27.08.12
00:49
Здравейте.На 14 години съм.Въпроса ме мъчи от доста време.Незнам дали е удачно да ви го задавам, но ето. “Как ще повлияе фитнеса на растежа, за хора като моята възраст - положително или отрицателно? “.Не говоря за лостове или за успоредки, а точно за залата.Някои хора са ми казвали, че не трябва почваш например да ходиш и да буташ щанги от лег или нещо от сорта на тази възраст, защото щяло да забави или да спре растежа.Точно за това, не ходя в залата, а тренирам с мои собствени килограми, но все пак съм се замислял и за фитнес зала.Наистина ли е така? Ще се радвам да получа отговор :)
Това са пълни глупости! Просто си малък още за тежести, по-добре лостове като за начало ;)
27.08.12
01:22
Това са глупости! Не се притеснявай започвай с фитнеса, растежът ти НЯМА да спре.
Малко логика трябва! Не е ли по-лесно като е на 14 да се захване с лостовете и гимнастика за да научи колкото се може по-добре на основните упражнения и т.н. и после след 2-3 години да почне с фитнеса? Гимнастиците ги взимат от малки , да ходиш на фитнес можеш на колкото години искаш.Логика!
27.08.12
01:36
Може лостове, гимнастика, някакъв боен спорт, фитнес... каквото му харесва това да тренира.
27.08.12
01:42
” буташ щанги от лег или нещо от сорта на тази възраст, защото щяло да забави или да спре растежа” Освен ако не тренираш,за да станеш като тия на олимпийските игри ,дето избутват щанги над глава ,няма да ти повлияе .Не се безпокой блъскай здраво.Дори ще ти помогне :)