22.08.12
10:11
Здравейте, след почти година с прекъсвания в залата, реших че е време за по-сериозна метаморфоза.Досега тренировките ми са били някак си неориентирани, вдигам единия ден за рамо, бицепс и гърди, другия за трицепс, гръб и ако съм в настроение крака, без никакви системи или програми, по простата схема 3х 8-10-12 повторения.Разгледах програмите в сайта, но ми се струват лекички с извинения към авторите, имам нужда от по-голямо натоварване, като смятам да се насоча върху чистене на мазнините.Досега не спазвах подходящ хранителен режим в менюто ми имаше чипс, газирани напитки, но вече ги изхвърлих.Един ден карам колело, другия на фитнес, празно няма.Интересува ме, има ли начин с леко намален прием на храна да избегна катаболизма?Разполагам с някои екстри като пчелен прашец, цитрулин малата, БЦАА 3:1:2, протеин, едни базови витаминчета, мисля че се казваха Дейли Витс и бустерче Биг Банг.Някакви съвети за тренировъчен процес за изчистване на мускулна маса с тези хави?Понеже в пчелния прашец има аминокиселини има ли вероятност при употреба на БЦАА да се предозирам?Ако има значение към въпросите ми...висок съм 183, около 95кг и 45см бицепс, при сегашния ми тренировъчен процес от лежанка вдигам 90кг.Преди съм взимал само протеин и глутамин, от които останах доволен, но е крайно време да включа на по-висока предавка.
П.П.Опитвам се от едно известно време да пусна темата и все ми изписва “Твърде много препинателни знаци” да не би, защото заглавието беше “Фитнес след 30 години...”, после махнах точките, но пак не стана, та се наложи да поредактирам някое многоточие и се направих малко по-голям в заглавието :)
22.08.12
10:37
казано от SmoothJazz на 22.08.12, 10:11:
Разгледах програмите в сайта, но ми се струват лекички с извинения към авторите, имам нужда от по-голямо натоварване, като смятам да се насоча върху чистене на мазнините.
1. “ЕДТ за сила”
2.Определени КФ комплекси 5-6 дни в седмицата.
казано от SmoothJazz на 22.08.12, 10:11:
Интересува ме, има ли начин с леко намален прием на храна да избегна катаболизма?
В смисъл, че искаш да намалиш храната, но да не си в катаболно състояние ? Да, има начин, но със сериозна суплементация.
22.08.12
11:39
Протеина след тренировка, BCAA по време на тренировката, креатин преди и след тренировка, бустъра мисля, че ще ти е излишен, цитрулина преди тренировка, с аминокиселини няма как да предозираш, особено пък от пчелния прашец - по две чаени лъжици на ден е добър прием. Храната колко да я намалиш е малко индивидуално, но предполагам, че ще усетиш сам. Някъде около 1 кг на седмица е оптимално да сваляш без да губиш силови показатели, с добра суплементация и хубави, добре построени тренировки. Даже така като се замисля 3-4 тренировки семдично, които да са комбинация от ЕДТ за сила и един КФ комплекс са ти достатъчни.
Успех !
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.08.12 11:44.
24.08.12
06:09
Благодаря за съветите!Мен проблема ми е в почивката след тренировка...на втората отивам на нощна смяна, ама предполагам е по-добре от това нищо да не правя :)
27.08.12
12:19
казано от SmoothJazz на 24.08.12, 06:09:
Благодаря за съветите!Мен проблема ми е в почивката след тренировка...на втората отивам на нощна смяна, ама предполагам е по-добре от това нищо да не правя :)
Не е проблем, но ако си наваксваш съня след това. По време на нощната смяна 20 гр ВСАА са добре дошли ;)