26.08.12
21:06
Има подобна тема в раздела, но е от преди 4-5 години, пък и има тема за книги, защо да няма и за филми.
Е, напишете любимите си филми, може жанрове или определени актьори, или впечатления и т.н.
26.08.12
21:12
Определено екшън.Актьори-свързани с екшъна. :D А от другата страна е комедията.Филма Мистър Бийн е много добър.Ако има някой,който не го е гледал(съмнявам се), да го гледа. :)
“Зеленият път”, “Изкуплениетио Шоушенк”, “Списъкът на Шиндлер”, “Пианистката”, “Jeux d’enfants” (не знам на български как са го превели”, “Най-дългият годеж”...ооооо, не...никакъв шанс, огромен брой са. Обожавам европейско, в частност френско кино.
“Изкуплението Шоушенк”
“Усещане за жена”
“K-Pax”
“Обичайните заподозрени”
“Американски прелести”
“Хотел за милион долара”
“Матрицата” - само първата :)
“Смело сърце” с Мел Гибсън(и всички исторически),а като актьори Дензъл Уошингтън,Джак Никълсън,Антъни Хопкинс и Робърт де Ниро
26.08.12
21:24
Любими филми и книги..
“Никога не се предавай” ” Гарвани началото” “Кръв и Боун” ,като цяло филми ,които ти въздействат и те подтикват да отвориш нова страница.
Но съм много на настроение и много често се получава да гледам нещо без много смисъл. :)
The Count of Monte Cristo / Граф Монте Кристо
Serendipity / Знак на Съдбата
:)
26.08.12
21:25
Филми - Annapolis,Forever strong,Fight club,Never back down,Warrior ( с UFC ),Goal;
Айде и сериали :D - Prison break,The O.C.,One tree hill;
Actors M/F - Tom Hardy (снимката),James Franco,Benjamin Mckenzie,Brad Pitt,Dwayne Johnson “The Rock”,Anne Hathaway,Anjelina Jolie
Книга - Алхимикът
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 26.08.12 21:30.
“Машинистът”
“Боен клуб”
“Усещане за жена”
“Кръстникът”
“Жега”
“Gross Pointe Blank ”
“Хондо”
“Mrtav ladan”
Тъкмо днес си мислех да пусна такава тема за да видя някой нов филм но си ме изпреварил :D . Та любимите ми филми са много но ще споделя по-по-най в моята колекция: всичките филми на Стивън Сегал, “Изкуплението Шоушенк”, “Кодът на да Винчи”, “Последният самурай” , “Роки” всики части , “Последният бойскаут” , “Лице на заем” , “Форест Гъмп” , “Градът” , “Белязаният” и още много други ..
Брей, много сте бързи! :D
Ето и аз да се разпиша, аз май малко си падам киноман, обожавам американското кино от 30-те, 40-те и 50-те и съм изгледал стотици филми. Най-любимият ми жанр е “филм ноар”, няма филм от този жанр, който да не ми харесва, също така много харесвам гангстерски филми. Актьори които харесвам са много, но най-любим може би ми е Хъмфри Богарт. Любими филми - много са, но да речем някои от най-известните: “Белязаният” - 1932, “Малкият Цезар” - 1931 “Големият сън” - 1946, “Малтийският сокол” - 1941, “Асфалтова джунгла” - 1950, “Синята Далия” - 1946 и още много други...
Властелинът на пръстените (книгата не съм я чел все още, но възнамерявам),
Матрицата (особено 1ва част),
Пришълецът (всички части) и други
от сериалите - Стар трек Вояджър и Старгейт СГ-1. Май е ясно какъв ми е вкуса :D
26.08.12
23:27
казано от Петър29 на 26.08.12, 21:52:
Властелинът на пръстените (книгата не съм я чел все още, но възнамерявам),
Бих ти препоръчал първо да прочетеш „ Билбо Бегинс или дотам и обратно”. Според Иво Сиромахов „романът е много по-добър от „Властелина на пръстените” по две причини: Първо–защото е доста по-къс и второ–защото е доста по-къс. Чете се бързо и не ти тежи в сака, ако го вземеш на пътуване”.
26.08.12
23:48
“Run, Forest, run!”
“Well, my conclusion is: Hate is baggage. Life’s too short to be pissed off all the time.”
“Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch? ” :D
“-London?”
“- Yes, London. You know: fish, chips, cup ‘o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins… LONDON. “
“Well fuck my ozone. “
Боен клуб, боен клуб, боен клуб
+ почти всичко с бат Арни
+ още много други култови филми изброени по-горе...
27.08.12
00:16
Гай Ричи е гений (bow)
The Sunset Limited
Изкуплението Шоушенк
The wall - Pink Floyd
Waking life
Fight club
The beach
The Godfather
Meet Joe Black
A clockwork orange
Inception
Brave Heart
Athene’s theory of everything
LOTR
Timecrimes
The machinist
Into the wild
нещо такова.
