@James Hinks - само да ми мине диарията и да спадне температурата ще взема да направя пълна серия от упражнението! ;)
В четвъртък опитах да тренирам, но леко контузих кръста след първата серия сначове и спрях. Днес, възстановен напълно, проведох първа сносна тренировка с пудовките. 32ката още не е дошла. Чистенето продължава с много бавни темпове, но важното е резултати да има. Последно, реших да чистя без да определям някакви срокове, като целта е максимално изчистване (не мога да дам определение за ‘максимално’).
Майко мила, с 32ката ми е зор да тренирам :) Редуцирах теглото до 85кг, въпреки добавянето на малко повече въглехидрат в обедното меню. Иначе нищо интересно нямам да споделя - адски много работа и много малко време, което обаче е достатъчно за една скапваща тренировка с пудовки! :)
казано от Стоянчо на 09.08.12, 00:18:
Майко мила, с 32ката ми е зор да тренирам :) Редуцирах теглото до 85кг, въпреки добавянето на малко повече въглехидрат в обедното меню. Иначе нищо интересно нямам да споделя - адски много работа и много малко време, което обаче е достатъчно за една скапваща тренировка с пудовки! :)
Стоянчо, спри се, момче! Заприличваш на кенийски лекоатлет вече... (tmi)
Хаха, предполагам тази снимка (тренировка на Столетов с истински снаряд, поне 20 кила) е провокирала сравнението ми с тез снажни исполини на леката атлетика :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.08.12 21:33.
казано от Стоянчо на 20.08.12, 21:32:
Хаха, предполагам тази снимка (тренировка на Столетов с истински снаряд, поне 20 кила) е провокирала сравнението ми с тез снажни исполини на леката атлетика :D
Точно тя! Не можах да повярвам, като я мернах във ФБ...
Да ти кажа не ми е зле. Станах по-гъвкав, по-подвижен, по-издръжлив, кръвното ми от 140 на 90, сега е 125 на 70 и прочее позитиви. Още 5 кила надолу и спирам. От там нататък само ще ги поддържам.
Не съм ти отварял дневника от повече от 1 година.. нещо с някакви халки се беше запалил навремето помня последно.. Промяната ти е забележителна, даже сякаш си се подмладил, а още по-радващото е, че ти самият се чувстваш по-добре! :) ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВОЛЯТА И РЕЗУЛТАТИТЕ!
20.08.12
23:18
Като ги свалиш тея 5 кила, 100% ще ти искат интервюта от повечето комерсиални бодибилдинг сайтове. Даже виждам заглавието “The power of kettlebells - shredded bulgarian Stoqn ..... talks to ... “
казано от Стоянчо на 20.08.12, 22:25:
Да ти кажа не ми е зле. Станах по-гъвкав, по-подвижен, по-издръжлив, кръвното ми от 140 на 90, сега е 125 на 70 и прочее позитиви. Още 5 кила надолу и спирам. От там нататък само ще ги поддържам.
Ти си решаваш. Макар, че имаш структура, която спокойно може да носи 100 кг мускули...
Напомняш ми на немската овчарка на един приятел лекоатлет, който бягаше с нея по 15-20 кг на тренировки. На хрътка беше замязало хайванчето - тънкооо, тънкооо... Който го видеше кученцето и се изумяваше как може немска овчарка да изглежда така :D
84,5 кг. Ще се сборим с долната част на корема много скоро.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.08.12 22:13.
23.08.12
19:34
Браво!!! Доста си изчистил .
ПС 94,5 ли си или 84,5?
Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 23.08.12 19:37.
казано от Владимир Димитров на 23.08.12, 19:34:
Браво!!! Доста си изчистил .
ПС 94,5 ли си или 84,5?
От 107 на 84,5.
24.08.12
13:59
аха ясно, питам защото в по-горния пост си писал 94,5 :)
Подновявам по-редовното водене на дневника. Ще прилагам и снимки на храната, която приемам и някое друго клипче от тренировка. Имайте предвид, че тя не е съобразена с желание за покачване на ММ, впрочем от 8 месеца тя е далеч от такава! Отнапред казвам, че начинът ми на хранене е с относително ниско съдържание на въглехидрати, за сметка на завишен прием на мазнини - храни като майонеза, сметана, ежедневен прием на ядки и т.н. Целта пред мен е достигане на тегло от 80 килограма в срок до другото лято. Сега съм 86 кг. Тренировките са си все същите - с пудовки. Между другото тренировките с 24 и 32кг. пудовки ми отваря осезаемо апетита и понижават кардиото. С тях тренирам по-рядко. Предимно използвам 16кг. пудовка, като изпълнявам сериите с колкото се може повече броя повторения, с възможно най-бързо темпо и за малко време.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.09.12 12:49.
