Роси търси баланса :)

Прескочи до:

12.08.12
14:16

11.08.2012 - високо въглехидратен ден без тренировка (headbang)

7:30 - Закуска: капучино със 100мл мляко 1.5%, 90г авокадо с 35г фъстъчено масло; едно варено яйце; малко пуешко филе с паста от домати  и риган*

12:15 - Обяд: ньоки с домати и босилек

16:30: 25г орехи, 25г лешници

17:30: череши, къпини по много; шоколад 99% - 15г

20:30 - Вечеря: свинска пържола в бяла питка, мохито

23:00: пунш от червено вино, пъпеш, диня

Вода: малко - не знам има ли и 2л

Добавки: витамини, рибено масло

Ми какво да кажа....объркан ден. Бях на работа, не си бях приготвила храна от предната вечер и единствената възможност наоколо беше пица, макарони, ньоки...Избрах последните ама хич не ми харесаха, а и ми стана много тежко :( Вечерта имаше някакъв голям фест с фойерверки в града и решихме да го посетим. Имаше много ядене, но главно вурст, пици, подобия на пици, но по-тънки, пиячка...На няколко места имаше и свински стек на скара и аз реших да си взема. Беше страшно вкусен и сочен, но винаги до дават с хляб, така че и това си хапнах :) Не съм броила калории и грамажи ама знам, че си е омазване...да не говорим, че няма тренировка. Не знам докъде ще я докарам с тези залитания :( Честно казано малко съм се отчаяла - вече повече от 2 месеца тренирам сравнително сериозно и никакво  мърдане. Храната започнах от около месец по-стриктно да я смятам. От тренировките едва ли ще се откажа, защото без движение трудно издържам, но в един момент може да зарежа смятане и всичко, а това е кофти като се има предвид, че по принцип си хапвам доста...

12.08.12
14:27

казано от Margaritka на 12.08.12, 13:58:

Ти си решила на всяка цена да ти хареса, за да се впишеш във “форумната мания” ли? Не се притеснявай, и на мен не ми е вкусно да ям месо, и не го правя, въпреки, че е в разрез с това, което много хора говорят. ;) А тахана и без това всички дами не само от форума, а и навсякъде имат извратената склонност да го консумират със зърнени, така че можеш да пробваш така, ако не стане, добави му млекце... само не се чуди после защо имаш стомашни проблеми, или си качила някой килограм при всичките ти усилия да се храниш здравословно. ;)

Margaritka, мерси за отговора...май няма да го консумирам - нито идеята със зърнените ме влече, а това с млякото - получавам стомашни проблеми дори като го прочета :D Мерси все пак за предложенията :) Да, малко ми е странно, че не ми харесва, а имам чувството, че на много хора им допада...та затова се учудих :)

12.08.12
21:28

Пф като почнете с тия резултати ... пак че не си от тези, които очакват за 2 седмици да стане всичко. :) Изисква се време, постоянство и търпение.
И най-важното да не се вманиячваш ... ето сега се загледах - каква е логиката да си болднала “бялата” питка, а ньоките не?

Мнението беше редактирано от Nathan на 12.08.12 21:29.

12.08.12
22:04

Прав си за постоянството...просто си мисля, че съм що годе постоянна, а като си видя обиколките и все едни и същи, даже нагоре. Иначе за ньоките няма логика - и те трябва да са болднати и мохитото и пунша...май целият пост трябва да е болднат :D

13.08.12
00:14

12.08.2012

10:45 - Закуска: капучино със 100мл мляко 3.8%; 150г йогурт 3.8% с 15г ленено семе, 15г сусам, 25г динкелови ядки, 45г ябълка, малко канела и мед

14:30 - Обяд: 50г свинско филе; 2 варени яйца с паста от домати, босилек, чесън, олио от рапица*; 30г маслини; 30г фъстъчено*; 10г шоколад 99%*

19:30 - 19.50 - трен: HIIT - загрявка 3 мин. умерено темпо и след това 6 спринта по 20 секунди с почивка 1.20мин. между тях + още един спринт от 15 секунди...

