15.08.12
07:17
Здравейте,от 1 седмица вече тренирам след доста дълга пауза,185см 128кг съм.Въпросът ми е дали да си взема някой фет бърнър като анимал кътс например или да потренирам 1-2 месеца и тогава.Диетата ми е след 4 часа нищо да не ям.
15.08.12
07:26
Не !Научи си тялото и мускулите да работят, да харчат енергия да се съкращават, вдигни малко силата.
Тренирай по програма за начиаещ няколко месеца и тогава евентуално бърнер, макар, че много хора знаят, че не е желателно да си бъзикаш тялото с тия бърнери.
А това, че нищо не ядеш след 16 часа е уникална глупост.
Имай в предвид, че тези спортове са колкото физически толкова и умствени, затова отдели време да прочетеш нещо за тялото си храненето и т.н.
Ами диетата ми е сутрин 200 грама овесени ядки,на обяд пилещка пържола с една салата,а следобед бадеми или слънчоглед 100-150 грама и след това нищо не ям.Не ям след 4 тъй като един познат ми каза че за 2 месеца е свалил 20 кг.Пия иначе по 3 л вода на ден. :) Няма ли фет бърнара да ми помогне по бързо да сваля килограмите?
Изчакай с бърнъра за период, когато тялото е в застой и вече искаш да изчистиш последните няколко кг. Недей да бързаш отсега. Имаш доста излишни кг, които с лекота ще си заминат.
Не мисля, че диетата “неядене след 4” е глупост. Това е един вид ЦХ. Всъщност всички диети са на основата “да намалим калориите” и това дали ще резнеш с по 100 калории от всяко ядене или ще пропуснеш 1, няма особено значение. Щом човекът се справя с неядене след 4, нека си продължава. В един момент, когато метаболизмът му се засили с тренировките, самият той няма да издържа на глада и тогава ще преразгледа хранителният си режим.
Аз не съм съгласен, според мен от бърнър-а ще има много по-голям ефект първия месец с тренировки и диета, когато тялото е в истински шок от случващото се и потресено наблюдава как мазнините които така усърдно е трупало си заминават:) Казвам го от опит, понеже и аз някога бях в подобно положение, а и след като изпиеш бърнър-а така или иначе ще ти трябва почивка от такъв, а всички знаем че за сериозни резултати ще трябва да се потрудиш повече от месец, два. Успех.
Мнението беше редактирано от Dampio на 15.08.12 08:46.
Комбинирай един зверски силен термогенен фет бърнер с някой безпощаден антибиотик (devil) почни да пушиш и цигари и 5кг на седмица не ти мърдат!
15.08.12
09:55
Попринцип фет бърнърите не са подходящи за хора с наднормено тегло - има по-голям шанс от странични ефекти, здравословни проблеми и т.н. :)
Поздрави !!!
15.08.12
10:01
PeCa7a, не е наложително да приемаш фет-бърнър.
Вложи усилията си в оптимизиране на хранителния и тренировъчния режим.
Val S, много мъничко ми трябва, за да забърша “съвета” ти.
Не всеки разбира такова чувство за хумор! Моля, съобразявай се!
Приемам забележката, просто изобщо не съм допускал, че някой може да погледне сериозно на тва с цел отслабване.
Поздрави! :)
15.08.12
10:22
казано от Val S на 15.08.12, 10:07:
Приемам забележката, просто изобщо не съм допускал, че някой може да погледне сериозно на тва с цел отслабване.
Поздрави! :)
Разумен човек с поне елементарни познания едва ли би се подвел.
На фона на пишещите, обаче, имам известни съмнения дали всичките са такива... ;)
Нямам лоши чувства, просто обърнах внимание. :)
А искам само да питам в началото не е ли най-добре само кардио да правя тоест един месец кардио мисля,а после вече кръгова тренировка и кардио накрая?
Той Val S напоследък освен да ми прави забележки и да се прави на много разбиращ друго не прави.