01.09.12
13:46
казано от Стоянчо на 23.08.12, 19:06:
84,5 кг.
Мноого си напреднал, честна скаутска. Сериозен товар си махнал от себе си, сравнявайки с последния път, когато се видяхме на сбирката.
Имаш ли казуси с кожата?
Няма начин да няма малко излишък, но да кажем, че сравнително бавното изчистване спомага за това да не се стигне до голямо увисване. По мое мнение ще успея да изкарам преса, но не зная как ще изглежда долната част.
01.09.12
20:55
Може по-нагоре да е коментирано,но мислиш ли вече за чисто (макар да е относително понятие) качване на мускулна маса ?
ред. от поста по-нагоре става ясно,че нямаш такива планове,поне до другото лято.
Мнението беше редактирано от donsir на 01.09.12 21:08.
4 години без 15 дена след откриването на дневника ми, причината за което бе едно стабилно преяждане в Турция, днес също пиша след завръщане от южната ни съседка :). Този път бях в Истанбул. За щастие този път не съм качил нито грам, защото просто не се изкуших да похапна от иначе невероятните изкушения по витрините им - сладки и тестяни изделия. Е, хапнах 2-3 кубчета локум и един геврек... От месни им вкусотии, обаче не се лиших - порции дюнери (без хляб и картофи), кюфтета и шишове са една идея по-вкусно от родното производство. Сякаш самото месо е по-качествено, а не толкова големия им майсторлък. За 4 дена изядох ок.800гр ядки - предимно шам фъстък, кашу. Не се лиших и от любимите ми фурми, чиято големина буквално изпълва бузите :) Малко по-късно ще онагледя това-онова.
Относно самия град - няма да обяснявам колко е необятен и също толкова мръсен, а по-скоро ми направи невероятно впечатление нощния живот и това колко оживени са някои улици - примерно пешеходна улица с ширината на “Граф Игнатиев”, по която е невъзмможно да се разминеш с хората без да не закачиш някого. Върху павираните им улички с всевъзможни будки има един фин слой от смес между мазнина и мръсотия, благодарение на което и най-малкия наклон си е предизвикателство, пред което аз не издържах и в момента съм с нокът, обърнат почти в основата :) Но дори тази мръсотия си има чар. За информация, с малко повече мерак и пазарлък, човек може да се сдобие с чифт 15кг дъмбели (като тези в спорт депо - с гайка) за ок.30лв. :) Известният закрит базар - Капалъ Чаршъ е със завишени цени и е далеч от старите представи за пазар, където може да се купи изгодно, пазарейки се. Който е бил в Дубай, Тунис, Мароко, Египет и се е пазарил като луд (както съм праивл аз), то в Истанбул ще остане крайно разочарован - повечето търговци е цупят и обясняват, че е “fix price”. Ако човек иска да си купува каквото и да е, да ходи на Египетския пазар, на метри от Капалъ. Който казва, че английският език там е вървежен или сам той не знае английски, или е бил невероятен късметлия, че събеседниците му са разбирали и отговаряли. В обши линии това е. За забележителностите няма смисъл да говоря, тях човек трябва да ги види.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.09.12 11:14.
Вчера ме подгони НЕВЕРОЯТЕН ГЛАД! И аз прецених, че ще се поддам на нуждата на организма да го заситя. Такова ядене не съм правил от 9 месеца.
1. 10.00 - 2 парчета баница (домашна) + кофичка кисело мляко. Това не е проблем да го изям и всеки друг ден, спазвайки режима си. От следващото ядене се започва със свинщината.
