Тренировки с жилетка с тежести?

24.07.12
22:42

Здравейте ! Въпросът ми е следния,вече мога да правя по 17 набирания без проблем,като следващите серии
падам на по 15-16,но не по-малко от 10.И бих желал да си закупя жилетка,защото искам да кача
малко маса.Искам главно да ви попитам откъде мога да си закупя подобна жилетка до 10 кг ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.07.12 06:46.

10 кила може и да са малко, за жилетка не знам, но диск(ове) можеш да си вземеш и от форума (раздел Продава). Оптималното е да имаш до 3-6 повторения в серия и 5-3 серии.

Мнението беше редактирано от Майстор Тричко на 24.07.12 23:11.

24.07.12
23:53

казано от Майстор Тричко на 24.07.12, 23:10:

10 кила може и да са малко, за жилетка не знам, но диск(ове) можеш да си вземеш и от форума (раздел Продава). Оптималното е да имаш до 3-6 повторения в серия и 5-3 серии.

Не желая дискове,просто имам нужда от жилетка.Пък и как точно ще се набирам с тези дискове,аз
искам допълнителната тежест,която имам да е разпределена равномерно по тялото.

25.07.12
00:43

Я виж какво казва Goggle
Според мен по-добрият вариянт е колан за закаàне на дискове,така можеш по оптимално да си нагласяш тежестта.

25.07.12
01:17

Колан + тежести 2.5 , 5 , 10 , 15 кг и т.н. За около 100лв може да се оборудваш с колан и 30-40 кг тежести , които да регулираш. А жилетката , която е 10 или 12 кила максимум ( не помня точно ) е към 200лв и нагоре така че прави си сметка сам

25.07.12
10:02

Глупости.

http://www.mma-bulgaria.com/cart/ekipirovka/jiletka-s-tejesti/jiletka-s-tejesti-sz-fighters-15-kg

25.07.12
10:53

Набирането с жилетка е по трудно от това с колан ако вземем сходна тежест.
При жилетката няма как да промениш точката на тежестта докато при колана можеш да преместиш
краката напред и да олекотиш малко.
Дали тя ще ти даде желаната маса ?? Незнам,зависи от много неща.
Ще ти е от полза и за лицеви опори,кофички,спринтове скокове и квото се сетиш.
Много е удобна за дроп серии така след всяко минаване си вадиш по една тежест и продълажаваш докато
не останеш по ЛТ :)
Когато си купуваш , гледай да ти е максимално по тялото.
Много често имат едно неприятно провисване което се усеща най-често при лицеви,бягане и скокове.
Все едно жилетката подскача. Разбира се има рещение: затягаш през гърдите с колан или нещо и си готов.
Допълнително при пристягането по този начин се образува нещо като джоб в горната част в която спокойно
може да се постави диск от 5 или 2х5 и вече си брониран много сериозно.

Тзаи жилетка за 95 лева е позната ,торбичките са с пясък,могат да се махат .В нашта зала се ползва.
15 кг. са си сериозни.

Аз съм за жилетка.Ползвам и колан ,но само когато имам тежки единици на набиранията и не ми се налага
постоянно сваляне и качване. С жилетката ще си много по мобилен ,от лоста на успоредката оттам на пистата и т.н.
Може да не я свалиш през цялото време.

25.07.12
11:05

казано от Ufighter на 25.07.12, 10:02:

Глупости.

http://www.mma-bulgaria.com/cart/ekipirovka/jiletka-s-tejesti/jiletka-s-tejesti-sz-fighters-15-kg

Нещо ме смущава, тази жилетка е творение на Ефо и струваше 200 лв. сега гледам 95 !!!!!!
На колегата е пак от ММА магазина ,но не е същата и тежестите са торбички с пясък и е за 95 лв.
Може да е намален . Но 95 лв. за 15 кг. е много добра цена .

25.07.12
11:14

Не е същата от снимките...не знам,може и да са получили нови де,аз я чаках 2 седмици и още на първия ден като получиха отидох и си взех.85 лева беше, с 30 торбички по половин кг.

25.07.12
13:54

Жилетките на Ефо и Адаша са с метални пластини, не са с пясъчни торбички. Обаче тая на снимката е техен модел или поне емблемата е тяхната...

25.07.12
14:24

казано от James Hinks на 25.07.12, 13:54:

Жилетките на Ефо и Адаша са с метални пластини, не са с пясъчни торбички. Обаче тая на снимката е техен модел или поне емблемата е тяхната...

