За Натуралния културизъм

Прескочи до:
PR

11.08.05
13:15

Интересно ми е колко от вас тренират натурално !
Не вземат стероиди и не са взимали никога .

Както и какво ви е мнението за натуралния BB и може ли той според вас да ви даде високи резултати!

Аз лично досега не съм вземал не мисля да взимам и за напред !

Добавен отговор.
vanisher
———————————-
10x
Prompt

11.08.05
13:54

аз лично не съм зимал щот съм малак на години а и ме е страх да не се повреда нещо... но като мина 19-20 години ... ще си направя някои и друг цикал не повече от 1-2 :P

11.08.05
13:55

И аз не съм взимал, и за момента не възнамерявам. Може да постигнеш достатъчно добри резултати и без стероиди.
За професионалистите може би са необходими, но за фитнеса и кондиционния културизъм са излишни.

11.08.05
15:03

Споделям мнението на hollowlife.Не взимам защото съм все още на 17.Като поотрасна на 20-22 години ако още се занимавам с бб ще пробвам.Мисля че всичко трябва да се опита в този живот.

Отговорите не ми харесват.Аз съм взимал и това е било една от най големите грешки в живота ми.Тоест съм за третия отговор който е “Вземам - правил съм цикли но спрях - ще продължа на чисто” е добре ама аз вече не вземам и немисля да вземам и няма да посоча този отговор.Не ми харесва формулировката му.
Благодаря ви за вниманието.

11.08.05
15:14

аз не съм взимъл и не смятам да взимам !
според мен ако зимаш стероиди трябва да си над 20 и да си попаднал в застой :)
а аз всяка година съм съвсем друг човек мускулатурата ми се променя и то доста добре!!!

11.08.05
19:36

“Натурален съм - не вземам стероиди не съм вземал , няма и да взема”

11.08.05
20:20

Петко е казал и моята ситуация и мнение.
по-здрави

11.08.05
20:30

В момента не взимам, но възнамерявам да почна! Имам някакви амбиции в бодибилдинга, а без стероиди не може на профи сцената!

Иначе като спорт натуралния културизъм не съществува! Така или иначе “натуралните” взимат прохормони, хормон на растежа, някои и инсулин, така че този спорт не ми допада (натуралния - иначе културизма ми е любим)! Едно изчистване без сериозни диуретици почти не става, а като гледам някои натурални културисти, спокойно могат да се мерят със всички останали, като релеф, размер, сепарация. Това не е случайно и толкова натурално!

11.08.05
20:49

Пердаша на чисто, мисля и занапред да е така  8)

12.08.05
00:00

Не съм вземал а и не виждам занапред смисъл да вземам мисля че трябва да се вземат само ако си постигнал всичко без тях и имаш намерение да се състезаваш, именно тогава ще извлечеш максималния  ефект от тях

12.08.05
00:25

Добавих най-долния отговор :)

PR

12.08.05
13:46

Хмм - интересно ,почти никой ли не взима, или тези дето вземат не участват в анкетата ?

[quote author=“PROMPT”]Хмм - интересно ,почти никой ли не взима, или тези дето вземат не участват в анкетата ?

Представи си пък ако не беше анонимна  :wink:

PR

13.08.05
12:23

Така си е - повечето не си признават :)

13.08.05
15:46

Тъпото е, когато не само, че не си признават, ами твърдят, че никога не са взимали! и всичко това е постигнато “само с по две лъжици протеин когато се сетя!”.....  :roll:

Иначе не съм взимал и не възнамерявам да взимам... според мен дори и да имаш сериозни амбиции, но и можеш да почакаш за резултатите да се постигнат пак може да се направи голямо и чисто тяло, дори и без твърдата химия....

Според мен като изключим профи билдерите, които имат някакви състезателни цели, другите са лигльовци... не ми се занимава по трудният начин и гледат по-лесно да станат големи... само че без нужният опит и години тренировки може да се получи и обратен (д)ефект...

13.08.05
15:57

[quote author=“Honzik”]Тъпото е, когато не само, че не си признават, ами твърдят, че никога не са взимали! и всичко това е постигнато “само с по две лъжици протеин когато се сетя!”.....  :roll:

Иначе не съм взимал и не възнамерявам да взимам... според мен дори и да имаш сериозни амбиции, но и можеш да почакаш за резултатите да се постигнат пак може да се направи голямо и чисто тяло, дори и без твърдата химия....

Според мен като изключим профи билдерите, които имат някакви състезателни цели, другите са лигльовци... не ми се занимава по трудният начин и гледат по-лесно да станат големи... само че без нужният опит и години тренировки може да се получи и обратен (д)ефект...

Това значи ли, че освен Христомир, всички останали наши състезатели са Лигльовци!