2. 12.00 - още едно парче баница
3. 13.30 - 2 чушки, пълнени с кайма и ориз
4. 16.30 - 1 супена лъжица фъстъчено масло “Балчо”
4. 18.00 - 4 сандвича с пълнозърнест хляб ВИТА (принципно филийките са много тънки), с дебели парчоци сирене и кашкавал
5. 20.00 - 2 чаени лъжици бяло сладко от Гърция и ок.100гр халва :)
6. 21.30 - пиле на грил - крило, бутче и бяло месо с лютеница
7. 23.00 - 1 чаена лъжица фъстъчено масло
Сумарно това са калории,които аз приемам може би за 3 дни, спазвайки режима си. Явно организмът си го иска. Днес нямах проблеми с глад и се храних почти както си трябва:
1. 09.30 - 100гр халва с 1 кафе - това е нетипично за мен, защото сладкото е изключено от менюто ми, но родителите бяха до Гърция и реших да не хвърлям хубавата халва, а да я изям.
2. 11.00 - 2 чаени лъжици фъстъчено масло
3. 14.00 - пилешка супа с 1 цяло бутче и шопска салата
5. 17.00 - 1 голямо кафе Коста (500мл :) )
ТРЕНИРОВКА
6. 20.00 - агнешко с малко картофи (картофите принципно също са изключени след 13.00ч) :) + снимка
Идеята ми за напред е следната. Както по-рано споменах, ще пускам снимки на храната през деня. Реших да изчистя до 80кг., но не в толкова дългосрочен план, а за 3 месеца. Т.е. по 2 кила на месец. Режимът на хранене си е същия (без да гледате вчерашния и днешния ден) - без въглехидрати, но със сравнително високи мазнини (много ядки, за миналата седмица съм изял ок.1,5кг изчистени орехи). Тренировките са 5 поредни дни в седмицата, с пудовки. Почивката е събота и неделя. Теглото ми в момента е 87,5кг.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.12.12 10:34.
Back in business! :)
След новогодишните празници и качване на няколко килограма (в момента съм 89, а бях 86), време е за изчистване, т.е. следва 1 месец интензивно кардио.
Второ, подновявам тренировките. Проект домашен фитнес номер 2 стартира от днес :)
Подновявам редовно водене на дневника с оглед по-стриктно спазване на режима.
Ще мисля за варианти на трениране до края на януари. Общо взето искам ежедневни тренировки, т.е. по 1 МГ на ден + кардио. Ще има почивка в събота и неделя. Това не е окончателен вариант, но приемем мнения.
През времето, в което не писах храната не се е променила особено - спазвам сравнително ниско ниво на въглехидратите, повече животински мазнини и умерено количество протеин.
За момента толкова. Довечера ще опиша менюто за деня.
25.01.13
18:55
А,какво става с пудовките? Спираш ли да тренираш с тях?
09.02.13
23:46
Само ги вдигаш тия гири. Качи се на колелото и ела да пием кафе.
@Ivaylo Stefanov - абсурд да ги спирам, те са ми кардиото! :)
@Angel Gyaurov - Анга, няма вече колело. Замина си. Нямам време за него. Но ще се радвам да пием кафе идния уикенд :)
Като начало, пак съм си 86 кила. За по-малко от месец свалих излишно натрупаното без особени ограничения в храната. Ежедневно бе кардиото.
Относно “Домашен фитнес 2”, запланувал съм нещо по-мащабно, а не само лостове и тежести. Общо взето мисля да присъстват и уреди от рода на кросоувър, смит машина, скотова пейка. Тъй като уредите не искам да бъдат нисък клас, цялото начинание ще стъпи доста солено... Естествено няма всичко да се купува наведнъж. Само дъмбелите, които няма да са разглобяващи се, излизат доста... За сега съм събрал няколко оферти, без да ми допада нито една от тях. Чакам от още места. Ще видим. До тогава, ежедневно размахване на гирите :)
казано от Стоянчо на 12.02.13, 19:13:
@Angel Gyaurov - Анга, няма вече колело. Замина си. Нямам време за него.
(tmi)
казано от Anelia на 12.02.13, 19:26:
казано от Стоянчо на 12.02.13, 19:13:
@Angel Gyaurov - Анга, няма вече колело. Замина си. Нямам време за него.
(tmi)
Кофи ми беше...удоволствието е голямо да се кара навън. Просто не намирах време за това. Ако това ми бе хобито, 100% щях да крада всяко възможно време.