Същото щях да коментирам и аз. Имам жилетка от тези на Ефо и е с метални пластини.

25.07.12
14:29

Писах на Ефо и той ще разучи въпроса...не са като нашите с пластините, въпреки че са снимани точно те:)

25.07.12
14:32

казано от ISB на 25.07.12, 11:05:

казано от Ufighter на 25.07.12, 10:02:

Глупости.

Нещо ме смущава, тази жилетка е творение на Ефо и струваше 200 лв. сега гледам 95 !!!!!!
На колегата е пак от ММА магазина ,но не е същата и тежестите са торбички с пясък и е за 95 лв.
Може да е намален . Но 95 лв. за 15 кг. е много добра цена .

Мен ме смущава следното, което прочетох днес:

“Жилетка с тежести е изработена е от висококачествен найлонов материал с усилена здравина.”

Мислех, че е е от плат. Както и да е, отивам на море тия дни и като се върна ще ходя до магазина да си купувам (или ако не ми хареса - не) и ще споделя мнения. Поне няма да ме излъжат за качеството, защото се познавам с момчетата държащи го. Вече ми казаха, че има едно слабо място (мисля че беше на презрамките), което след време имало възможност да сдаде багажа. Може като ми го покажат да ида на шивач да измисли нещо като допълнителен държач от плат, но пак ме притеснява тоя “найлон”.

25.07.12
14:33

казано от Intolerante на 25.07.12, 11:14:

Не е същата от снимките...не знам,може и да са получили нови де,аз я чаках 2 седмици и още на първия ден като получиха отидох и си взех.85 лева беше, с 30 торбички по половин кг.

Е как е?

25.07.12
14:35

казано от slavko на 25.07.12, 14:29:

Писах на Ефо и той ще разучи въпроса...не са като нашите с пластините, въпреки че са снимани точно те:)

Тъкмо щях да звъня на адаша да иде да пребие Явор Скинара за интелектуална кражба ;)

казано от Ufighter на 25.07.12, 14:32:

Мен ме смущава следното, което прочетох днес:

“Жилетка с тежести е изработена е от висококачествен найлонов материал с усилена здравина.”

Мислех, че е е от плат.

Жилетките на Ефо и Сашо са от “кордура”, не са найлонови.

Аз не бих правил компромис с качеството макар и цената да е наполовина. Все пак идеята е да я ползваш дълго време без ядове.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.07.12 14:38.

25.07.12
14:47

Абсолютно, бих дал двойно стига да ме изкара по-дълъг период занапред без да се къса. Пишете като получите информация. (beer)

25.07.12
14:47

С на Ефо можеш и кола да дърпаш. Прилепва идеално, но аз въпреки това понякога си я връзвам с допълнителен колан.

от: oho
22012.07.10 в 13:38

Не съвсем, тази на снимката е старата жилетка, която имахме с железните тежести. Новата е същия дизайн, само че тежестите са с пясъчни торбички. Може да минете през магазина, да я видите. Скоро ще качим актуални снимки.

Явно просто не са сменили снимката.

25.07.12
14:59

казано от Ufighter на 25.07.12, 14:33:

казано от Intolerante на 25.07.12, 11:14:

Е как е?

Нямам проблеми засега,но и аз я ползвам само за кондицията - скоците,лицеви опори,набирания и кофи.Не съм тичал с нея,иначе на мен ми казаха същото нещо за презрамките,но на тоя етап ми върши идеална работа.200лв. за жилетка дето ще ползвам само няколко пъти в седмицата лично аз не бих прежалил,но всеки си преценява сам :)

25.07.12
20:25

Та жилетката е към 200лв ...

25.07.12
20:56

Хора,не мога да отделя 200 лв за една жилетка,нито 95 лева.
Няма ли някакъв друг начин да тренирам с тежести,защото
наистина много искам да започна по-тежки тренировки.
Колан с дискове не ми допада,искам нещо,чрез
което може да се импровизира :)

Имам една идея,но не знам дали ще се получи,вие дайте вашите съвети и мнения относно нея.
—> Мисля да напълня една ученическа раница с пясък,да обуя зимни кубинки и да започна да се набирам,
но единственото от което се притеснявам е,че тежестта на раницата няма да бъде разпределена
равномерно по тялото ми.
Моля ви,изразете мнение и кажете дали въобще си струва това,което
имсля да направя :)

Ако държиш да тренираш с тежести на лостовете - ок, прави каквито се сетиш чудатости.
Но си заслужава да помислиш и върху следното: гимнастиците не си закачат по цял ден тежести. Просто използват повече от простите набирания.

