24.08.12
17:24
Рецептата е елементарна, става бързо и резултата е много вкусен. Вмомента съм на ниско въглехидратна диета и само се чудя как да хапна нещо сладко и това е моя начин.
Нужни продукти: Суроватъчен протеин (шоколадов); натурално, неподсладено какао; бакпулвер; подсладител (стевия например); извара ‘’Олимпус’‘; 2 яйца; мляко. Също така ще са ви нужни и формички за мъфини, аз лично ползвам силиконови, за да не ми се налага да купувам отделно и хартийки.
Начин на приготвяне: Не е нищо особено, всичко се смесва в една купа и се разбърква. Грамажите са следните:
-1 доза протеин
-1 супена лъжица какао
-1 чаена лъжица бакпулвер
-1 супена лъжица подсладител
-2 супени лъжици извара
-2 белтъка (жълтъците от яйцата се изхвърлят)
-около 50 до 100 мл. мляко (аз го сипвам най-накрая и на око, не е задължителен продукт, слагам го за да ‘’омекотя’’ самите мъфини, пробвал съм и без млякото и са доста по-сухи).
След като всичко е сложено в купа и е разбъркано остава само да налейте сместта във формичките и да ги бутнете във фурната. Фурната трябва да е предварително нагрята (горна и долна) на 200-210 градуса. Пекат се между 10-15 мин. (препоръчвам да ги погледнете на 10тата мин. и ако ви се струват готови ги вадете, ако ли не изчакайте до 15). На мен ми излизат 4 мъфина, но това зависи и от големината на формичките.
Състав: белтъчини - 35-40гр. ; въглехидрати - около 15гр. ; мазнини - тука не съм много сигурен, но цифрата не би следвало да е особено голяма..
Та това е всичко, пробвайте ги ако имате желание и споделете как са станали, следващия път като си направя пак ще ги снимам и ще кача снимков материал, все пак друго си е като ги видиш и да ти се вдигне апетита. :)
Сега нямам пари, но преди, като приемах протеин на прах и аз си правих такива “бъркочи” и само хубаво неща мога да кажа за тях! :D
24.08.12
17:28
казано от Katherine на 24.08.12, 17:27:
Сега нямам пари, но преди, като приемах протеин на прах и аз си правих такива “бъркочи” и само хубаво неща мога да кажа за тях! :D
Хаха разбирам те :D първо почнах с палачинки, после гофрети, а сега мъфините ми станаха мания. :D
Да попитам,ако някой знае ми е интересно,със всеки ли протеин става?Пил съм много и всякакви протеини и тн. и знам че има и такива за палачинки специални съм виждал.Питам защото си мисля дали не се прецаква самият протеин при термичната обработка.Може да е съвсем различно,но се сещам просто винаги за коагулацията на белтъци не знам проста такава асоциация правя.
Мерси на отговорилите
24.08.12
17:32
Хмм, надявам се някой да отговори, не се бях замислял по този въпрос..
Просто не знам до каква степен протеиновите пудри са темпратурозависещи,но това са си мои разсъждения,който почнах да си правя след като видях,че има отделни пудри както казах специално за палачинки.
24.08.12
18:10
Има различни мнения по въпроса с термичната обработкаа на протеиновите пудри. Аз мисля, че няма проблем да мине през фурната..
24.08.12
18:12
Протеин освен да опитам вкуса надали :D Най-добре твърда храна.
Принципно протеина на прах не трябва да се обработва термично, до колкото знам, но в нашия случай по-подходящ сгъстител, просто няма... Иначе аз съм пробвала да си правя разни “печива” с най-различни видове и марки протеин и с всички се получаваше, но съм най-доволна от тези на Nectar. Самият вкус ставаше най-хубав, а и хранителните стойности са доста добри на тези пудрички - никакви въглехидрати.