Мнението беше редактирано от Vintage на 27.08.12 01:58.
27.08.12
02:27
Бих ви препоръчал да гледате “Ip Man” като за спортисти .. Лично на мен филма много ми допадна (punch)
27.08.12
10:37
V for Vendetta
Фантомас - и трите части :)
Да срещнеш Джо Блек
Странния случай на Бенджамин Бътън
Изкуплението Шоушенк
The Hurricane - силно препоръчвам
Боен клуб
Agent Salt
The Bourne Trinity
Barumi fighter
Малена : )))) и почти всичко с Моника Белучи
Beyond borders
The Punisher
The blind side - силно препоръчвам
The Recruit
American psycho - доста различен филм :)
Killer elite - по принцип харесвам Стейтъм ама специално този филм съм го изгледал заради Ивон Страховски :)
Transporter 1,2,3
И малко сериали:
Чък
Наричана още
Декстър
Калифорникейшън
Касъл
Ирис - един уникален сериал, скоро излиза 2ри сезон
Мнението беше редактирано от Пламен Петров на 27.08.12 11:48.
От филмите с БИ - The Raid ми е фаворит за последните години. След него всичко друго изглежда като на забавен каданс.
Иначе - твърде много, за да ги записвам всичките.
“Тhe four feathers”
“The Patriot”
“Amistad” и “Instinct” /както и почти всичко останало с Антъни Хопкинс/
“Mona Lisa smile”
“Flipped’
“Body of lies”
“Catch me if you can”
“Salt”
“Господин за един ден”
“Рицар без броня”
“Любимец 13”
“Специалист по всичко”
“Козият рог”
“Вчера”
.. и още мнооого, много други, но като цяло това са филми, които едва ли ще ми омръзне да гледам.
Любими актьори: Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Стефан Данаилов, Мерил Стриийп, Джулия Робъртс, Крисчън Бейл, Ан Хатауей, Робин Уилямс....
:-))
казано от Мари А. на 27.08.12, 11:54:
“Тhe four feathers”
...
“Любимец 13”
...
Дарлинг, тук филми за пораснали деца не се зачитат :D особенно такива с групова насоченост :D :D
27.08.12
20:42
9th Company
Beowulf
Best of the best
Bunraku
Closed note
Contraband
Crazy stupid love
Cruel intentions
Friends with benefits
Fist of the warrior
Glory daze
Green Lanthern
Ghajini - който не го е гледал изпуска много !
Facing the giants
Get over it
Inglorious Basterds
Ip Man - и 3-те филма !!
Kaydara
Killer elite
Ong Bak - и 3-те
Mr Baseball
Orgazmo
Remember the titans
Real Steel
Remember me
Shamo
Sweet Rain
Seven years in Tibet
Sherlock Holmes
Shinobi
Spin Kick
Spawn !!!
The book of Eli
The Girl from the Naked Eye
The Last Samurai
The Wrestler - колкото и критика да отнесе , на мен ми допадна
Tomorrow’s Joe - Много добър!
Tooth Fairy
Undisputed
Unbreakable
Wild Seven
Бой с тенью
От малък съм фен на Марвел , та :
Iron man
Thor
The Avengers
Daredevil .. ? ;д май пак беше на марвел...
От Спайдърмен съм разочарован... а тая последната боза даже няма да си направя труда да я гледам !
Last but not least : The Notebook ! Колкото твърдях , че филма е лигава боза и няма да го гледам , толкова го гледах и ме грабна !! Че и главните герои са добри актьори !!
Жанрове : Главно екшън - бой да има !Понякога комедии , рядко трилъри , от известно време не връщам романтичните , а най-прясно е запалването ми по азиатските филми !
Актьори : Раян Гослинг , Робърт Дауни Джуниър , Крис Хемсуорт , Александър Скарсгард , Джо Манганиело
Актриси : Рейчъл МакАдамс !!!! Ана Пакуин , Дебора Анн Уол
Сериали : Californication !!!, Malcolm in the middle , Friends , Two men and a half
Отделно пък съм доволно голям фен на аниме и манга... Някой ,ако търси , какво да гледа/чете - аз съм човека !! :D
П.П. Човек без работа... xD
Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 27.08.12 20:43.
28.08.12
10:39
казано от karfi4ka на 26.08.12, 21:16:
“Зеленият път”, “Изкуплениетио Шоушенк”, “Списъкът на Шиндлер”, “Пианистката”, “Jeux d’enfants” Обожавам европейско, в частност френско кино.
Прекрасен избор! Аз също обожавам европейското кино - френско и испанско, и определено скандинавското кино, когато опрем до хоръри/психо.