22:00 - Вечеря: 120г пъстърва на фурна с масло с разни подправки; зелена салата с краставица и зехтин

Вода: към 3л

Добавки: забравени

Днес доста по-малко храна от обикновено ама и на мен ми се случва :D До 15.00 някъде бях супер заспала - най-вероятно, защото цяла седмица не си доспивам и днес беше пикът на умората...Затова легнах и откъртих два часа, след което ми дойде вдъхновението за динкелов сладкиш, който така или иначе исках да направя, за да имам за през седмицата нещо въглехидратно. Мисля, че стана добре - поне така изглежда. Надявам се да няма изненади като го разрежа :D. Прилагам снимчица.

Мнението беше редактирано от Роси на 13.08.12 00:16.

13.08.12
19:44

Хора, а мислите ли че едно парче от този динкелов сладкиш е добър вариант за въглехидрат преди силова тренировка? Ако не -  какво би било добър вариант?

13.08.12
20:20

Хихи, не знам за тренировката, ама веднага да пуснеш рецепта :D

13.08.12
23:17

Deskameska, разбира се :) Рецептата е много лесна:

200г масло
200г кафява захар
200г пълнозърнесто динкелово брашно
4 яйца
2 супени лъжици прясно настъргана лимонова кора
1 ванилия
2 супени лъжици бакпулвер
щипка сол

Маслото се разбива със захарта. След това се добавят лимоновата кора, ванилията, солта и яйцата и се разбърква. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавят поетапно към маслената смес. Тестото се изсипва в намаслена тавичка. Може да се пече така, а ако искаш можеш да добавиш някакъв плод - череши, праскови, круши, ябълки.

13.08.12
23:47

13.08.2012

7:00 - Закуска:  Кафе със 100мл мляко 3.5%; авокадо(66г) с фъстъчено масло(17г), 2 варени яйца с паста от босилек и домати*

12:30 - Обяд: зелена салата с пуешко филе на скара. Освен зелената салата в чинията имаше и малко морковена и картофена салата...вероятно по 40г всяка

15:00: 25г орехи, 25г лешници

18.00: парче динкелов сладкиш с праскови*(100г)

20.10 - 20.35 - трен:

70 скока на въже

3 кръга от:

лицеви опори на колене: х15, 20, 20
бицепсово сгъване с дъмбели: х15@2х5кг
кик-бек: х15@5кг
едностранно гребане с дъмбел: х15@5кг
упражнение за рамо: х15@5кг
предна опора: х40сек
странична опора(ляво): х40сек
странична опора(дясно): х40сек

стреч

20:40:100г диня

21:30 - Вечеря: 140г свинско на фурна с лук; салата от домати, краставица, лук, маслини и зехтин

Вода: около 2.5л

Калориите според fitday са 1518 без сладкиша, който не мога да сметна. Днес си измерих бедрата и се отчаях тотално: +3см нагоре. Не знам къде греша в цялата история - храната ли, колелото ли, тежестите ли....Тръгнах от 49см с цел намаляване, а такова няма...станала съм трътла и половина....whatever. Ядосах се и си отрязах упражненията за крака и Д от тренировката и правих повече повторения на останалите. Едва ли е решение ама ме хвана яд. Съжалявам за мрънкането :x

14.08.12
07:02

казано от Puma на 13.08.12, 23:47:

FYI, динкел означава спелта...така казано звучи како пернишки десерт... :D

14.08.12
08:15

казано от Margaritka на 14.08.12, 07:02:

казано от Puma на 13.08.12, 23:47:

FYI, динкел означава спелта...така казано звучи како пернишки десерт... :D

Сега видях...май може и лимец. Иначе на мен ми звучи като винкел :)

15.08.12
00:26

14.08.2012

7:00 - Закуска: 50г свинско филе, 40г Elbländer(уж без лактоза), две варени яйца с паста от босилек, домати, олио от рапица*; купешко капучино щото се успах

12:00 - Обяд: 135г от сношните свински котлети с лук, един голям домат и 30г маслини

14:30: 20г лешници, 20г бадеми

18:00: 2 оризови вафли(18г) с 17г фъстъчено масло - това не знам до колко добра комбинация е (dull)