25.07.12
21:24

Здравей, тренинг партньора ми си взе жилетка 15килограма с пясък от едно момче от София. Цената беше 55 лева без доставка. До колкото знам 10 килограма е 40 лева. Доставката е ЕКОНТ е около 12-14 лева за 15 килограмовата жилетка.
Жилетката е с пясък повтарям, използваме я вече около 3 месеца и не е мръднала за сега. Има цип и отзад отделни като въжета за връзване. Почти прилепнала е по тялото ми - 75 килограма съм 1.80м.
Ако желаеш прати ми ЛС да ти дам скайпа (мисля че му го имам) и вече да се разберете с момчето.

Ако все пак се съгласиш с колан, можеш да използваш такъв за кимоно. В интернет има клипчета как се вързва, доста здрави са, пък и са по 10 лева, единственият проблем е, че след един момент (примерно 30кг) става неудобен.

25.07.12
22:47

емии за някаква импровизация се сещам няколко неща:
1.Раница и вътре слагаш някаква тежест
2.Намираш хубав и много здрав плат и го даваш на шивач да ти го ушие като елече и си слагаш тежести
3.Взимаш си тежести за крака по 2,5 и 5 кг

П.С. пробвал съм и с жилтетка и определено мисля , че е по-лесно.Поне на мен ми е по-лесно с жилетка отколкото с колан с тежести при еднаква тежест

27.07.12
07:21

Правиш първо лицевите ,след тов кофичките и когато си уморен се качваш на лоста ,
ще ти е доста по-трудно.

01.08.12
11:15

James Hinks, Slavko - какво стана с тези жилетки на Ефо? Може ли да се видят/поръчат от някъде? Искам тези дни да закупя и още се чудя каква и колко пари ми се дават... Тази от ММА магазина нещо не ми вдъхва доверие, а търся такава, която наистина да прилепва перфектно по тялото.

01.08.12
11:22

казано от Ufighter на 01.08.12, 11:15:

James Hinks, Slavko - какво стана с тези жилетки на Ефо? Може ли да се видят/поръчат от някъде? Искам тези дни да закупя и още се чудя каква и колко пари ми се дават... Тази от ММА магазина нещо не ми вдъхва доверие, а търся такава, която наистина да прилепва перфектно по тялото.

Виж тук.

01.08.12
14:40

Vic, разгледах страницата и адски много ми хареса продукта, само не успях да видя къде са контактите и как става поръчката.

П.С - видях в коментарите.

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 01.08.12 14:46.

01.08.12
16:13

Поръчах си, ще ми я ушият до 1 седмица.

01.08.12
16:42

По магазините за ловно рибарски стоки, има жилетки с множество джобове, които вероятно биха могли да се ползват за целта, друг е въпроса колко са здрави. В складовете за метали могат да се открият шини със всевъзможни дебелини и ширини, които могат да се нарежат на кюлчета, да се боядисат и да се ползват за тежести, като цената е около 1.80лв. за килограм, този вариант за тежест смятам да ползвам и аз когато си поръчам жилетка от щатите.

18.08.12
00:27

Добре де какво стана сега с тия жилетки от ММА магазина на SZ ? гадни ли са ?

Intolerante, можеш ли да дадеш повече информация ? Същите като на снимката ли са или някакви други ? Вече имаш ли по различно мнение предвид че си е ползвал по дълго ?

Супер много ми трябва жилетка па имам само 100 лева.... :@

пс. ОМГ ! както обикновенно става при мен.. след като пиша става нещо и намирам отговор на въпросите си :D линк с въпросната жилетка http://sport-zona.com/products/1016 .... Изглежда зле ! нищо повече за нея не ме интересува :(

Мнението беше редактирано от Manigga на 18.08.12 00:37.

08.12.13
23:29

А не те ли запарват много тези жилетки? Много промазани изглеждат. А за лятото на открито не ми се мисли!

10.12.13
11:20

Запарва, но в нормални граници. Малко повече се потиш, нищо особено.

22.01.14
16:21

Някой има ли информация/контакти за въпросните жилетки на Ефо?

Facebook страницата изглежда изтрита.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1