Попринцип фет бърнърите не са подходящи за хора с наднормено тегло - има по-голям шанс от странични ефекти, здравословни проблеми и т.н.
Поздрави !!!
А от кого мислиш че се използват предимно фетбърнърите!? Използват се от хора с наднормено тегло и мазнини, донякъде мога да се съглася с теб, че има известен риск, но само при хора със сериозно затлъстяване от над 20-30 и нагоре кг. в повече.
Peca7a фетбърнъра не е задължителен, както Кольо спомена по-горе резултати ще имаш със и без него, ако си изготвиш и спазваш правилни хранителен и тренировъчен режим. Поинтересувай се от видовете фетбърнър-и като липотропен и термогенен, посъбери още информация и тогава реши в кой момент е удачно да го използваш.
А искам само да питам в началото не е ли най-добре само кардио да правя тоест един месец кардио мисля,а после вече кръгова тренировка и кардио накрая?
Като цяло всякакъв вид тренировка ще ти помогне, хубаво е да натоварваш тялото си постепенно. В случая със свалянето на кг. ще ти е от полза да започнеш само с кардио и когато тялото свикне с режима, примерно след 2-4 седмици да вкараш и тежести или упражнения със собствено тегло.
Мнението беше редактирано от Dampio на 15.08.12 11:58.
24.08.12
10:39
Няма лошо да взимаш,специално тия бърнари не ги чаткам аз,но л-карнитин,л-аргинин,аминокиселини,защо не?
Аз бях преди 3 месеца 104 кг 175см височина,3 месеца блъскане всеки ден (1 макс 2 дена почивка в седмицата) като идиот,и сега съм 94 и се чуствам перфектно! Пих аминокиселини 1 месец,сега мисля да пробвам л-аргинин,че много го хвалят.
За яденето.
Много груба грешка,не се отслабва с глад а с правилно хранене.Като почнеш да дигаш яко,да се изтощаваш в тая зала и да хвърляш стабилна пот,тялото ти се изтощава и трябва да се яде.
Моя съвет като все още пълен и търсещ още сваляне на килограми човек е да си вземеш 1 л-карнитин,блъскане 4,5 дена в седмицата и след всяка тренировка 20 минути тичане.Ходенето в залата задължително на гладно за препоръчване ако имаш възможност сутрин към обяд когато ставаш,ядене след тренировка..и още поне 3 хранения до вечерта.
НЕ е въпроса кога ще ядеш,а какво ще ядеш.
Като дигаш ти се дига апетита,аз лично съм гладен през 2 часа..а преди ня бях такъв,вечер като ти се дояде,правиш си 1 купа салата,или 2 яйца и лягаш преди да си огладнял пак.
Почни още от начало да си дигаш,нищо не пречи,ако си решил само да тичаш си тичаи по-горите/улиците/ каквото дойде,с леки тежести,само с лост,подготвяй ги,че след месец два почва да идва всекидневната мускулна треска на всяка група :)
/ А да,к*р за диетите! Яж каквото ти се яде,но умерено,все пак е е лошо да се спрат теста,газирани и най-явните такива пумий,но пък 1 път в седмицата като спортуваш не е проблем да изядеш 1 пица.Диетата е за мързеливите!
Успех!
Мнението беше редактирано от Lubomir Dimitrov на 24.08.12 10:49.
казано от Lubomir Dimitrov на 24.08.12, 10:39:
Няма лошо да взимаш,специално тия бърнари не ги чаткам аз
Защо тогава съветваш
Аз бях преди 3 месеца 104 кг 175см височина,3 месеца блъскане всеки ден
това дали е разумно
/ А да,к*р за диетите! Яж каквото ти се яде,но умерено,все пак е е лошо да се спрат теста,газирани и най-явните такива пумий,но пък 1 път в седмицата като спортуваш не е проблем да изядеш 1 пица.Диетата е за мързеливите!
какво значи думата ‘’диета” за теб
Мнението беше редактирано от Васил Р на 24.08.12 17:46.