19:45: ябълка(100г)

20:20 - 20:40 - трен: HIIT - 3 мин. загрявка умерено темпо, после редуване 20 секунди спринт, 1 мин 20 сек умерено - 6 пъти. Този път спринтовете станаха много добре (поне така си мисля), а след HIIT карането на колело по баирчета и тем подобни ми се струва детска игра :D

21:45 - Вечеря: зелена салата с краставица, 100г моцарела и зехтин; 30г маслини; няколко хапки от пастата от босилек и домати*; 30г шоколад 99%*

Вода: май е над 3л. Днес ме гони голяма жажда, а сега пия и чай с мед, че нещо гърлото ме понаболява :(

Калориите са около 1700. Имам въпрос:
Не съм сигурна какво е хубаво да се яде преди силова тренировка и преди HIIT. Аз обикновено ям някакъв въглехидрат около 2 часа преди тренировката. Това ок ли е? Ако да - все пак какъв въглен е по-добре - бавен или бърз? Ако не - какво е по-добре? Същите въпроси имам и за след тренировката.

15.08.12
07:37

Само да отбележа, че от чая с мед да не се очакват чудеса, понеже от температурата полезните вещества се изпаряват и остава само захарта. Не знам как си го правиш, но ако искаш да го пиеш подсладен, изчакай да поистине малко. Пий чай с джинджифил за гърлото.

15.08.12
08:11

@HarleyQuinn: Мерси за съвета :) Това не го знаех, но съм склонна да вярвам, тъй като никога не ми е помагало кой знае колко. Комбинацията, която ми е помагала най-много при доста силни болки беше прясно мляко с мед, но не я понасям - само в крайни случаи. Май е най-добре ако е мед да е директно от буркана. Иначе чай от джинджифил никога не съм опитвала. Трябва да пробвам :)

15.08.12
11:02

Чай + мед = безмислено прахосване на меда. :) Медът губи всички свои полезни свойства.

15.08.12
13:55

казано от Nathan на 15.08.12, 11:02:

Чай + мед = безмислено прахосване на меда. :) Медът губи всички свои полезни свойства.

Не е съвсем така - меда губи свойствата си при температура над 60 градуса, при която той така или иначе не може да се пие. Ако се подслажда непосредствено преди консумация не виждам защо да е прахосване.

15.08.12
19:56

Е, по мои виждания е прахосване, защото харесвам изчистения вкус на меда :) Но всеки си решава за себе си.

15.08.12
20:12

Не знам добре ли е или не...още ме понаболява гърлото ама май има някакво подобрение(може би щото си тръгнах от работа :)). Ядох парче винкел към 17.30 като за 2-3 часа преди тренировка. Не знам ок ли е? А ябълка непосредствено преди тренировка?

15.08.12
21:06

Ядох парче винкел ...

:D :D :D
Предполагам, че не всички имат представа, че това е вафла...

15.08.12
23:29

Аз не знаех, че имало такава вафла. А Гугъл даже казва, че била “хит сред феновете на Миньор” :) Иначе имах предвид, че съм яла от сладкиша от динкел, което всъщност е спелта или лимец ама на мен ми звучи като винкел :D

16.08.12
22:59

15.08.2012

7:00 - Закуска: капучино със 100мл мляко 3.5%,авокадо(109г) с 30г фъстъчено масло*; 1 варено яйце с паста от босилек, домати, рапично олио*

12:00 - Обяд: пилешко бутче(около 100г) с гарнитура зеленчуци(около 200г), сред които зелен фасул, морков, някви малки царевички и някакъв жълт морков; зелена салата с краставица и зехтин

13:00: капучино

14:30: 20г бадеми, 20г лешници

17:30: парче(87г) сладкиш от спелта с праскови

19:40: ябълка*(120г)

20:20 - 20:50 - трен:

80 скока на въже

3 кръга от:

повдигане на дъмбел от хоризонтален лег: х15@2х5кг
чуково сгъване: х15@2х5кг
кофички на пейка: х10, 12, 15
повдигане на дъмбели встрани при наклон напред: х8@2х5кг
Арнолд преси: х15@2х5кг
foot-to-foot crunch х30
alternating curls х30
клек със собствено тегло: х30
напади: х30 на всеки крак