1. Glory Road
2. Brother, He Got Game, Paid in Full, Man On Fire, Training Day, Red Sneakers, Boyz N The Hood, Rounders, Friday, The Green Mile, Above The Rim, Remember The Titans, Coach Carter, Love & Basketball, Kidulthood, Scarface, The Blind Side, La Haine, Space Jam, Blue Chips, Rise Of The Footsoldier, Rebound (1996), How High, Ghost Dog, Sin Nombre, Just Wright, ATL, 16 Blocks, Green Street Hooligans, Solomon Kane, Out of Time, The Jacket, Identity, The Butterfly Effect, Pi, Oldboy, The Mothman Prophecies, Donnie Darko, The Man From Nowhere, Crying Fist, The Raid, Carlito’s Way: Rise to Power, I Saw The Devil, The machinist и още много други, но не се сещам вече...
28.08.12
18:17
Аз обожавам българското кино, старото, както може да се предположи, въпреки че има някои съвременни продукции, които никак не са за изпускане. Та, в тази насока любимите ми филми са:
“Крадецът на праскови” - любимия ми български филм, не мога да му се наситя, наистина.
“Оркестър без име” - банален избор, но една прекрасна комедия, защото има много национален хумор, който грабва с искреността и първичността си.
“Хан Аспарух” - нещо, от което режисьорите на “300” могат да се поучат, тъй като в този филм е била ангажирана почти цялата българска армия. Което е доста по - трудно от това да клонираш 20 човека на Фотошоп...
“Осъдени души” - романтичен филм, прекрасна книга, много добро пресъздаване на персонажите за времето си...
“Лавината” - не мисля, че има нужда от коментар, силно емоционален и агресивен във визията си филм.
“Топло” - отново комедия, сантиментално свързана с мен, затова я обожавам. А и в една от главните роли е един от любимите ми български актьори - Наум Шопов
“Рицар без броня” - Обожавам всички филми с Апостол Карамитев, за мен един от най - добрите български актьори, избрах този филм, защото е много мил като излъчване.
“Да обичаш на инат” - Поредното доказателство, че Велко Кънев може да играе от смотаняк и селянин алкохолик, до романтичен и силно емоционален персонаж. Гениален актьор също.
В световен мащаб бих казала, че най - добрия в режисьорски аспект филм е “Стената” по музика на Пинк Флойд. Алан Паркър е знаменит режисьор, но тук се е справил повече от перфектно! Другите ми любими са “Se7en”, “Портокал с часовников механизъм”, “Машинистът”, “Мементо”, “Щоуто на труман”, “Фермата на животните” (която е прекрасна екранизация по Оруел), “Изкуплението Шоушенк”, “Стая 1408”, “Коса”, “1984” (също много добър филм, по невероятна книга!).
28.08.12
20:39
Уникален екшън, невероятна история и какво ли още не, има и много други, но винаги когато чуя думите “любим филм” - само той ми е в главата.
казано от Лукреция Швайнщайгер на 28.08.12, 18:17:
Аз обожавам българското кино, старото, както може да се предположи, въпреки че има някои съвременни продукции, които никак не са за изпускане. Та, в тази насока любимите ми филми са:
“Крадецът на праскови” - любимия ми български филм, не мога да му се наситя, наистина.
“Оркестър без име” - банален избор, но една прекрасна комедия, защото има много национален хумор, който грабва с искреността и първичността си.“Хан Аспарух” - нещо, от което режисьорите на “300” могат да се поучат, тъй като в този филм е била ангажирана почти цялата българска армия. Което е доста по - трудно от това да клонираш 20 човека на Фотошоп...
“Осъдени души” - романтичен филм, прекрасна книга, много добро пресъздаване на персонажите за времето си...
“Лавината” - не мисля, че има нужда от коментар, силно емоционален и агресивен във визията си филм.
“Топло” - отново комедия, сантиментално свързана с мен, затова я обожавам. А и в една от главните роли е един от любимите ми български актьори - Наум Шопов
“Рицар без броня” - Обожавам всички филми с Апостол Карамитев, за мен един от най - добрите български актьори, избрах този филм, защото е много мил като излъчване.
“Да обичаш на инат” - Поредното доказателство, че Велко Кънев може да играе от смотаняк и селянин алкохолик, до романтичен и силно емоционален персонаж. Гениален актьор също.
В световен мащаб бих казала, че най - добрия в режисьорски аспект филм е “Стената” по музика на Пинк Флойд. Алан Паркър е знаменит режисьор, но тук се е справил повече от перфектно! Другите ми любими са “Se7en”, “Портокал с часовников механизъм”, “Машинистът”, “Мементо”, “Щоуто на труман”, “Фермата на животните” (която е прекрасна екранизация по Оруел), “Изкуплението Шоушенк”, “Стая 1408”, “Коса”, “1984” (също много добър филм, по невероятна книга!).
Знаеш ли защо не можеш да се наситиш на “Крадецът на праскови” и “Осъдени души” ?По простата причина че са правени от най-големия бг режисьор- Въло Радев :) А и артистите са страхотни...Тук бих добавил и “Адаптация”.
12.09.12
22:44
..............
Универсален войник, Максимален риск... Абе като цяло фен съм на Жан Клод Ван Дам
24.04.13
12:50
Хобит ! !