Хранителна закуска

16.07.12
11:44

Закуска Чи Чи :)
*Време за приготвяне: 30-40мин.
*Необходими продукти:
-яйца (броя е по желание), аз ще използвам 2
-макарони (може и спагети, начупени)
-месо (сурово, може свинско, пилешко, телешко, каквото обичате), аз ще използвам 2 пилешки пържоли
-галета
-подправки (отново по ваш избор), при мен са сол, черен пипер и чубрица

*Начин на приготвяне:
-сварявате макароните (на пакета им е указано как) и ги отцеждате от водата, оставете ги нв затворен съд да се задушат, може да им добавите малко масло
-нарязвате месото на парченца (не много дребни, колкото една хапка), овалвате в галета и мятате на тигана (ако не е тефлонов добавете мазнина)
-в съд удобен за бъркане сложете яйцата, подправките и разбийте добре (с вилица или лъжица, не е нужен миксер) до получаване на едноцветна смес и добавете макароните
-когато месото се зачерви, обърнете го
щом месото е готово, добавете яйцата с макароните и 1) бъркайте  за получаване на бъркани яйца с месо
                                                        2) оставете ги така за получаване на омлет, обърнете го

*Хранителен състав - зависи кой какво и колко ще използва
*Личен коментар за рецептата - отличен старт на деня :)

Може да добавите сирене, извара, кашкавал, маслини, чушки...

17.07.12
00:05

Брат мен сутрин ме мързи да гледам и дишам , та ще готвя такива неща :Д. Жули тоя овес и тва е :Д

26.07.12
18:26

Не мисля, че за закуска е най-подходящото :D аз лични и за друго хранене не бих си го приготвил :D .

27.08.12
12:32

Аз си правя шейк от следното :
1. Кофичка кисело мляко
2. 7 лъжици овесени ядки (с връх и не ме питайте защо точно 7)
3. 1 лъжица овесни трици
4. 2 лъжици захар
5. 1 лъжица с връх фъстъчено масло
6. 1 чаена лъжичка нескафе
7. 30-на грама смлени орехови ядки + 30 -на грама смлени бадемови ядки
8. Известно количество прясно мляко, достатъчно да направи сместа достатъчно течна, за да се пие.
Всичко това се поставя в блендер и се разбива докато се получи хомогенна смес, годна за пиене.
Време за приготвяне 10 минути макс.
Хранителното съдържание зависи от големината на лъжиците и количествата съставки в сместа, но ме държи сит поне 3 часа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1