стреч

21:30 - Вечеря: зелена салата с домат, маслини и зехтин; 50г риба тон

Вода: около 2.5л

16.08.12
23:14

казано от Puma на 15.08.12, 23:29:

Аз не знаех, че имало такава вафла. А Гугъл даже казва, че била “хит сред феновете на Миньор” :) Иначе имах предвид, че съм яла от сладкиша от динкел, което всъщност е спелта или лимец ама на мен ми звучи като винкел :D

Голяма каша стана...иди обяснявай...:D

16.08.12
23:52

16.08.2012 - без тренировка

7:00 - Закуска: капучино със 100мл мляко 3.5%; авокадо(112г) с 32г фъстъчено масло*; 2 варени яйца с паста от босилек, домати, рапично олио*, малко пуешка шунка със същата паста - закуската направо кърти мивки..можеше да е доста по-малка

10:00: капучино

12:00 - Обяд: кълцано пуешко със зеленчуци - беше няква лютичка манджица ама ми допадна; зелена салата с краставица и зехтин

15:00: 20г бадеми, 20г орехи

21:00: лъжица тахан със слънчогледови семки и червена боровинка; 40г Elbländer

22:10 - Вечеря: постен гювеч състоящ се от моркови, картофи, домат, патладжан, чушка, лук, зелен фасул - всичкото залято с малко олио, поръсено с разни подправки и набухано във фурната

Вода: малко - някъде 2л

Много съм щастлива - намерих начин да ям тахан (sun) Благодаря на Puppy, че е споделила в дневника си как го хапва - много ми допада със слънчогледови семки и червена боровинка :) Иначе гърлото мина, хремата почна :( Купих си чай от джинджифил, който в момента посръбвам. Не е обаче чист джинджифил, а е с лимон - така и не намерих само от джинджифил ама и не съм търсила усилено.

17.08.12
09:16

Имам тъп въпрос: закусих тахан със слънчоглед и червена боровинка, но веднага след това си изпих капучиното, което е с мляко. Ясно това е кофти комбинация. Колко време преди/след тахана би било удачно да си пия капучиното, така че да не ги консумирам заедно?

17.08.12
12:40

Новата форумна мода е да не се консумира мляко с каквото и да е, а :D
Ти как разбра, че е кофти комбинация. Усети ли го или го прочете някъде?
Иначе по въпроса...половин час става, имайки предвид, че в капучиното кой знае колко мляко няма (не знам какво пиеш ти де)

Мнението беше редактирано от cocobutt на 17.08.12 12:41.

17.08.12
12:40

Защо не пробваш капучиното (което според мен е удачно да заместиш с кафе или чай) преди тахана, а него - когато огладнееш?

17.08.12
13:31

казано от HarleyQuinn на 17.08.12, 12:40:

Новата форумна мода е да не се консумира мляко с каквото и да е, а :D
Ти как разбра, че е кофти комбинация. Усети ли го или го прочете някъде?
Иначе по въпроса...половин час става, имайки предвид, че в капучиното кой знае колко мляко няма (не знам какво пиеш ти де)

Margaritka ми беше писала, че при тази комбинация може да имам стомашни проблеми или да действа против режима. Самата комбинация тахан + мляко, директно смесени и разбъркани, не мога да си я представя. Просто мисля, че изобщо няма да ми хареса. От сутринта след като пих капучиното след тахана не съм се чувствала зле. Само първоначално ми беше малко тежко, но предполагам, че може и повече тахан да съм изяла. Иначе относно капучиното - аз си го правя вкъщи сутрин като използвам мляко 3.5%.

казано от Margaritka на 17.08.12, 12:40:

Защо не пробваш капучиното (което според мен е удачно да заместиш с кафе или чай) преди тахана, а него - когато огладнееш?

