Начинаещ в Кросфит тренировките!

19.08.12
11:33

Здравейте, на 17 години съм и от 2-3 месеца се занимавам с фитнес като имам програма изготвена от фитнес инструктор както за храната така и за тренировките.Но от скоро се зарибих по Кросфит,прочетох много статии свързани с този спорт и ми хареса.Имам карта за фитнес зала и засега направих комплекса “Фолксваген 2.0”(който доста ме поизпоти).Разбрах че тренировките към почивката е в отношение 3 към 1 и реших от днес да започна като всеки ден в официалния сайт да гледам тренировката на деня.Но днеска като видях какво трябва да правя направо паднах ( 5 рунда за време, като във всеки рунд трябва да изпълнявам 5 повторения мъртва тяга със 125 килограма и 10 бърпита).Бърпитата добре, но смятам че като за начинаещ с не добра техника 125 килограма мъртва тяга е доста.И така искам да попитам кое е по-добре да направя, да намаля килограмите, за да не си причиня някоя по-сериозна контузия или да заменя мъртвата тяга с някое друго упражнение(и кое да бъде то?).Това е от мен засега и мерси предварително. :)

АЧ

19.08.12
11:42

Ами смъкни килограмите, все пак си начинаещ и това си е сериозна тежест. Тук в сайта има доста добри кросфитъри като Десо, Oаrнje, Vic

Мнението беше редактирано от Ачо на 19.08.12 11:47.

Тук съм обяснил доста подробно и на разбираем език нещата.

Noctis Caelum

19.08.12
11:51

След като си начинаещ бих ти препоръчал да се придържаш повече към базовите упражнения.Започни със Синди -  http://www.bb-team.org/crossfit/4101_cindy .

Поздрави!

Благодаря и на тримата за помощта.Явно бях изпуснал тази статия, която се оказа доста полезна.А относно “Синди” ще опитам тези дни.

Мнението беше редактирано от Ивайло Цеков на 19.08.12 12:54.

Пет рунда ( 1вия с 80 килограма и др. с 75 килограма ) за 9 и 38.Как ви изглежда ?

http://www.bb-team.org/crossfit/4101_cindy   .... Синди -> 20 минути / 13 рунда( изпълнявам го за 1ви път).

Мнението беше редактирано от Ивайло Цеков на 23.08.12 23:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1