13.08.05
16:19

[quote author=“Honzik”]Тъпото е, когато не само, че не си признават, ами твърдят, че никога не са взимали! и всичко това е постигнато “само с по две лъжици протеин когато се сетя!”.....  :roll:

Едно пропускаш: докато станеш профи билдър първо си “лигльо”!!!!! Второ имаш един лимит на растеж, след който само едно помага (това става следа адски много години - франк зейн е започнал да се състезава след 20г стаж), така че не си прав) Аз писах че мога да взема, но съм принуден, защото никъде в бодибилдинга не можеш да пробиеш без забранените медикаменти - просто факти, а когато фактите говорят и боговете и “лигльовците” мълчат...

PR

13.08.05
18:27

Honzik е прав !
Пътя без стероиди е тежък и скъп - и не всеки може да си го позволи ;)
Тук хората се мъчат с трици маймуни да ловят.
Относно лимита на тялото ,едва ли повечето от нашите състезатели са го достигали на чисто , това личи и по доста по-ниските им резултати
като цяло.
В БГ - понятието BB почти не съществува , нашите шампиони са като малки деца - сравнени със USA аматьорите дори !
Наградните фондове на нашите състезания, са толкова смешни ,че и през ум не ми е минавало дори да посегна към спринцовката !
Не ми се коментира просто - яки дупки за пълнене имаме в този спорт

Относно лигльовците:
лигльовци са тези ,дето търсят големите резултати бързо.
Виждал съм деца на по 16-17 да растат с часове по залите - след месец обаче като спрат цикъла и са съвсем други - спаднал е балона :)
Докато ние, дето сме по-балъци и тренираме на чисто сме си еднакви и зиме и лете ;)
може и да не сме толкова чисти и големи ,но лично аз невиждам смисъл да се зобиш ,само за да се разхождаш по улиците и перчиш по залите !
Никой няма да им каже евала ,а сериозно си вредят на здравето !
Това е мнението ми за стереото - надявам се съм бил изчерпателен!

13.08.05
20:08

[quote author=”Чукундур”]Това значи ли, че освен Христомир, всички останали наши състезатели са Лигльовци!

Виж сега... ти явно не ме разбра.... говорех за сериозните билдери, които се състезават, не само за тези с професионална карта.... явно не съм се изразил правилно :)

PROMPT ми хвана мисълта.... някакъв 20г. пишльо, който не му се чака много и иска да стане голем и здрав бърже.... и се мятка веднага на яката химия.

PR

15.08.05
23:37

[quote author=“Honzik”]
PROMPT ми хвана мисълта.... някакъв 20г. пишльо, който не му се чака много и иска да стане голем и здрав бърже.... и се мятка веднага на яката химия.

Най-интересното е ,че се мяткат деца с по 33см ръце и след цикъла станат, с по 37см и си мислят че са големи :)

Още Арни е казал навремето - че на чисто всеки може да направи 45см - дори 50см ръка ...и да си я запази до 70години.

45см - със сигурност е достъпна за всеки ,което не е малко според мен !
ама трябва време и яко трениране а повечето ги мързи :)

15.08.05
23:41

[quote author=“PROMPT”]45см - със сигурност е достъпна за всеки ,което не е малко според мен !
ама трябва време и яко трениране а повечето ги мързи :)

и 55 е достъпна вярвай ми ето ме жив пример

PR

15.08.05
23:47

Ти си изключение :)
Наистина си пример ,за мен ,за труд и работа на чисто .

Възможностите на човека са неограничени - вижте непрекъснато падат рекорди - така че и без химия може да сe дръпне много в BB развитието.

Айде да не е 55 - ‘щото Джорджио е нечовек ;)
но 45-50 са си достъпни .

15.08.05
23:47

Много си подценяваш генетиката. :wink:  :D Малко хора могат да се похвалят с такава генетика.
Иначе за повечето хора наистина 45 ръка е напълно постижима цел.
Колкото до анкетата, аз не бих пробвал стероиди в близките 10-15години, а до тогава не се знае какво ще се измисли. :)

15.08.05
23:48

да ама за какви ръце говори ме за релефни или по маса??? :lol:

15.08.05
23:51

Според мен в натуралния културизъм и въобще несъстезателния основния период трябва да се сведе до минимум, винаги да се стараеш да качваш чисто и да се стремиш да си възможно най-релефен през цялата година. Това са си мои разбирания де, към това се стремя. :)

PR

16.08.05
00:01

[quote author=“westsa”]да ама за какви ръце говори ме за релефни или по маса??? :lol:

Е моята е мазна - вижда се на аватара - ама играя за маса и не пазя диети на обща храна съм :)
—————————————————————————————————————————
Виж Джорджио е 120-125кг с 55 ръка и 22-3% body fat - на 110кг няма да е му е под 50 ръката - той е с едър кокъл и е висок на 10% BF го виждам с 50 дори и отгоре!
Но както казаха и по-горе - не всеки може да се похвали с такава генетика - труд и упоритост.