Не мога да се науча да пия чисто кафе...или му слагам малко захар и ми горчи, или слагам повече, за да не горчи и става с един блудкав сладък вкус дето не ми харесва. Иначе аз сутрин съм си гладна така или иначе. Отдавна свикнах да закусвам и не мога да пропусна. Кой чай мислиш, че би имал ефекта на кафето - в смисъл “събуждащ”?

17.08.12
14:02

казано от Puma на 17.08.12, 13:31:

Кой чай мислиш, че би имал ефекта на кафето - в смисъл “събуждащ”?

Ефекта на кафето е по-скоро психологически...не че кофеина няма ободрителен ефект, но ние сме си внушили, че без него едва ли не  обричаме деня си на провал. Мен лично много повече ме активизира шейка с чиа, отколкото кафето.
Иначе, тонизиращо действие имат: черния чай (класика в жанра), джинджифил, лотус, какао, зелен чай, гуарана, жен шен...и т.н.

17.08.12
15:08

Мерси за идеите, Margaritka :) Какво представлява шейкът от чиа - какво точно съдържа? Също така чиата има ли някакво друго име, с което е по-популярна, защото тук(Германия) има бол био магазини и места, от които човек може да си купи разни не толкова разпространени неща, но чиа така и не намерих. Ти откъде си я купуваш?

17.08.12
15:50

Има някакъв проблем с намирането на чия в определени държави. Примерно в Швеция също я няма. Свързано е с класифицирането на „нови“ храни за „човешка“ консумация в ЕС. Мисля че доскоро е била класифицирана като семена за птици. Във Великобритания я има. Законно одобрена като съставка за хляб, мисля.

Виж онлайн? Примерно нещо от типа на: http://www.shop.sachia.de/
Но прочети дали е надеждно като източник, де, поствам ти го за пример, защото ми е първият резултат в гугъл.

17.08.12
15:55

Другото име на чиа-та е салвия.
Шейкът съдържа какао, мака, мед, чиа :) ...понякога и гуарана.

17.08.12
15:56

Аз бих си сложила и мента :)

17.08.12
16:20

казано от Margaritka на 17.08.12, 15:55:

Другото име на чиа-та е салвия.
Шейкът съдържа какао, мака, мед, чиа :) ...понякога и гуарана.

Сега трябва и мака да издирвам :D Ииии имам тъп въпрос: това са все сухи съставки(ок, медът не е точно сух). Как ги добутваш до шейк - с вода или някаква друга течност?

17.08.12
16:28

H2O, кокосово мляко, ако имам на разположение ядкови млека... :)
ПП: Съставките са само примерни.

Мнението беше редактирано от Margi на 17.08.12 16:30.

17.08.12
21:09

Чиа не намерих, нито пък мака :( Реших обаче да опитам това кокосово мляко и много ми хареса. Пише, че съдържа 60% екстракт от кокосов орех и вода. Не знам това добре ли е (dull). Също така постът ти ме подсети за едно бадемово мляко, което търсех и се оказа, че имат в този магазин. Реших да взема една кутия, но към мнего съм скептично настроена, а и съставът му (8% бадеми, тръстикова захар, малтодекстрин) не ми вдъхва доверие. Ти какви по-точно ядкови млека имаш предвид?

17.08.12
23:03

17.08.2012

7:00 - Закуска: 4-5 лъжици тахан със слънчоглед и червена боровинка; капучино със 100мл мляко 3.5%

12:00 - Обяд: свинска пържола(около 120г); някакви смесени зеленчуци като царевица, грах, боб;
малко зелена салата с домати и зехтин

16:30: 20г орехи, 20г бадеми

19:30: сандвич от две филийки пълнозърнест хляб(60г), намазани с паста от домати, босилек, рапично олио* и малко пуешка шунка - това днес трябваше да ми е следобедната закуска към 17.30, но я забравих и после реших да я изям уж преди тренировка, че така или иначе усетих глад
към 200мл кокосово мляко - предполагам, че мястото му не е при сандвича, но бях любопитна да го опитам и се отнесох, тъй като ми хареса (blush)

