27.08.12
12:48
Привет! Тренирам стрийт фитнес от малко повече от 3 месеца. От около 1 месец започнах комбинация на фитнес с тичане. Тренирам и тичам вечерта, след като ям. Първо правя тренировката с цел изгаряне на въглехидратите, а после почвам тичането (забелязал съм, че така по-лесно се минава бариерата и се тича леко като цяло). Всеки път тичам около 60 мин. или около 25-30 обиколки. В момента на 1.71 съм около 75 кг. Искам да изчистя корема, но ако може да не губя от теглото си, т.е нещо като паралелно качване на мускулна маса и сваляне на мазнините. Какво може да ме посъветвате? Правя ли всичко правилно? А относно диетата, стремя се да я спазвам, но не винаги я спазвам...
27.08.12
12:52
Най-важното нещо в твоя случай е храненето.Ти искаш да свалиш мазнини и същевременно възможно най-малко мускулна маса.Ако диетата ти куца не е възможно.На второ място идва кардиото.До колкото разбрах правиш кардиото след силовата тренировка.Това наистина е доста добър вариант,само че тренировката ти трябва да започва минимум 2 часа след последното ти хранене.Това,което се опитваш да постигнеш е много много много бавен,труден и искащ силна воля и постоянство процес.Последното ти изречение трябва да завърши по различен начин.
Поздрави.
27.08.12
12:58
Под “не винаги я спазвам” имам предвид, не че ям нещо чак толкова фрапиращо, а просто не винаги ям месо да кажем...също и по малко хляб, само тва ми е извън диетата...
П.С. Доколкото разбрах, тичането сваля и мускулна маса...Тва вярно ли е и ако да, как трябва да тичам и колко да тичам, за да сваля минимално мускули и колкото се може повече мазнини
Мнението беше редактирано от Вайдин Робов на 27.08.12 13:01.
27.08.12
13:20
HIIT - Високо интензивно интервално кардио. 1 мин спринт - 1 джог или бързо ходене.Повтаряш 10 пъти.Исках да ти обясня,че в твоя случай диетата е много по-важна от тренировките.
Поздрави.
27.08.12
14:03
Разбирам, благодаря! :)