16.08.05
09:33
Малко предистория ;) Вчера сутринта ми свършиха овесените ядки и следобеда отидох да си купя нови. Заварих на щанда доста по-голямо разнобразие от подобни храни (Овесени, ечемичени, комбинирани и какво ли още не) и започнах да разглеждам хранителните стойности на продуктите. Тогава реално си зададох випроса - добре де какво точно търсиме при една закуска , като махнме клишето “абе яж овесени адки те са най-добре”. Повече виглехидрати ли търсиме в закуската или повече калории или белтъчини? Закуската следва да е основния енергоизточник през деня (поне аз така си мисля де) но какво ни трябва за тази цел? Ясено е че виглехидратите трябва да са съобразени с диетата, но в един момент 9г. въглехидрат повече надали правят толкова огромна разлика (особени имайки в предвид че закуската е основното въглехидратно ядене поне при мен) , но също така и 90 калории повече или 5г белтък повече не изгелждат решаващи. Затова какво е вашето мнение? - има ли значение коя от 10тките подобни храни ще закусваме или не?
попринцип аз ядях цяла година мюсли сега го спрях щото ми писна,но зимата пак го почвам!Та да се върнем на твоя въпрос няма значение според мен 5 10 грама повече!
хубаво е сутринта да има повече въглехидрати,за да можеш да ги изразходваш!Аз ядях 100гр мюсли и 500мл нискомаслено мляко и много добре се чуствах! :wink:
16.08.05
15:50
s1lence на този въпрос трябва да си отговориш сам. Ти какво търсиш в закуската си. Правиш ли кардио преди нея? Какво ще ядеш след нея? Как всичко това се отразява на общия ти прием от калории. Разбира се ако на закуска ядещ 5 грама повече от каквото и да е, няма как да го разбереш просто. Като цяло замисли се в по-широк мащаб това ще ти се отрази ли на режима. Ами няма естествено. Друго много важно е да не ти омръзва храната , тогава желанието ти да следваш режима спада и резултатите ти започват да се понижат, което може да те откаже като цяло от това с което си се захванал. Хапвай каквото ти е приятно, стига да е съобразено с режима ти, вкарвай разнообрази от време на време за да може тялото ти да не свиква с режима
Успех!