може да бъде описан в едно-две изречения, нищо повече. Хитлер е бил много повече от това - душевно болен човек с поставена още през 1942 диагноза “месиански комплекс” (според доклад на британското разузнаване), с голяма вероятност страдащ и от невродегенеративно заболяване (болест на Паркинсън). Да не говорим, че още от средата на 30-те години Хитлер е употребявал редовно амфетамини заради постоянно чувство на умора (вината за което е на личния му лекар д-р Морел). Освен това има голяма вероятност да е страдал от редица наследствени заболявания - лека форма на спина бифида, при аутопсията му съветският патолог е открил, че Хитлер е имал само един тестис (това е под въпрос, защото не е ясно дали тялото е било неговото), вероятно е имал и автоимунно заболяване, предизвикващо възпаления на артериите.
В общи линии това, което си написал за Хитлер, просто не отговаря на истината. :) “Никога не изменя на жена си” - отношенията на Хитлер с жените са доста сложни. През 30-те години племенницата му се самоубива заради негови попълзновения. Ева Браун е държана като домашно животинче в алпийската му хижа...
Резултатът от всичко това е една дълбоко потисната личност, която е натворила онова, което знаем от историята.
17.08.12
10:57
казано от Boby_ на 17.08.12, 09:28:
Резултатът от всичко това е една дълбоко потисната личност, която е натворила онова, което знаем от историята.
От една страна е така - натворила е въпросаната личност доста неща...От друга обаче, ако не ги беше натворил Хитлер, а беше се помотал още година -две, Сталин е щял да натвори доста повече... ;) “Съветския Съюз трябва да граничи само със себе си !”
казано от James Hinks на 17.08.12, 10:57:
Резултатът от всичко това е една дълбоко потисната личност, която е натворила онова, което знаем от историята.От една страна е така - натворила е въпросаната личност доста неща...От друга обаче, ако не ги беше натворил Хитлер, а беше се помотал още година -две, Сталин е щял да натвори доста повече... ;) “Съветския Съюз трябва да граничи само със себе си !”
За такива разсъждения си има цял поджанр на фантастиката - алтернативна история. :) За съжаление у нас така и не стана много популярна с едно изключение - “Човекът във високия замък” на Филип К. Дик.
Иначе си прав, разбира се, за онова чудовище Йосиф Джугашвили - параноиден шизофреник, изпечен социопат и според мен непринадлежащ изобщо към човешкия род (поне не и умствено). В крайна сметка двете империи до известна степен се анулираха взаимно, макар че още сърбаме попарата на последната...
17.08.12
11:18
казано от Boby_ на 17.08.12, 11:11:
казано от James Hinks на 17.08.12, 10:57:
Резултатът от всичко това е една дълбоко потисната личност, която е натворила онова, което знаем от историята.От една страна е така - натворила е въпросаната личност доста неща...От друга обаче, ако не ги беше натворил Хитлер, а беше се помотал още година -две, Сталин е щял да натвори доста повече... ;) “Съветския Съюз трябва да граничи само със себе си !”
За такива разсъждения си има цял поджанр на фантастиката - алтернативна история. :) За съжаление у нас така и не стана много популярна с едно изключение - “Човекът във високия замък” на Филип К. Дик.
Иначе си прав, разбира се, за онова чудовище Йосиф Джугашвили - параноиден шизофреник, изпечен социопат и според мен непринадлежащ изобщо към човешкия род (поне не и умствено). В крайна сметка двете империи до известна степен се анулираха взаимно, макар че още сърбаме попарата на последната...
Боби, няма точна информация по въпроса, но според различни източници - максимум до края 1942(според едни) или до есента на 1943(според други) Сталин е щял да започне войната срещу Европа, по-точно срещу Враговете на Световната Революция .
казано от James Hinks на 17.08.12, 11:18:
Боби, няма точна информация по въпроса, но според различни източници - максимум до края 1942(според едни) или до есента на 1943(според други) Сталин е щял да започне войната срещу Европа, по-точно срещу Враговете на Световната Революция .
Да, и аз съм чел “Ледоразбивачът” на Виктор Суворов, но неговите теории ги приемам с лек здравословен скептицизъм. Не че не може да е истина - може и още как, но никак не обичам теории на конпсирацията и преувеличения, а в този случай ми мирише и на двете. :)
Изборът...
Изборът е между нещо и нещо.
Всеки ден ние правим хиляди избори. Като се започне сутрин – кафе или чай, с захар или без, да закусим или не... до това какво да изберем да направим за да осмислим живота си...
Няма начин всичките ни избори да са на 100% правилни.
В случая Рузвелт, Чърчил и Хитлер са само пример.
;)
Направете още един избор.
Ако срещнете бременна жена, която има вече 8 деца, три от които са глухи, две са слепи, едно е усмтвено изостанало, а самата жена е болна от сифилис – бихте ли я посъветвали да направи аборт?
Ако отговорът ви относно аборта е „Да“, то вие току що убихте Бетховен.
Мнението беше редактирано от Lasim Zeb на 17.08.12 13:22.
казано от Lasim1 на 17.08.12, 12:44:
Изборът...
Изборът е между нещо и нещо.
Всеки ден ние правим хиляди избори. Като се започне сутрин – кафе или чай, с захар или без, да закусим или не... до това какво да изберем да направим за да осмислим живота си...
Няма начин всичките ни избори да са на 100% правилни.
В случая Рузвелт, Чърчил и Хитлер са само пример.
;)
Ако срещнете бременна жена, която има вече 8 деца, три от които са глухи, две са слепи, едно е усмтвено изостанало, а самата жена е болна от сифилис – бихте ли я посъветвали да направи аборт?
И какво следва от това? Животът е набор от избори. Самата реалност на квантово ниво се състои от избори.
Човек прави избор във всяка една секунда от съществуването си. Прави ги на базата на информацията, с която разполага. Това, че тя може да не е пълна или да не е вярна, е широкоизвестен факт и не разбирам защо си мислиш, че си открил колелото. В живота няма верни и грешни решения, има само решения, които са ни се стрували такива към момента, в който сме ги взимали.
Струва ми се, че се опитваш да подхванеш някаква дискусия (даже по-скоро лекция) в стил Паулу Коелю, т. е. поучителна философия за естествено руси манекенки...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.08.12 13:31.
казано от Lasim1 на 17.08.12, 12:44:
;)
Ако бяхме казали ‘’да’‘,нямаше да разберем че сме убили Бетховен.
Тогава би се приело различно от хората.
Моят избор е, да споделя собственото си мнение и да изслушам чуждото...
Благодаря за вашите, помагат ми да виждам нещата от различен ъгъл!
;)
П.П.
Струва ми се, че се опитваш да подхванеш някаква дискусия (даже по-скоро лекция) в стил Паулу Коелю, т. е. поучителна философия за естествено руси манекенки...
Напълно си прав, очаквам да се закачи някоя руса манекенка, а вие само ми спамите темата...:D
Мнението беше редактирано от Lasim Zeb на 17.08.12 15:39.
17.08.12
14:12
казано от Boby_ на 17.08.12, 11:30:
казано от James Hinks на 17.08.12, 11:18:
Да, и аз съм чел “Ледоразбивачът” на Виктор Суворов, но неговите теории ги приемам с лек здравословен скептицизъм.
Не е само Суворов, той явно е най-популярния.
17.08.12
15:30
Чърчил!!! Кефи ме пича,а и има много готини лафове,не че и Хитлер не е печен :D