Какво търсиме при подбора на закуска?

Малко предистория ;) Вчера сутринта ми свършиха овесените ядки и следобеда отидох да си купя нови. Заварих на щанда доста по-голямо разнобразие от подобни храни (Овесени, ечемичени, комбинирани и какво ли още не) и започнах да разглеждам хранителните стойности на продуктите. Тогава реално си зададох випроса - добре де какво точно търсиме при една закуска , като махнме клишето “абе яж овесени адки те са най-добре”. Повече виглехидрати ли търсиме в закуската или повече калории или белтъчини? Закуската следва да е основния енергоизточник през деня (поне аз така си мисля де) но какво ни трябва за тази цел? Ясено е че виглехидратите трябва да са съобразени с диетата, но в един момент 9г. въглехидрат повече надали правят толкова огромна разлика (особени имайки в предвид че закуската е основното въглехидратно ядене поне при мен) , но също така и 90 калории повече или 5г белтък повече не изгелждат решаващи. Затова какво е вашето мнение? - има ли значение коя от 10тките подобни храни ще закусваме или не?

16.08.05
11:19

попринцип аз ядях цяла година мюсли сега го спрях щото ми писна,но зимата пак го почвам!Та да се върнем на твоя въпрос няма значение според мен 5 10 грама повече!
хубаво е сутринта да има повече въглехидрати,за да можеш да ги изразходваш!Аз ядях 100гр мюсли и 500мл нискомаслено мляко и много добре се чуствах! :wink:

NE

16.08.05
15:50

s1lence на този въпрос трябва да си отговориш сам. Ти какво търсиш в закуската си. Правиш ли кардио преди нея? Какво ще ядеш след нея? Как всичко това се отразява на общия ти прием от калории. Разбира се ако на закуска ядещ 5 грама повече от каквото и да е, няма как да го разбереш просто. Като цяло замисли се в по-широк мащаб това ще ти се отрази ли на режима. Ами няма естествено. Друго много важно е да не ти омръзва храната , тогава желанието ти да следваш режима спада и резултатите ти започват да се понижат, което може да те откаже като цяло от това с което си се захванал. Хапвай каквото ти е приятно, стига да е съобразено с режима ти, вкарвай разнообрази от време на време за да може  тялото ти  да не свиква с режима
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1