10.08.12
23:16
Здравейте! Регисрирах се преди малко и съм нов тук затова моля без критики :). Не разбирам много от Стриит Фитнес, но имам желание да се занимавам с това, защото имам лост наблизо, а и няма какво да се прави. На 14 години съм. 1,64 висок, 61-62 килограма! Миналата година се занимавах доста с тичане. Тази по-малко, но пак потичвам. Тичам около 2-3 километра, но с почивки, защото тичам как да го кажа “нагоре”. Имам предвид, че хъм хълм едва ли не, не е равен терена и се изморявам бързо. Та сега към въпросът ми. Мога да правя набирания за бицепс, но не мога за трицепс и гръб. Ето и снимки: 1-http://prikachi.com/images/469/5124469d.jpg 2-http://prikachi.com/images.php?images/475/5124475I.jpg 3-http://prikachi.com/images/482/5124482b.jpg
Снимка 1-2 мога, а снимка 3 не мога. Моля ви кажете ми какво трябва да тренирам за да мога и 3. Както казах нов съм. Бих ви бил благодарен, ако ми кажете снимка 1-2 какво развиват и снимка 3 какво развива.
Темата беше редактирана от begyasr на 10.08.12 23:20.
10.08.12
23:44
Както казах нов съм и не разбирам много. Чувал съм, че за трицепс се правят като третата снимка. Всякакви мнения и съвети ще са ми от полза като начинаещ в това начинание :).
11.08.12
10:48
Все пак някой ще ми каже ли върху какво трябва да наблягам за да мога да правя набирания като на снимка номер три или?
11.08.12
10:55
Снимка номер 3 показва набирания, развиващи гърба.Също така могат да са ти полезне след време като започнеш да правиш силово.Снимка номер 2 е за бицепс. :)
11.08.12
11:50
казано от Denislav Enchev на 11.08.12, 10:55:
Снимка номер 3 показва набирания, развиващи гърба.Също така могат да са ти полезне след време като започнеш да правиш силово.Снимка номер 2 е за бицепс. :)
Мерси за инфото! Едно въпросче. Какво да правя за да мога да се набирам като снимка номер 3. Някакви домашни упражнения за гръб ще ми предложиш ли? Чувал съм, че имало лицеви, които развивали гърба и знам, че с тях няма да направя кой знае какъв резултат, но на мен целта ми е да ми помогнат да мога да се набирам като снимка номер 3 :).
11.08.12
12:52
Не съм чувал за лицеви опори, развиващи гърба, но може и да има.
Дори да правиш по 2-3 повторения за гръб като снимка номер 3, продължавай. С времето мускула ще се развие и ще може да правиш по повече повторения.
11.08.12
12:55
казано от Denislav Enchev на 11.08.12, 12:52:
Не съм чувал за лицеви опори, развиващи гърба, но може и да има.
Дори да правиш по 2-3 повторения за гръб като снимка номер 3, продължавай. С времето мускула ще се развие и ще може да правиш по повече повторения.
Проблема е, че колкото и смешно да звучи не мога и 1 набиране като снимка номер 3. Изобщо не мога да си вдигна главата до лоста. А като снимка номер 1 и 2 мога по 3-4 набирания. Както казах нов съм и съм доста слабичък. Точно за това искам да се стегна малко. Отново моля, ако някой знае някакви домашни упражнения, които ще ми помогнат да развия гърба или да мога да правя поне по 1-2 набирания като снимка номер 3 ще съм му много благодарен :).
Прави всякакви набирания, кофи и лицеви, за да станеш по-силен! С времето ще може да правиш всичките видове, но за сега давай с това което можеш. Имай търпение!
11.08.12
13:39
казано от Death__ на 11.08.12, 13:35:
Прави всякакви набирания, кофи и лицеви, за да станеш по-силен! С времето ще може да правиш всичките видове, но за сега давай с това което можеш. Имай търпение!
Благодаря за коментара :). Точно от това имах нужда. Прав си трябва да съм търпелив няма да мога да правя по 40 набирания за 1-2 дена или 1-2 месеца.... Ще започна с лицевите тъй като те са ми супер лесни и правя по много дори да не съм тренирал скоро. Кофичките не ги умея, но ще се постарая с лицевите.
11.08.12
17:18
Ако си мислиш че гимнастиците са развили това от 1-2 месеца (де да ставаше де :D) .. Ето за пример Йордан Йовчев - 32 години в спорта (не че нещо). ;)
Те гимнастиците не са толкова наляти от кофи и набирания, а от сложните позиции на халки, в които има много време под напрежение. Те повечето гимнастици, които не играят на халки, са като момиченца... специалистите на халки обаче, поне огромна част от тях, имат физика на булдозери. Но това не е от кофи и набирания, на високо ниво тези упражнения изобщо не се правят.
Момче, във всяко упражнение което те дърпа от земята участват основно мускулите на гърбът и бицепса. От друга страна във всяко упражнение при което буташ участват мускулите на гърдите, рамената и трицепсите. Това е, няма бутащи лицеви опори, който да развиват гърбът, няма дърпащи набирания за трицепс.
