23.08.12
23:34
Замислих се ся, затва що не трябва да се яде преди лягане. Ето малко теми за размисъл. Защо като хапна по-обилно и ми се доспива? Още от едно време хората са спяли не само вечер, ами и след обяд. Вярно ли е тва, че щом почнем да спим и тялото забавя или въобще спира преработката на храна и ако е така.. кво става с тая храна ? Моля подкрепете мненията си със някоя и друга статия.
Темата беше редактирана от mitkoDimitrov на 23.08.12 23:36.
казано от m1tak1 на 23.08.12, 23:34:
Замислих се ся, затва що не трябва да се яде преди лягане.
Не знам, ти кажи защо. Аз си ям.
П.П. Що не вземеш да прочетеш из форума, има писано достатъчно.
24.08.12
09:29
Доспива ти се защото кръвта от мозъка отива в стомаха за да може да се преработи храната.Вярно е че по-време на сън метаболизма се забавя но не е вярно че спира.И аз също ям преди лягане - предимно белтъчини (6/7 белтъка + 1 жълтък).
25.08.12
00:21
казано от Марлон Наков на 24.08.12, 09:29:
Доспива ти се защото кръвта от мозъка отива в стомаха за да може да се преработи храната.
Да, а интересно защо като ми се дое*е не ми се доспива, нали по тая логика кръвта от мозъка отива в х*я, та нещо обяснението ти не ми е много ясно... Иначе за ядене преди сън съм +1…
25.08.12
07:49
При IF не ям преди сън..Ако ядеш по 7-8 пъти на ден принципно слагаш преди сън и повечето пъти хората слагат помии като извара ,не само помия ами и с неизвестно съдържание на белтък ,като го смятат колкото си искат :D
25.08.12
09:34
Весо Первазов, oтваряш учебника по биология за 6 или 7 клас не помня точно има раздел “Човека и процесите в него”. Там ще намериш необходимата информация и то доста подробно и просто обяснено. Имено там може да ти стане ясно, че секса и храненето са два различни процеса, които “незнайно” как влияят по различен начин на човек, на писхиката му и т.н. :)
Поздрави !!!
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 25.08.12 09:37.
25.08.12
12:14
Според мен точно вечер около 30 минути преди лягане трябва да се яде! Не много обилно, но да има добри калории. Вечер тялото се възстановява. Трябва му енергия за това възстановяване и особено когато преди 5-6 часа си тренирал. Аз редовно си тъпча бавни въглехидрати преди лягане.
Абе като ти се яде - яж, като не ти се яде - не яж. Никой още не е доказал дали е полезно или вредно да се яде преди лягане така че при всеки е индивидуално.
26.08.12
20:48
казано от Марлон Наков на 25.08.12, 09:34:
Весо Первазов, oтваряш учебника по биология за 6 или 7 клас не помня точно има раздел “Човека и процесите в него”. Там ще намериш необходимата информация и то доста подробно и просто обяснено. Имено там може да ти стане ясно, че секса и храненето са два различни процеса, които “незнайно” как влияят по различен начин на човек, на писхиката му и т.н. :)
Поздрави !!!
Ти на мен не ми пробутвай тоя лаф за учебниците, запази си го за тийнпроблем, като пишеш там да ги затапиш с това. На мен са ми ясни процесите и при хранене и при секс, доказателство за второто е и втория ми син, който се роди преди 4 дни (party) (party) (party), та затова ме нямаше из форума малко...
Коментара ми беше шеговит, но сега ще съм сериозен, защото май на тебе не са ти ясни някои неща относно физиологията и процесите в човешкия организъм, видно е от глупостта, която си написал, че “кръвта от мозъка отива в стомаха”, явно точно в такъв период (след хранене и без много кръвооросяване на мозъка) си написал коментарчето си, та за това звучи така...
Така че айде вземи да почетеш, пък после да си говорим, вземи питай и чичко Гугъл, поинтересувай се каква е връзката с съня на серотонин и мелатонин (това е жокер от мене ;), пък може и да достигнеш до по-правилни изводи)
Поздрави.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 26.08.12 21:25.