В какъв ред да изпълня тези упражнения за трицепс ?

За жалост в момента нямам възможност да посещавам зала и ще трябва да се придържам към ограничен брой упражнения за трицепс.Нуждая се от помощта ви,затова в какъв ред е най-правилно да бъдат изпълнени. Кофички пълни , Трицепсови лицеви опори ( с утежнение ) , Кофички на пейка ( с утежнение понякога ) и Трицепсово разгъване зад глава .

Темата беше редактирана от Георги Георгиев на 23.08.12 15:53.

АЧ

23.08.12
16:01

Според мен:

1. Трицепсово раъгзване зад глава
2. Трицепсови лицеви опори
3. Кофи с изпънати крака
4. Кофи на пейка

Аз принципно съм привърженик за разнообразието, т.е. да ги изпълняваш в различен ред тренировка след тренировка. Един добър старт според мен би бил:

1. Кофички пълни
2. Трицепсово разгъване зад глава
3. Трицепсови лицеви опори
4. Кофички на пейка

Презумцията ми е, че за първите две следва да си най-свеж.

23.08.12
16:38

Аз пък ще ти кажа, че няма нужда от 4 упражнения :)
1.кофи 3 серии
2.кофи на пейка 3 серии
3.разгъването 2 серии
Аз така бих направил :)

23.08.12
17:15

Според мен:
1.Трицепсово разгъване зад глава
2. Кофички пълни
3. Кофички на пейка
4. Трицепсови лицеви опори
Накрая довършваш с лицевите до отказ.

Аз ще ги комбинирам в една гигантска серия или ще ги въртя в суперсери 2х2.
Разбира се, ако целта е мускулна маса, защото не е споменато какво се иска в задачата...
Иначе за трицепс има и много други упражнения, които може да се изпълняват с утежнението от въпроса без да се ходи в зала.

Благодаря на всички.

казано от Oranje на 23.08.12, 17:22:

Аз ще ги комбинирам в една гигантска серия или ще ги въртя в суперсери 2х2.
Разбира се, ако целта е мускулна маса, защото не е споменато какво се иска в задачата...
Иначе за трицепс има и много други упражнения, които може да се изпълняват с утежнението от въпроса без да се ходи в зала.

Да искам мускулна маса.Можете ли да ми обясните по подробно как бихте ги комбинирал в гигантски серии? Кои други упражнения бихте ми препоръчал?

Какво е утежнението?

казано от Oranje на 23.08.12, 17:28:

Какво е утежнението?

Регулируема жилетка с тежести до 15 килограма.

Мнението беше редактирано от Георги Георгиев на 23.08.12 17:31.

Демек става въпрос за трениране на лостовете и има жилетка с тежест?

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 23.08.12 17:33.

Точно така.Тоест освен с жилетката разполагам с лост,успоредка и пейка.

Дал си 4 упражнения. Подбираш си тежест на жилетката така, че да може да направиш 12 кофи около 15-20 повторения от следващото упражнение, около 20-25 от третото и над 25 от четвъртото, т.е. това ти е подредбата - кофи и натам според повторенията.
1. 12 кофи със жилетката
20 сек почивка
2. 12 от второто
20 сек почивка
3. 12 от третото
20 сек почивка
2. 12 от четвъртото

Тези 12 повторения са ориентировъчни, ако отказът дойре на 10-тото си ок, както и ако е на 14-тото примерно. Просто гледай да е около 12-тото.
С риск да те бият наци лостаджиите може да правиш дори и кикбек с жилетката или тежести от нея. Т.е. упражненията за трицепс ти стават поне двуцифрено число щом имаш лост, успоредка, земя, пейка и жилетка.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 23.08.12 17:42.

Благодаря много.Значи правя около 12 повторения кофи с жилетката и след 20 секунди преминавам на следващото упр. с тежест отново около 12 повторения и т.н. Вие за себе си как бихте подредил упражненията?

Да.
Аз не бих избрал тези 4 упражнения. С дълги ръце съм и затова бих заложил на унилатерални упражнения, т.е. изпълнявани поотделно с едната и с другата ръка.

казано от Oranje на 23.08.12, 17:54:

Да.
Аз не бих избрал тези 4 упражнения. С дълги ръце съм и затова бих заложил на унилатерални упражнения, т.е. изпълнявани поотделно с едната и с другата ръка.

Ясно.Щом вие казвате,че при такива условия за ММ най-подходящи са суперсериите започвам от утре още.

Не казвам, че са най-подходящи, но суперсериите и гигантските серии са един от работещите начини. Разбира се, при правилно прилагане.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1