Започваш с примерна програма :
Понеделник, Сряда, Петък,
Набирания 3x колкото можеш
Хоризонтални набирания ( Негативни набирания ) 3x колкото можеш
Кофички 3x колкото можеш
Лицеви 3x колкото можеш
Упражнение за корем ще си измислиш нещо 3x колкото можеш
С времето когато напреднеш или когато ти писне ти си решаваш, сменяваш програмата, разменяш упражнения, добавяш упражнения. Поставяй си малки цели, изпълвай ги и така с бавен прогрес. Почивай когато чувстваш, че можеш да направиш следващата серия, но не се успивай с почивката.
Чети в сайта има много програми, упражнения, методи и така нататък.
Успех.
11.08.12
20:32
казано от Иван Йорданов на 11.08.12, 20:04:
Успех.
Мерси.
11.08.12
20:55
казано от Voyager на 11.08.12, 19:57:
Те гимнастиците не са толкова наляти от кофи и набирания, а от сложните позиции на халки, в които има много време под напрежение. Те повечето гимнастици, които не играят на халки, са като момиченца... специалистите на халки обаче, поне огромна част от тях, имат физика на булдозери. Но това не е от кофи и набирания, на високо ниво тези упражнения изобщо не се правят.
Ти много ги разбираш съм забелязъл.Четох статия за Най-добрата физика на игрите Брандън Уин - гимнастик.Ето накратко неговия сплит: През седмицата изпълнява силова и гимнастическа тренировка.Силовата тренировка му е една и съща: Лицеви опори 3 серии 5-7 бавно темпо,Набиране 3 серии 5-7 бавно темпо,кофички 3 серии 5-7 бавно темпо,обратно гребане 3 серии 5-7 бавно темпо,скок от клек 3 серии 5-7 бавно темпо,бутане на шейна с тежести 5-7 бавно темпо.В първата половина на седмицата трябва да го изпълнява с бавно темпо,а във втората половина на седмицата в бързо,за да изгради сила.
Нещо не ми се връзват тези 5-7 повторения, те са супер малко, освен ако не добавя допълнително утежнение към упражнението. По принцип бавното изпълнение и малкото повторения развиват както максималната сила, така и физическата издръжливост, а бързите повторения - експлозивната сила.
Мнението беше редактирано от Acework на 11.08.12 22:10.
Хахахахаха, ‘’четох статия’‘.
Нямаш идея колко си далече от истината и колко много ще ти се смеят, ако напишеш това в гимнастически форум.
едит: по-добре не го пиши всъщност в такъв форум, защото тук ти се смеят достатъчно.
Мнението беше редактирано от Voyager на 11.08.12 21:05.
11.08.12
21:09
Извинете “гимнастиците”.Може и да е грешно,но поне така четох.
Всеки може да попадне на грешна информация, просто имаш навика да се изказваш супер категорично за неща, които си ‘’чул’’ отнякъде и това много дразни.
казано от Иван Йорданов на 11.08.12, 21:01:
По принцип бавното изпълнение и малкото повторения дават експлозивна сила, а бързите повторения - физическа издръжливост.
Всъщност е обатното.
Общо взето объркал съм самото категоризиране на видовете ” сила “, но логически стигнах до грешката си :D.
http://www.bb-team.org/articles/2602_trenirovachni-strategii-periodi-za-sila
Мнението беше редактирано от Acework на 11.08.12 22:10.
12.08.12
17:21
Вояджър, би ли дал линк към някой гимнастически форум или въобще гимнастически сайт, без бийсткилс и мускули.стаменов ХД
12.08.12
21:49
А какво мислиш за Драгъндор? http://www.dragondoor.com/articles/building-an-olympic-body-through-bodyweight-conditioning/?CategoryId=17&pg=4
Към автора на темата - сори за спама.
12.08.12
22:08
Между другото благодаря за сайта (bow) Разгледах го набързо и имам мноого да чета.
Направо вземи се запиши на спортна гимнастика и това е. Сега тъкмо Йовчев ще отделя повече време :D
12.08.12
23:33
Toй понеже не отделя много.Нали имаше един клип наскоро,по точно интерю с него където вика: Тренировката ми е кажи речи 20-30 минути,а говорилните са ми около 2 часа - 3. :D
Тая статия в драгъндор е от gymnasticbodies всъщност. А самият сайт е готин, но не и ако искаш по-специална информация за гимнастиката.
14.08.12
15:53
казано от Кристиян Дончев на 12.08.12, 21:49:
А какво мислиш за Драгъндор? http://www.dragondoor.com/articles/building-an-olympic-body-through-bodyweight-conditioning/?CategoryId=17&pg=4
Към автора на темата - сори за спама.
Не разбирам английски честно казано.
14.08.12
21:27
казано от Кристиян Дончев на 12.08.12, 17:21:
мускули.стаменов ХД
Това е “сайт”, но няма общо с “гимнастически”, “силов”, “фитнесарски” или каквото и да е.
18.08.12
21:17
казано от Божидар Ягодин на 11.08.12, 20:55:
...скок от клек 3 серии 5-7 бавно темпо
ей това ще е много интересно да се види...скок бавно темпо, може ама на забавен кадър :D :D :D
20.08.12
22:15
http://tqlobg.alle.bg/стрийт-фитнес/