100 суинга
60 снача
60 дълги цикъла
1.Закуска - 3 сандвича, 2 от които с ементал, 1 с мед и сирене
2.Обяд - 200гр. сьмга котлет, намазан със сос (от майонеза, кисело мляко лимон, черен пипер и стрито кашу) + зелена салата
3.Вечеря - 200гр кашу :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.02.13 22:40.
16.02.13
23:49
Браво бе!
100 суинга
120 снача (в две серии)
30мин кардио (вело)
1.Закуска: домашна баница с кисело мляко
2.Обяд: цяла ципура на тиган с 1 авокадо
междинка: 100гр бразилски орех
3.Чушки бюрек - 5бр
П.П.: 0-100 замерване :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.02.13 22:45.
100 суинга
50 снача
50 дълги цикъла
1.Закуска - 2 сандвича
2.Обяд - кашкавал пане и зелена салата
3.Вечеря - риба тон и 1 авокадо, пълнено със смес от сурми и деликатесна майонеза :)
4.+100гр кашу и бразилски орех
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.02.13 21:11.
100 снача с 16кг пудовка - по 50 с всяка ръка, без почивка, за 06.15 мин. Смазващо е без почивка! :)
20мин велоергометър
1.Закуска - 2 парчета домашна баница, 1 кафе
2.Обяд - пица 4 сирена (малка)
3.Вечеря - чери домати, сирене, 1 ябълка, 100гр кашу
Добавки - витамини, минерали, омега 3 (всичко на НАУ), двойна доза протеин (пюр) след тренировката.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.02.13 22:39.
Днес - почивка. Евентуално 45 мин кардио по време на мача, но по-скоро не бих.
Храна:
1.07.30 - 70гр. тлятели с доматен сос, бяло сирене и пармезан, 1 кафе + омега 3, витамини, минерали
2.12.30 - пиле формаджи и зелена салата
3.18.30 - 3 телешки к’фтета със салата + омега 3 и минерали
4.преди лягане ще пия доза протеин
Много се зарибявам по идеята да карам Форд Мустанг, усещам как ми се завъртат едни мисли в главата... За мнения ще питам в съответния форум, но ако някой има преки впечатления, нека сподели. Разходът на гориво не ме притеснява.
20.02.13
20:56
Здравей,
При изхвърлянето със суинг,използваш ли магнезий и имаш ли проблем със скъсани мазоли? Защото аз,като правя по-повече повторения изхвърляне със суинг обикновено късам мазоли,но не използвам магнезий. може би и дръжката на пудовката да има нещо общо :)
Защо не пишеш по колко кг. са пудовките и за време ли/интервални ли са тренировките ти ?
Колкото до Мустанга - щом не те притеснява разхода на гориво и другите плащания,мисля че си ТИ ! Тази кола е голяма мания (muscle) Въпроса е,че като вземеш да я продаваш може и да не стане бързо,но........кефа си е кеф :)
Написах в предпоследния пост - 100 снача, 16кг пудовка :) Стигнах до извод, че по-добре ми се отразяват повече повторения с по-малка тежест, всеки ден! Ако тренирам с тежки пудовки, не успявам да възстановя за следващия ден. Целта ми е да тренирам абсолютно всеки ден, без почивен. Това успявам да го направя с лека пудовка и повече повторения. Също тка целта ми е кардио ефект, който постигам именно с леката пудовка.
Относно мазолите - по-рано късах най-редовно. Има техника, която предотвратява изобщо появата на мазоли! От месеци насам нямам дори зародиш на мазоли. Тренирам без магнезий, никога не слагам, защото тренирам у нас. Не ми и трябва. Пак казвам, техника му е майката! :) Заучи техниката, иначе болките от мазолите те спъват в качествената тренировка. Ето клипче на Котър, което обяснява техниката, за която говоря:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZwrCNrtAk4s
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.02.13 21:36.
21.02.13
09:57
Кой от всички Мустанги гледаш ?
казано от James Hinks на 21.02.13, 09:57:
Кой от всички Мустанги гледаш ?
Конкретно, този:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11355741213312185&f1=details&slink=265hyc
21.02.13
21:07
Лично мнение - кола със задно и 300 к.с. само ръчни скорости,за да е пълно удоволствието!
п.п. Където има една приказка: Като ще е гарга да е рошава :)