Дни на трениране и почивка неизбежна.

25.08.12
16:34

Въпроса ми е такъв.
Тренирам 1ви ден - гърди рамена
2ри ден  - гръб, крака
3ти ден  - бицепс. трицепс
2 дена почивка и после пак така
2 седмици се редуват, обаче след това 6-7 дена няма време да тренирам около седмица защото съм на работа почти цял ден.
След това пак се редуват тия тренировки и въпроса ми е голям проблем ли е тая дупка между тренировките?

Noctis Caelum

25.08.12
19:14

Не си споменал каква ти е целта.Остави след всяка тренировка почивен ден минимум,разбира се това само в случай,че целта ти е покачване на мускулна маса.
На въпроса ти дали е проблем тази дупка,ако тренировката е качествена то само след тренировката за рамо и гърди,задължително трябва да имаш минимум ден,два най-добре,почивка,защото в този ред по който си написал програмата,освен,че няма да има резултат,ще претренираш.Ако обаче имаш сили да правиш три поредни тренировки,то тренировките ти са некачествени и са само за тонус.

Според това как ТИ си разделил мускулните групи,тренировката ти трябва да изглежда така.

Ден 1 - Гърди,рамо
Ден 2 - почивка
Ден 3 - Гръб,крака
Ден 4 - почивка
Ден 5 - Ръце
Ден 6 - почивка

Не ми харесва как си разделил мускулните групи.Ако тренираш рамото с гърдите в един ден,работните тежести за рамото след тренировката на гърдите ще спаднат.Най-удачния вариант е да разделиш ръцете.Трицепса отива при гърба,бицепса при гърдите.Рамото отива в Ден 5.Нямам представа защо не правиш корем.

В дните в които си по цял ден на работа,винаги можеш да отделиш 20-30 мин за тренировка,изискваща единствено собствено тегло,която може да се изпълнява навсякъде.

П.С. Лично аз съм сложил трицепса при гърдите,а бицепса при гърба, НО това само защото не посещавам зала,а просто като изпълнявам упражненията за гърди и гръб с помощта на гимнастически уреди,натоварвам изключително много всеки един от съответните синергисти.

Поздрави.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 25.08.12 20:00.

26.08.12
09:14

Мерси. Да целта е мускулна маса, нека още хора се включат тук

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1