20:30 - 20:50 - трен: - подобие на HIIT. Докато загрявах усетих, че ме наболява задната част на бедрото, точно под Д-то...не мога да опиша точно мястото, защото е странно и не ми се е случвало досега. Като почнах да правя спринтовете ме заболя доста по-силно...изобщо не можех да се засиля както го правя обикновено. Успях да направя едва 4 спринта, които силно могат да се нарекат спринтове. Да не говорим, че не знам заради хремата ли или нещо друго, но и просто енергия ми липсваше. На втората секунда от спринта вече съм се задъхала и едвам издържам...много зле :( Като видях, че не мога да спринтирам реших, че ще пробвам тези ходещи напади. Еми походих на няколко пъти(съвсем кратки разстояния) докато горната част на бедрата ми не почна направо да си гори. Мисля пак да опитам, но само тях и в повече :)

21:45 - Вечеря: не знам дали ще има. Хич не съм гладна...предполагам заради кокосовото мляко и сандвича в 19.30

Вода: около 2л

Добавки: витамини

Последните 2-3 дена не броя калории - не ми се занимава. Някои неща не ги и меря. Знам, че днес имам доста мазнини от тахана и кокосовото мляко.

Здравей, извинявам се за нахлуването в дневника ти, но забелязах, че теглиш храната и смяташ калориите. Искам да попитам, дали при тези сметки вземаш под внимание и приетите зеленчуци? Аз също се опитвам да поддържам хранене в рамките на дадени калории дневно, с надеждата по този начин да изчистя телесни мазнини и да сваля още 3-4 килограма. От доста време обаче съм се застопорила на 65-66 килограма и няма мърдане.

18.08.12
06:45

казано от Puma на 17.08.12, 21:09:

Чиа не намерих, нито пък мака :( Реших обаче да опитам това кокосово мляко и много ми хареса. Пише, че съдържа 60% екстракт от кокосов орех и вода. Не знам това добре ли е (dull). Също така постът ти ме подсети за едно бадемово мляко, което търсех и се оказа, че имат в този магазин. Реших да взема една кутия, но към мнего съм скептично настроена, а и съставът му (8% бадеми, тръстикова захар, малтодекстрин) не ми вдъхва доверие. Ти какви по-точно ядкови млека имаш предвид?

Мака и чиа ще намериш в магазините за здравосковни/био храни, не по супермаркетите.
Не мога да кажа за качеството на кокосовото мляко, като съдържание изглежда ок, аз харесвам това от зелен кокос.
Ядковите млека имам предвид бадемово, орехово, конопено, но съдържанието ма ядки в това, което си дала като пример ми се вижда малко, търси само такова с тръстикова захар, ядки и Н20.

18.08.12
10:12

казано от Златина Цонева на 18.08.12, 06:31:

Здравей, извинявам се за нахлуването в дневника ти, но забелязах, че теглиш храната и смяташ калориите. Искам да попитам, дали при тези сметки вземаш под внимание и приетите зеленчуци? Аз също се опитвам да поддържам хранене в рамките на дадени калории дневно, с надеждата по този начин да изчистя телесни мазнини и да сваля още 3-4 килограма. От доста време обаче съм се застопорила на 65-66 килограма и няма мърдане.

Няма проблем :) Не, зеленчуци не меря. По някой път ако ми хрумне меря доматите, защото четох някъде, че те уж били по-скоро плод, но и при тях не се задълбочавам много :)

18.08.12
10:18

Мерси (sun)

казано от Margaritka на 18.08.12, 06:45:

Мака и чиа ще намериш в магазините за здравосковни/био храни, не по супермаркетите.

Аз търсих само в био магазини, т.е. в един, но май ще трябва и в други да потърся.

Не мога да кажа за качеството на кокосовото мляко, като съдържание изглежда ок, аз харесвам това от зелен кокос.

Хм...за първи път чувам. Имаше три вида и това ми се стори най-добро като съдържание.

Ядковите млека имам предвид бадемово, орехово, конопено, но съдържанието ма ядки в това, което си дала като пример ми се вижда малко, търси само такова с тръстикова захар, ядки и Н20.

Да, това мойто май си е някаква бадемова напитка :( ... Мисля, че тези млека тук също трудно се намират, но пак ще потърся.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1