16.08.05
00:03

По ръцете нямам много мазнини така че 52-53 ще останат

PR

16.08.05
00:27

Не те е срам  :D - ще ти останат само някакви 53см ръчичка :)
А на мен ми остават около 5см - предполагам и поне 10 кила отгоре до 52-3 ръка !
Ако е дал господ ще я имам на 110-115кг някъде .
Продължавам обаче на чисто да я боря !!!

16.08.05
00:34

ана мене колко ли ще ми трябват (кила)
аз сега съм съм 42-43 ръка с 2 години стаж
и съм 101 кг на 191см :lol:  :lol:

PR

16.08.05
00:42

Ти си доста висок - може би още 20тина ,зависи как тренираш
и слаб или дебел изглеждаш на тези кила,по това можеш да съдиш за костната си система и плътност,както и какво e било изходното ти състояние преди 2 години 
И най-важното - май ти трябва повечко стаж :)

Не може да се прогнозира от много фактори зависи но важното е да сме живи и здрави и да се стремим към целите си ;)

16.08.05
00:47

да аз ги знам тези работи не изглеждам дебел нито пък слаб някой който ме е виждал трябва да каже не обичам сам да се оценявам!
тежка и дебела костна система имам
изходното ми положение беше 38 ръка 100 гърди краката не си ги спомням 40 прасец 95 кг 189см

важното е да сме живи и здрави и да се стремим към целите си
:wink:

16.08.05
01:34

При 90 кг ще имам 46 ръка. Предполагам. При 84 кг. ми е 43.5 (в момента). А за 50 ще трябва да кача до 100 кг ;)

LA

16.08.05
01:38

Абе сериозно да ви питам - ръцете ви колко бяха преди да почнете да тренирате??Как ми ги говорите тия “55см са напълно постижими за всеки човек ...”.Да ама примерно ако човек почне с ръка около 40 нали?Щото аз не усетих как съм качил 8-9 санта на ръката до 37, ама да стане 50…Аз 40 не мога да я докарам а вие за кво ми говорите!

П.С. аз не взимам, добавки,камо ли химия!

16.08.05
01:47

С 32 - 33 някъде почнах, ама бях тренирал доста кофички и набирания, и имах някакви мускули, иначе щеше да е по - малко ;) На 17 години.
Не гледай само ръката, не е толкова важна. Много културисти не са с големи ръце, и като цяло не са кой знае колко големи, ама са печелили състезания.
55 може и да не е постижимо за всеки, но 45 примерно е възможно. Просто ти трябва достатъчно маса. За да ти стане от 37 на 45 см ще ти трябва едно 15 кг мускулна маса. Не казвам, че ще стане за няколко месеца, тук си говорим за години тренировки ;) PROMT е тренирал 8 години за 47 ръка, DJGiorgio над 12! Без химия не стават толкова бързо нещата.
След първата година имах около 39 см, доколкото си спомням, така че в началото винаги се расте по - лесно.

16.08.05
08:30

[quote author=”Петко К”]55 може и да не е постижимо за всеки, но 45 примерно е възможно.

И 50 е възможно, но трябват мноооого години, и супер възстановяване! На един ектоморф естествено трудно ще го направи, но постоянството върши работа!

Ларгозол иначе от колко време тренираш?

16.08.05
11:04

Стига с тези сантиметри бе хора. Франк Зейн е бил по-висок от мен, а ръката му е била 43см. И това определено не му е попречило да стане мистър Олимпия и то три пъти.
Аз (за протокола), съм започнал с ръка 26 на 15 години, така, че незнам дали някога ще имам ръка 50.

[quote author=”Чукундур”]Стига с тези сантиметри бе хора. Франк Зейн е бил по-висок от мен, а ръката му е била 43см. И това определено не му е попречило да стане мистър Олимпиа и то три пъти.

И аз така мисля. Не се приравнявайте с тези дето не са влизали никога в залата и ако кажеш че тренираш веднага изникват два въпроса
1. Колко см ти е ръката?
2. Колко вдигаш на лежанка?

Ам нито гърдите показват цялата ти сила, пък и може точно те да са ти изоставащата група, нито пък обиколката на ръката ти показва размерите и нивото на развитие!

LA

16.08.05
13:59

[quote author=“YODA”]

Ларгозол иначе от колко време тренираш?

Ами февруари 2004 влязох за първи път,малко прекъснах и от август - септември си почнах пак...не е никак много,знам, ама продължаваме!

16.08.05
14:37

Следователно докато стигнеш 50 ръка натурално имаш още около 7-10 г! Споко, постоянството е най важно!

16.08.05
15:39

Аз тренирам от 15 години вече не знам колко ми е била но зависи много и от телосложението не можеш да си 1.60 и да искаш 55 ръка

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1